Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Gazeteci Gaziantep'te Öldürüldü

Suriyeli Gazeteci Gaziantep'te Öldürüldü

FreiGeist
28.12.2015 - 09:09

'Halep'te IŞİD' belgeseli 12 milyon kez izlenen ve ölüm tehditleri alan Suriyeli gazeteci Naci el Cerf Gaziantep'te çalıştığı gazetenin binası önünde silahlı saldırıya uğradı; kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'te yaşayan ve Suriyeli gazeteci ve belgeselci Naci el Cerf, İncilipınar Mahallesi'nde silahlı saldırıya uğradı.

Gaziantep'te Arapça yayın yapan Buğday gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Cerf, gazetenin binasının önünde başından ve göğsünden vuruldu. 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cerf kurtarılamadı.

Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in insan hakları ihlalleriyle ilgili belgesel çeken 37 yaşındaki Cerf'in cenazesinin bugün toprağa verileceği belirtiliyor.

Bugün sığınma hakkı aldığı Fransa'ya gitmek için Türkiye'den ayrılacaktı...

Bugün sığınma hakkı aldığı Fransa'ya gitmek için Türkiye'den ayrılacaktı...

Gaziantep'te Suriye halkının günlük yaşamını anlatan Hentah adlı bir dergi çıkaran Cerf bugün sığınma hakkı aldığı Fransa'ya gitmek için Türkiye'den ayrılacaktı.

Rakka’daki insan hakları ihlallerini bildiren 'Rakka Sessizce Katlediliyor' adlı grubun üyesi olan Cerf'in öldürülmesini henüz üstlenen olmadı.

Ekim sonunda Suriyeli iki gazeteci Şanlıurfa'da evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişi ve kişileri arıyor. 37 yaşındaki Cerf, evli ve iki çocuk babasıydı.

Al Jazeera ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda