Görüş Bildir
Haberler
Suriye’de Varil Bombalı Saldırı: 37 Ölü

Suriye’de Varil Bombalı Saldırı: 37 Ölü

ATKN
05.06.2015 - 16:26 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 16:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD’e karşı savaşan rejim güçleri Halep’in doğusundaki yerleşim birimlerine varil bombası yağdırdı.

10’u çocuk 37 kişinin hayatını kaybettiği bombardıman sonrası çekilen görüntülerde bir çok binanın tamamen yıkıldığı dikkat çekiyor. Suriye hükümet yetkilileri varil bombası kullandıklarını yalanlıyor.

Suriyeli muhalifler, denetimlerindeki bölgelerde yaşayan siviller için rejimin hava saldırılarından kaçıp sığınabilecekleri 'güvenli bölgeler' oluşturulmasını talep ediyor. 

Ancak ABD, Türkiye'nin de oluşturulmasını desteklediği 'güvenli bölgeler' konusunda mesafeli davranıyor ve bu yönde somut bir adım atmıyor.

BM'nin istatistiklerine göre, Suriye'de beşinci yılına giren savaşta 220 bin Suriyeli öldü. Ülke nüfusunun yarısından fazlası, yurt içinde veya dışında sığınmacı durumuna düştü.

Suriyeli muhalifler, denetimlerindeki bölgelerde yaşayan siviller için rejimin hava saldırılarından kaçıp sığınabilecekleri 'güvenli bölgeler' oluşturulmasını talep ediyor. Ancak ABD, Türkiye'nin de oluşturulmasını desteklediği 'güvenli bölgeler' konusunda mesafeli davranıyor ve bu yönde somut bir adım atmıyor.

SMDK: Yusuf Hayek uluslararası toplumun yüzüne bir tokat

Suriye Muhalefeti Ulusal Koalisyonu SMDK, Esad’ın düzenlediği varil bombalı saldırılarına karşı tepkisiz kalan uluslararası toplumu bir kez daha kınayarak dünyanın harekete geçmesi çağrısında bulundu.

SMDK Sözcüsü Salim Muslat, Esad’ın Suriye çocuklarını öldürmesini engellemek için kararlılık gösterilmesi ve 'Uçuşa yasak bölgeler'in oluşturulması gerektiğini  ifade etti.

euronewsAl Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0