Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de Ateşkes Yürürlükte, Görüşmeler ise 7 Mart'ta

Suriye'de Ateşkes Yürürlükte, Görüşmeler ise 7 Mart'ta

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden iç savaşta ilk kez geniş çaplı bir ateşkes, gece yarısı itibarıyla yürürlüğe girdi. Öte yandan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, çatışmaların durması ve yardımların ulaştırılması kararına bağlı kalınırsa Suriye müzakerelerine 7 Mart'ta devam edileceğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5 yıldır iç savaşın yaşandığı Suriye'de ateşkes anlaşması gece yarısı itibariyle uygulanmaya başlandı. 

Şanlıurfa'nın Akçakale sınırında bulunan Tel Abyad ilçesine ise IŞİD saldırılarının sabaha kadar devam ettiği belirtiliyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD kontrolünde bulunan ilçe, Haziran 2015 tarihinde IŞİD’in elinden alınmıştı

Mistura: Çatışmalar durursa 7 Mart'ta müzakerelere devam edilecek

Mistura: Çatışmalar durursa 7 Mart'ta müzakerelere devam edilecek

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, çatışmaların durması ve yardımların ulaştırılması kararına bağlı kalınırsa Suriye müzakerelerine 7 Mart'ta devam edileceğini bildirdi. Öte yandan BM güvenlik Konseyi, Rusya ve ABD'nin girişimleri sonucu varılan ve bu gece yarısından itibaren Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oybirliği ile kabul etti. Bu karar sonrası Suriye'de ateşkes anlaşması uygulanmaya başlandı.

BMGK kararında, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun çatışmaların durması konusunda anlaşmaya vardıkları vurgulanarak, Suriye rejimi ve müttefikleri ile Suriye silahlı muhalefetinin, çatışmaların durması kararına uyacaklarını ABD ve Rusya'ya ilettikleri belirtildi.

Karara göre Suriye'de çatışmalar sona erdirilecek, 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı uygulanacak.

Suriye'de insani yardım konvoylarının en kısa yoldan biran önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının temin edilmesi talep edilen kararda, 2254 sayılı kararda kabul edildiği üzere ülkede siyasi geçiş sürecinin başlatılması ve Suriye'nin geleceğine halkın karar vermesi isteniyor.

Karar metninde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'dan, bu kararın uygulamasına ilişkin 15 gün içinde Konsey'e rapor sunması istendi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın