Görüş Bildir
Haberler
Suriye ABD'yi BMGK'ya Şikayet Etti

Suriye ABD'yi BMGK'ya Şikayet Etti

Batuhan
07.12.2015 - 11:31

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu belirtti. Suriye'den gelen resmi açıklamada da olay doğrulandı, 3 askerin hayatını kaybettiği ve BM'ye 2 uyarı mektubu gönderildiği açıklandı. ABD'den ise yalanlama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, büyük kısmı IŞİD’in elinde olan Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu duyurdu.

Suriye hükümetinden bir kaynak da RİA Novosti ajansına verdiği demeçte “Hava saldırısı Deyr Ez Zor’da Suriye ordusuna ait ve mühimmatın olduğu kampı vurdu. Elimizdeki bilgilere göre, 4 asker öldü, 16 asker de yaralandı. 2 tank da hasar gördü. ABD öncülüğündeki koalisyonun işi' ifadelerini kullandı.

Suriye: 'Alenen saldırganlık'

Suriye: 'Alenen saldırganlık'

Nitekim Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan doğrulama ve kınama geldi. Yapılan açıklamada da 4 koalisyon jetinin ordu kampına dün 9 füze gönderdiği, 3 askerin öldüğü, 13'ünün de yaralandığı belirtildi. Olayı 'alenen saldırganlık' olarak niteleyen ve BM Sözleşmesi'nin ihlal edildiğini vurgulayan yetkililer, ABD'nin IŞİD'le mücadeledeki samimiyetsizliğinni gözler önüne serildiğini belirtti. Ayrıca BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) nota gönderildi.

Reuters ajansı, açıklamanın doğrulanmasının, koalisyon güçlerinin ilk kez Suriye ordusunu vurduğu anlamına geleceğini yazmıştı.

ABD'den yalanlama

ABD'den yalanlama
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Öte yandan ABD, ABD öncülüğündeki koalisyon, dün Deyr ez-Zor’da Suriye ordusuna ait bir askeri kampı vurduklarını yalanladı. Bu sabah Suriye Dışişleri’nden yapılan açıklamada, koalisyon jetlerinin bombardımanında 3 askerin öldüğü, 13 askerin yaralandığı belirtilmişti.

AFP’nin haberine göre, konu hakkında konuşan koalisyon sözcüsü Albay Steve Warren, “Bu konuda kanıt görmüyoruz” dedi ve hava saldırılarının, askerlerin öldüğü söylenen bölgenin 55 kilometre güneybatısında düzenlendiğini vurguladı. Warren, “Dün vurduğumuz alanda insan yoktu, yalnızca bir kaynağı hedef aldık” dedi.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
3
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam