Görüş Bildir
Haberler
Soylu'dan Gazeteci Terkoğlu'na Yanıt: 'Kavanozda Yetişmedim, Amerika'dan Bir Günde Talimatla Gelmedim'

Soylu'dan Gazeteci Terkoğlu'na Yanıt: 'Kavanozda Yetişmedim, Amerika'dan Bir Günde Talimatla Gelmedim'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce 'Berduş' dediği gazeteci Barış Terkoğlu'nun kendisiyle ilgili olarak kaleme aldığı yazısına yanıt verdi. Açıklamasını medium.com'da yayınlayan Soylu, 'Lakabını yakıştırdığım kişi... Kavanozda yetişmedim. Amerika'dan bir günde talimatla gelmedim. Veya büyükelçiliklerin emzirdiği adam da değilim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugün yayınlanan köşe yazısında Nurcuların tedrisinden geçtiğini iddia ettiği Soylu için, 'Nurculuk onun düşünce hayatında belirleyiciydi. Sadece Fırıncı değil, Saidi Nursi’nin bir başka öğrencisi Mustafa Sungur’un cenazesini kaldırırken de 'Çocukluğumuzdan beri takip ettiğimiz edep timsali bir şahsiyetti' demiş, ‘Türkiye bir ağabeyini kaybetti' sözleriyle kendisindeki yerini açığa vurmuştu. Soylu’yu zaman zaman Norşin medreselerinde diz çökerken görmemiz tesadüf değil. Cemaatlere sahip çıkan açıklamasından sonra Said Yüce gibi Nurcu liderlerin ona ilk teşekkür edenler olması da'' ifadelerini kullandı.

Terkoğlu, Soylu’nun ağustos ayında katıldığı bir nikahta “Arif Abi” diye bahsettiği Arif Önemli hakkında da bazı iddialarda bulundu.

Terkoğlu'nun yazısı için 👇

"Herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım"

"Herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım"

Soylu, bugün yayımladığı bir yazıyla bu iddiaları yalanladı. 

Çocukluğundaki dini eğitimi dedesinden aldığını belirten Soylu, çocukluk ve gençliğinin Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi binalarında geçtiğini ifade ederek, ''Bahsettiğin memleketsever, vatansever, mümtaz şahsiyetlerin hepsini parti koridorlarında, o arkadaşlarımızdan öğrendik. Bunu da herkes bilir…” diye yazdı.''Kavanozda yetişmedim, Amerika'dan talimatla gelmedim, vefayı severim'' dedi.

Cumhuriyet’teki yazıda ismi geçen Arif Önemli’nin de 1993'e kadar Doğru Yol Partisi'nin Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'nı yaptığına değinen Soylu yazısında şu ifadelere yer verdi:

Kavanozda yetişmedim. Amerika'dan bir günde talimatla gelmedim. Veya büyükelçiliklerin emzirdiği adam da değilim. Vefayı severim. Hem semtini, Hem asaletini, hem manasını… Son olarak, herhangi bir inanç grubunun eğitimini almadım. Alsam da söylerdim. Bunu da herkes bilir... Ancak geçmişte çok okuduğumu, kitaplar devirdiğimi de herkes bilir.

Müslümanlık senin, ideolojini aldığın kirli mahfillerde öğrenilmez. Allah öğrenmek isteyene muhakkak fırsat verir… Yazık ki Çocuk! Öğrenecek çok yolun var. Fakat işin başında fitneye düşmüşsün. Kötü yola düşmüşsün Allah kurtarsın...

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Soylu ve Terkoğlu arasındaki 'Berduş' polemiği için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
39
28
13
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
felsefibiloderler

Sen ki koskoca İçişleri Bakanı'sın, bir gazeteciyle neden atşırsınız.Zaten siyasal islamcılar olarak ülkeyi sözde yönetiyorsunuz.Allah'ın bildiğini neden kul... Devamını Gör

Sevecenito

Barış Terkpğlu hem insani hem de gazeteci etiği çok yüksek bir insan ve yazdığı her bir cümle kanıtlara dayanır. Araştırmadan asla bir cümle yazmaz. Mühendis... Devamını Gör

rcpbyrm

ulan herkes mi amerikadan talimatla geliyor ? hiç rus,alman, ingiliz yok mu ya ?