Görüş Bildir
Haberler
ŞU AN DURUP ŞÜKRETMENİZ İÇİN 5 SEBEP

ŞU AN DURUP ŞÜKRETMENİZ İÇİN 5 SEBEP

Buse Torun
02.10.2018 - 17:20

ŞU AN DURUP ŞÜKRETMENİZ İÇİN 5 SEBEP

  • •Şu an aklınıza bütün dertlerinizi , sıkıntılarınızı getirin. Bir çok şey gelmiş olabilir. Genelimiz böyle zaten. Dertliyiz ağa. Devir dert devri değil mi ? Peki bu dertlerimizin kaçı elle tutulur , gözle görünür ? Elbet aklına sağlam sebepler gelen okurlarım olacak. Onlara sözüm yok. Benim sözüm her şeye isyan eden ama aslında elindekilerin değerini bilmeyen okurlarıma yönelik. Haydi başlayalım öyleyse.
İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Sağlık

  • •Sağlımızyerindeydi dimi ? O zaman hayata karşı şükür edebileceğimiz en büyük sebepimiz.Bak ne zaman anlıyorsun boş şeylere üzüldüğümüzü biliyor musun?Koluna iğneyi batırıyorlar ya işte o an diyorsun ulan be nelere üzülüyormuşum diyorsun. Vakit o vakite gelmesin ne olur. Burada polyanacılık oynacak halim yok. Sadece biraz daha hayata karşı empati kurmanızı istiyorum. Yalnız kendi sağlımız da değil. Anne , baba , kardeş , dayı , teyze , arkadaş, sevdiğimiz insan…Aha bir şey çıkıyor bir sağlık sorunu pat. Ulan ben nelere üzülüyormuşum. Kaybetme korkusu yok mu. O korku tüm bedeni sarıyor. Her şey saçma geliyor. Okuldaki sorunlar ,işteki sorunlar ,kazık yediğimiz insanlar…Diyorsun bunlar sorunmu be ağa geç bunları. Sağlığımız varsa, şu an bir lokma ekmeği rahat yiyebiliyorsan şanslı bir insansın. Bunu lütfen unutma. Bir şeylere geç kalmadan yakala onu.

2.Akrabalarımız

  • •”Akrabalar arasındaki düşmanlık, ormandaki ateş gibidir.” (Hz. Ebubekir) Bazen diyoruz ya el akrabadan daha iyidir diye bence doğru bir söz. Sizi bilemem ne düşünüyorsunuz ama akrabaları anlamak zordur. En yakınından biri olması gereken teyze, hala yanınızda olmaz. Zor anınızda yanınızda olan sevdiğiniz bir hocanız olabilir. Demek istediğim şu akrabalar kötüdür asla demem böyle bir cümle kurmak kimseye yakışmaz.Amca, dayı ,teyze, hala ,kuzenlerimiz hepsi baş tacı orayı bir oturtturalım.Demek istediğim bazen aradığım samimiyeti, yardımı en sevdiğim hocamda buluyorum. Eğer o en sevdiğimiz hocamız başkasının dayısı amcası olunca o insana hayat güzel oluyor. Sanırım biraz yaram var akrabalarımdan. Pek yüzüm gülmedi bu konuda. Bide klasik herkesin ailesinde vardır o para davaları.Ya para bulunur peki o sevdiğimiz akrabalarımız bulunur , kalpleri geri toplanır mı ? Para için hiçbir akrabınızın kalbini kırmayın.  Ayıptır söylemesi bir tarafımla gülüyorum para meseleleri için ortalığı yıkanlara , akrabaların arasını bozanlara. Para var huzur var dimi ? Yav he .

3.Arkadaş

  • •Şu an derdimizi dinleyecek bir arkadaşımız varmı? Var ise şükür et devam et ağa sana zarar veremez kimse .Ay bir heyecan yaptım yazarken.Çok fena yaralıyım bu konuda ama gel gör ki çokta umursamamız gerektiğini anladım sonunda. Arkadaş seçimleri çok önemli.En önemlisi de nedir biliyor musun ? Hani sen derdini anlatıyorsun ya da böyle bir heves mutluluğunu ama o çok takmıyor , dinlemiyor , aklından başka şeyler geçiriyor , söyledikleri ile düşündükleri bir değil. Heeeh işte kaç abi oradan yalvarırım kaç benim başım yandı senin yanmasın. Ya en kötüsünde ben bunu sonradan fark ettim işte bu çok kötü. Siz bir arkadaşlarınıza derdinizi anlatırken iyi dikkat edin böyle sizi sallamıyorsa kes arkadaşlığını sen kesmesen o kesecek. Lan ne şeytan yılan insanlar varya. Madem mutluluğumdan mutsuz olacaksın çık git hayatımdan ya ne diye millete sevgi pozları veriyoruz ? Salın o insanı ya sal gitsin. Ulan o arkadaş dediğimiz keriz varya gitsin bırakın. Hayatınızdan bu kadar hızlı çıktığı için mutlu olacaksınız. Siz kötü gününüzde yanında olan samimi arkadaşlarınızla yola devam edin.Su akar yatağını  bulur.

4.Aile

  • •1. maddeye geri döneceğim az : Sağlık. Yerinde mi kardeşim yalvarırım değerini bil ne olur. Vakit geç olmasın. Ailemiz bu hayatta bize yakın olan şey.Kız kardeş,abla,erkek kardeş,abi işte onlar yürüyeceğim yollarımızda bize yardımcı olacak insanlar. Hemde hiç kötülük düşünmeden biliyor musunuz ? Özel durumu olanlar vardır elbet. Bu dediklerimin doğru olmadığı. Bir yerde kötü kardeşler , çocuğunu düşünmeyen anne babalar. Onların işi Allahladır. Merak etmeyin herkes cezasını alacak ha bugün ha yarın. Şimdi kendine sor ailen senin iyiliğini düşünüyor mu ? Cevabımız evetse şükür ediyoruz. Şu dünyada bir çok insandan şanslısın demektir. Yalvarırım sürekli isyan eden ‘bu nasıl hayat yaeee’ diyen insanlardan olmayalım ,gerek yok be.

5.Maddi İmkanlar

  • •Bak çok fena polyanacılık olacak ama fikrimi destekliyorum. Şu an oturacak  evin , yiyecek yemeğin , gidecek okulun varsa yemin ederim şanslısın. Hep bir üste kayıyor gözümüz. Hırs , hırs , hırs. O olsun bu telefon olsun yeni modeli olsun hadi ordan. Elindekilerin kıymetini bil ya. Anneler der hep olamayanlar da var. Var tabi. Niye dünya sadece senin etrafından dönüyor gibi düşünüyorsun. Oysa şu an birileri hayatının en güzel gününü yaşıyor , birisi hayatının en kötü gününü , sen mesela şu an bu yazıyı okuyorsun, biriside kahvesini yudumluyor. Herkes nelerle uğraşıyor bir bilsek. Yolda yüyürkenkarşıdan gelen insanın ne derdi var acaba diye düşünmeden kendimi alamıyorum. Benim bu yazıda söylemek ve varmak istediğim sonuç çok basit: ŞÜKÜR ETMEK.’ Allah, sizi annеlеrinizin karnından hiç bir şеy bilmеzkеn çıkardı  ve umulur ki şükrеdеrsiniz diyе işitmе, görmе (duyularını) vе gönüllеr vеrdi’. (Nahl Surеsi/78) . Gördüğümüz , duyduğumuz ,yaşadığımız için bile şükür etmek yeter. Yeter ki hırslarımız gözümüzü boyayıp kara bir bela olmayalım kimseye. Empati kurup mutlu olalım, mutlu edelim , yardım edelim. Ne olur dünyayı yaşanacak hale getirelim az. Gülen , mutlu insanlara ihtiyacımız var. Bu da hepimizin nasıl insan olduğundan geçer. Herkes kendini düzeltse , başkalarına yorum yapmadan önce kendini sorgulasa , gereksiz egolarından kurtulsa… Sa SE dimi ? Hayal mi ulan bütün bunlar. O olsa bu olsa şu olsa keşke bir gün mutluluk hepimizi bulSA. Hadi sağlıkla kalın .
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın