Görüş Bildir
Haberler
Steven Gerard Kimdir? Liverpool Efsanesi Steven Gerard Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Takımı Yönetiyor?

Steven Gerard Kimdir? Liverpool Efsanesi Steven Gerard Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Takımı Yönetiyor?

Vaveyla
15.05.2022 - 21:25

Liverpool efsanesi Steven Gerard sosyal medyada gündeme geldi. Şu anda Aston Villa'nın teknik direktörü olan Steven Gerard son hafta oynayacağı Manchester City maçında şampiyonluğun kaderini belirleyen isimlerden olabilir. Liverpool ve City arasında geçen şampiyonluk yarışında Aston Villa teknik direktörü olarak Steven Gerard'ın rol alacak olması sosyal medyanın konuşulan konularından biri haline geldi. Peki Steven Gerard kimdir? Kaç yaşında, nereli? Steven Gerard hangi takımı yönetiyor? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steven Gerard Kimdir?

Steven Gerard Kimdir?

Tam adı Steven George Gerard'dır.

Eski futbolcu şimdi teknik direktör olan ünlü isim futbolculuk kariyerinin hemen hemen tamamını Liverpool formasıyla geçirmiş ve Liverpool efsanesi olarak adını yazdırmıştır.

Aynı zamanda İngiltere milli takımının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Gerard, milli takım kaptanlığı da yapmıştır.

İngiltere A milli takımıyla 114 maça çıkan yıldız isim 21 gol atmıştır.

Futbolculuk kariyerindeki en önemli başarısı 2004 2005 sezonunda final maçı İstanbul'da olan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğudur.

Steven Gerard Kaç Yaşında?

Steven Gerard Kaç Yaşında?

Steven Gerard 30 mayıs 1980 tarihinde dünyay gelmiştir.

Bugün 41 yaşında olan yıldız isim futbolculuk kariyerine 18 yaşında, teknik direktörlük kariyerine ise 37 yaşında başlamıştır.

Steven Gerard Nereli?

Steven Gerard Nereli?

Steven Gerard İngiltere'nin Merseyside bölgesindeki Whiston kentinde doğmuştur.

Kariyerinde kısa bir dönem ABD'de bulunmuştur ancak onun dışında şu ana kadar Büyük Britanya adasında futbolculuk ve teknik direktörlük yapmıştır.

Steven Gerard Hangi Takımı Yönetiyor?

Steven Gerard Hangi Takımı Yönetiyor?

Uzun yıllar Liverpool formasıyla futbolculuk yapan Gerard, futbolu bıraktığı son yıl Amerika'nın LA Galaxy kulübünde forma giymiştir.

Futbolu bıraktıktan iki sene sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Gerard 2018'de İskoçya'nın Rangers kulübünün başına geçmiştir.

Rangers kulübünde 3 yıl teknik direktörlük yaptıktan sonra İngiltere Premier lig ekiplerinden Aston Villa'nın başına 2021 yılında geçmiştir. 

Steven Gerard halen Aston Villa takımını yönetmektedir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

3. Sıradaymışım ama ben genelde aldatılıyorum.