Görüş Bildir
Haberler
Start Verildi! İstanbul Maratonu'na Kılıçdaroğlu '1923'; Akşener '2023' Numarayla Çıktı

etiket Start Verildi! İstanbul Maratonu'na Kılıçdaroğlu '1923'; Akşener '2023' Numarayla Çıktı

43. İstanbul Maratonu'nu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maraton, Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başladı. Maratonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başlattı.

Akşener'in göğüs numarasının '2023', Kılıçdaroğlu'nun '1923', Canan Kaftancıoğlu'nın ise '1919' olması dikkat çekti.

Toplamda 40 bin kişinin koşacağı organizasyonda bir yıl aradan sonra 15 kilometre koşusu ile 8 kilometre halk koşusu da düzenleniyor. Bu iki kategorideki koşu, geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılamamıştı.

"2036 Olimpiyatları'nı İstanbul'a almak istiyoruz"

"2036 Olimpiyatları'nı İstanbul'a almak istiyoruz"

Maraton öncesi kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, 'Bugün harika bir gün. İstanbul için, barış için, ülkemizin huzuru için, dünya için, yeşilin korunduğu güzel bir dünya için koşacaksınız. Sizleri İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi ile ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile selamlamaktan büyük onur duyuyoruz.' dedi.

Koşunun ve sporcuların ortaya koyduğu emeğin sağlık getirmesini dileyen İmamoğlu, 'Hepiniz hoş geldiniz. Bu koşu, bu emeğiniz, bu alın teriniz önce size sağlık ama sonra bu güzel şehrimize şans getirsin, güzellik getirsin. Dünyanın en güzel coğrafyasında, iki kıtayı birleştiren, başka eşi benzeri olmayan muazzam bir koşuya eşlik etmeniz bizi çok mutlu ediyor. 50'nci yılına doğru giden bu güzel koşuyu başlatanlara minnet duyuyoruz. İlk koşuyu yapıp bize bu güzel armağanı veren, hayatını kaybedenleri minnetle anıyorum. İnşallah nice koşular güzel ülkemizin, barışın, huzurun simgesi olur.' diye konuştu.

Dünyada İstanbul gibi bir coğrafyanın bulunmadığını kaydeden İmamoğlu, 'İstanbul'u köprüden selamladığınızda inanın hayatınızın en güzel anlarından biri olacak. Olimpizm ruhu için koşuyoruz. 2036 Olimpiyatları'nı İstanbul'a almak istiyoruz. Devletimizle, milletimizle, şehrimizle, her bileşenleriyle olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. İnsanla başarabiliriz, hep beraber başarabiliriz. Genel başkanlarımızın size selamlarını, sevgilerini iletiyorum. Hepinize başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
63
17
6
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CauseIgotHigh

Maratonda bile numaralar torpilli ahsh. Cok onemsiz gibi duran ama milletimizin siyasi goruş farketmizin yapısını iyi anlatan bi detay olmuş bende. Guzel gun... Devamını Gör

DoctorWhat

ulan trol kafan nasıl da güzel ya. neyse senin bu sikko yorumundan yanlış çıkarımlara varacak arkadaşlar için yazayım bunlar sadece kod sonuçta öne arkaya ge... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

Canan’a bak 1919 gotumle gulerim😅

.

Hedef 2023 mu yoksa?