Görüş Bildir
Haberler
Spor Yapmaya Fırsat Bulamayanların Sağlıklı ve Zinde Kalabilmeleri İçin Yapabilecekleri 10 Şey

etiket Spor Yapmaya Fırsat Bulamayanların Sağlıklı ve Zinde Kalabilmeleri İçin Yapabilecekleri 10 Şey

Arslan Ural Karabağlı
06.11.2015 - 16:42 Son Güncelleme: 02.05.2017 - 20:41

1. Merdiven Kullanın

www.hurriyet.com.tr

Her gün 40-45 merdiven basamağı çıkmak yılda en az 2 kilo kaybettiriyor. Bunu her gün 180-200 merdivene çıkarırsanız yılda sekiz kilo yağ kaybedersiniz. Üstelik ne diyetisyenlere, ne diyet desteklerine, ne de diyet ürünlerine para ödemezsiniz. Ek olarak kalbinizi güçlendirir, kemik yoğunluğunuz arttırır, kaslarınızı destekler, şeker, kolesterol, tansiyon dengenize yardımcı olursunuz. Düzenli merdiven çıkanlarda yaşlanınca denge sorunları ve bellek kaybı gibi problemlerinde daha az görüldüğü biliniyor. 

Dahası, İsveçli bilim adamları, 69 kişinin dahil olduğu bir araştırma sonucunda, asansör ve yürüyen merdiven kullanmaktan vazgeçenlerin, daha zinde olduklarını, bel çevresinin daha dar, vücutlarındaki yağ oranı ve kan basıncının da düşük olduğunu belirlemiş. 

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kızartmalara ve İşlenmiş Gıdalara Elveda Deyin

Kızartmaların çok tüketilmesi şişmanlık, damar sertliği vb. hastalıklara yol açmaktadır. İşlenmiş gıdaların zararları ya da kanserojen etkileri diyelim, neredeyse her gün haberlerde işlenen bir konu. Kısacası her ikisinden de uzak durun.

3. Sık Sık Yürüyün ya da Bisiklete Binmeye Çalışın

İş yerinize, dışarıya gezmeye ya da özetle her nereye giderseniz gidin, ama bunu ya yürüyerek ya da bisiklete binerek yapın. Zira hayatımız toplu taşıma araçlarında veyahut otomobillerde geçiyor. Ve giderek daha hareketsiz kalıyoruz. 

'İster bisiklete binin, isterseniz de yürüyün' diyoruz çünkü bu aktiviteler insanın hem moralini yükseltir hem de savunma sistemini güçlendirir. Dahası kalp hastalıklarını ve yüksek tansiyonu önler. Ayrıca kan dolaşımını düzenler ve cildin güzelleşmesini sağlar. E daha ne diyelim...

4. Suyunu İçmek Yerine Kendisini Yiyin

Sıkacak kullanmanın şöyle bir zararı var, o da işlem sonunda geriye daha az vitamin ve mineral kalması. Çünkü besin açısından zengin olan kabuklu kısımları kullanmıyoruz.. Meyve sıkma işlemi aynı zamanda fazlaca lif içeren posayı da yok eder. O yüzden sıkmak yerine yemeyi tercih edin. Elbette aşırıya kaçmamaya özen göstererek.

5. Bol Bol Su İçin

'Neden' diye soran varsa, su içmenin faydalarını sıraladığımız şu galeriye bir gözatabilirler.

6. Sebze Tüketiminizi Artırın

Sebzeler sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Sebzeler ayrıca, hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan vitaminleri, mineralleri ve lifleri içerirler. Kalorileri düşük olduğundan, kilo yönetiminde önemlidirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Her Sabah Kalktığınızda ya da Akşam İşten Eve Geldiğinizde Esneme Hareketleri Yapın

Vücudumuz için esnemenin önemi sanılandan çok fazladır. Günlük yapmanız halinde, hem hareketsizlik yüzünden oluşan ağrılarınız azalır, hem de zamanla postürünüz düzelir. Böylece özgüveniniz de artar.

8. Meditasyona Bir Şans Verin

Araştırmalar, uzun süredir meditasyon yapan kişilerin biyolojik yaşlarının kronolojik yaşlarına göre on iki yaş daha genç olduğunu göstermiştir. Ve ayrıca, yaşla ilgili bazı hormonal değişimlerin düzenli meditasyonla yavaşlatabileceği hatta geriye çevrilebileceğini ortaya koymuştur. Bu da aslında emrinizde olan en etkili anti-aging silahlarınızdan biridir.

9. Sigara&Alkol İkilisinden Uzak Durun

İkisi de öldürüyor. Bu kadarını bilmek yeterli değil mi?

10. Öğün Atlamayın

Uzun süre aç kalmak, metabolizmanızın en büyük düşmanıdır. Aç kalan vücut, bir daha besin gelmeyeceğini düşünerek minimum düzeyde çalışmaya başlar. Vücudunuzun bu şekilde tepki vermesi, metabolizma hızınızın zaman içerisinde oldukça azalmasına neden olur. Unutmayın düşük metabolizma hızı beğenmediğiniz bir bedene sahip olmanızın ilk nedenidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1130
100
75
62
60
40
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vilyımvolıs

bu spor yapan şahsiyetlerin şişeden üzerine suyu dökmeden içememe durumu sporla alakalı mı acaba ? hep merak etmişimdir..

Magical Galaxy

(Bir cogu ozellile merdiven olayi cok bos). Ondan ziyade 1 saat degil yarim saat bile ayirip spor yapsak adam oluruz ya!