Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Kızılay Yönetimini Eleştiren Çalışanlar Tazminatsız Kovulmuş

Sosyal Medyada Kızılay Yönetimini Eleştiren Çalışanlar Tazminatsız Kovulmuş

Depremde yetersiz kaldığı gerekçesiyle gündemde olan Kızılay'da, sosyal medyada Genel Başkan Kerem Kınık'ı eleştiren haberleri beğenen çalışanlar hakkında soruşturma açıldığı ve tazminatsız işten atıldıkları öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Depremle birlikte pek çok tartışmaya neden olan Kızılay’da skandallar bitmiyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Baş Müfettiş Tahir Kahveci’nin Kızılay çalışanlarına mobbing uyguladığı, çalışanların sosyal medya paylaşımları ve beğenileri nedeniyle tehditkar mektuplar gönderildiği aktarıldı.

BirGün'den Mehmet Emin Kurnaz'ın haberine göre, söz konusu zarflarda, “Bu tweeti neden beğendin? Bunu beğenmekteki amacın nedir? Kurumu kötü mü göstermek istiyorsun?' gibi sorular yer aldı. Çalışanların kuruma verdiği yanıtları değerlendirmek üzere Baş Müfettiş Tahir Kahveci görevlendirildi. 

Çalışanlar, iddiaya göre yanıt verdikleri zarfları elden Müfettiş Kahveci’ye iletmek üzere odasına gittiklerinde dosya numarası istedi. Bunun üzerine Kahveci, “Siz şimdi bu iddiaları kabul mü ettiniz?” sorusuyla karşılaştı. Çalışanların “Art niyetimiz yok” açıklaması üzerine 'Salakların hepsi işten atılacak' dedi.

"Muhalif gazetelerin haberlerine neden yorum yaptın?"

"Muhalif gazetelerin haberlerine neden yorum yaptın?"

Soruşturmalar sonucunda 1 Ocak itibariyle aralarında doktorların da olduğu 25 kişinin tazminatsız işten çıkarıldığı belirtiliyor. Davanın sürmesi nedeniyle ismini paylaşılmayan bir sağlık çalışanı, “Birçok arkadaşıma zarf yolladılar. Bana zarf gelmedi. Benden bizzat sözlü savunma istediler. Bana sordukları sorular arasında, ‘BirGün Gazetesi’nin Kızılay’ın zam haberlerini neden beğendin? Muhalif gazetelerin haberlerine neden yorum yaptın?’ gibi ifadeler vardı” dedi.

Soruşturmaya konu olan beğeni, paylaşım ve yorumların Kızılay çalışanlarına yüzde 1,2 zam yapıldığı dönem olduğunu vurgulayan eski Kızılay çalışanı sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yüzde 1,2 zam yapılmıştı. Bu komik rakam da 56 TL’ye tekabül ediyordu. Ben de o dönem ‘Bu zamlarla marul bile alınmaz’ demiştim. Sonrasında iki kez savunma verdim. Beni de işten tazminat vermeden attılar. Gerekçesi ise ‘kurum itibarını zedelemek, Genel Başkan Kınık hakkında kamuoyunda kuşku uyandıracak ifadeler kullanmak” diye konuştu. 

Eski çalışan sözlerini şu detayla bitirdi: 

“Ayrıca deprem faciası hepimizi çok üzdü. Kılızay’da büyük eksikler yaşandı. Pek çok arkadaşımız işten çıkarılmalarına rağmen depremzedelere yardım etmek için gönüllü olarak kuruma gittiler.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bunca yıllık emeğim bir çırpıda heba edildi"

"Bunca yıllık emeğim bir çırpıda heba edildi"

Bir başka işten çıkarılan çalışan da benzer nedenlerle kendisinin tazminatsız olarak işten çıkarıldığını anlattı. 

Şubat ayında Kızılay’ın kendilerine yüzde 22 zam yaptığını 1 Nisan’da ise yüzde 1,2 ‘iyileştirme zammı’ yapıldığını hatırlatan eski çalışan, “Twitter’da BirGün Gazetesi’nin ‘Zammın hası kendilerine’ başlıklı haberi paylaşmıştım. 1,2’lik zamma ilişkin ise ‘1 Nisan şakası mı bu?’ şeklinde paylaşımda bulunmuştum. Bunun yanı sıra Evrensel ve Sözcü gazetelerinin haberlerini, CHP Milletvekilleri Burcu Köksal ve Murat Emir’in paylaşımlarını beğenmiştim. Kurum içinde bir haberleşme sistemi var. Hakkımda soruşturma açmışlar, savunma istediler” dedi.

“30 Aralıkta İş Kanunu’nun 25. Maddesi’nin B fıkrası gereği işten atıldım” ifadelerini kullanan eski çalışan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Paylaşımlarımın ekran görüntüsü alınmış. ‘Eşim çalışmıyor, tek maaşlıyım’ dedim. Özür dilediğimi de bildirdim. 15 yıldır burada çalışıyorum. ‘Kurumun menfaatlerine göre çalıştım’ dedim ama bunca yıllık emeğim bir çırpıda heba edildi. Kerem Kınık’ın isminin geçtiği tüm tweetleri incelemişler. Çalışanların paylaşımlarını tespit etmişler.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
37
9
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Sorumluların İstifa etmelerini beklerken. Hiçbir suçluluk duygusu hiçbir istifayı dile getirmeden hala koltuklarında oturuyor olmaları. Ve Çalışanların-konuş... Devamını Gör

ittihatci

sonra yüzyılın afeti diyip milleti kandırmaya calıs, lanet olsun en büyük afet bunlar gerçekten

Theo

Memleketin başına onyıllardır bu güruh gibi bir felaket gelmedi,gelemez.Asrın felaketi bu talancılar...

.....

Çok haklısın bunlarla burnumuzdan b.k kokusu eksik olmaz, orman yanar tedbir yok, deprem olur tedbir yok, ne kaldı merak ediyorum , volkan mı patlayacak , su... Devamını Gör