Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Yasası Yeniden Gündemde! İnternet Medyası da Düzenlenecek

Sosyal Medya Yasası Yeniden Gündemde! İnternet Medyası da Düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim TBMM'nin açılışında bahsettiği sosyal medya yasası yeniden gündemde. Üstelik bu defa  yasaya dair çalışmalar, hızlandırılacak. Hükümete yakın bir kaynaktan edinilen bilgiye göre yasa 'Kitle İletişim Araçları' başlığı altında tüm sosyal medyayı da kapsayacak. Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim TBMM açılışıyla gündem olarak belirlediği sosyal medya yasası hızlandırılıyor. Sosyal medya araçlarının daha kontrollü kullanılmasının amaçlandığı bu yasayla, caydırıcı para ve hapis cezalarının olacağı da gündemdeydi.

Sosyal Medya Yasası Genişliyor!

Sosyal Medya Yasası Genişliyor!

Yasanın genişlemesiniyle, sosyal medyanın ve tv'nin 'Kitle İletişim Araçları' başlığı altında toplanarak, aynı çatı altında değerlendirileceği de ihtimaller arasında. Gazete Duvar'ın özel haberine göre yapılan açıklama da:

İnternet medyasının basın kartı, ilan dağıtımı, vergilendirme gibi gündemleri kapsamında mevcut yasalar güncellenecek. Geçen yıl çıkarılan bir yasa ile sosyal ağlara Türkiye’de temsilcilik açma şartı getirilmişti. Twitter, Facebook gibi birçok sosyal ağ, temsilci belirledi ancak bu, kağıt üzerinde kaldı. Çalışma kapsamında sosyal ağların “göstermelik ve yasanın arkasından dolanan tutumuna karşı ne yapılabileceği' de tartışılıyor. Konu önümüzdeki haftadan başlamak üzere Facebook, Twitter ve Instagram temsilcilerini ağırlayacak Meclis Dijital Mecralar Komisyonu toplantısına katılacak temsilcilere de iletilecek. Tutum değişmezse ofis açılması zorunluluğu getiren bir düzenleme daha yapılabileceği belirtiliyor. Yürütülen çalışma kapsamında ayrıca çocuklar ve gençler için koruyucu tedbirleri içeren yeni düzenlemeler de öngörülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın