Görüş Bildir
Haberler
Soruşturma Tamamlandı: Bakanlık Çiftlik Bank Hakkında 'Nitelikli Dolandırıcılıktan' Suç Duyurusunda Bulundu

Soruşturma Tamamlandı: Bakanlık Çiftlik Bank Hakkında 'Nitelikli Dolandırıcılıktan' Suç Duyurusunda Bulundu

Yasin Arslan
08.03.2018 - 12:41 Son Güncelleme: 08.03.2018 - 16:37

Son zamanların en tartışmalı 'oyunu' olan Çiftlik Bank hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Bakanlık müfettişleri Çiftlik Bank'ın 'nitelikli dolandırıcılık' olduğuna karar verdi. Bakanlık, müfettiş raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Bakanlık raporu: Nitelikli dolandırıcılık

Bakanlık raporu: Nitelikli dolandırıcılık

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Çiftlik Bank hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, bakanlık müfettişleri hazırladıkları raporda, Çiftlik Bank sisteminin 'nitelikli dolandırıcılık' olduğu belirtildi.

Müfettişlerin raporu sonucunda Bakanlık, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Müfettişlerin raporu sonucunda Bakanlık, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Soruşturma bitti. Çiftlik Bank’la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK’a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk' dedi.

Suç duyurusunun yanında bakanlık, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

Çiftlik Bank tamamlanan soruşturma sonrasında Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı👇

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sanal oyun olan ve internet üzerinden gelir vadeden Çiftlik Bank’ın yasal olup olmadığı konusunda başvurular üzerine 29 Kasım 2017’de inceleme başlatmıştı. İnceleme sürerken SPK raporuyla Çiftlik Bank tarafından yüksek gelir vaadiyle piyasadan yarım milyar lira toplandığı ortaya çıkmıştı. Yine sistemin 'Bank' ifadesini kullanması, Bankacılık Kanunu’na aykırı bulunmuş ve Reklam Kurulu, 3 ay süreyle tedbiren durdurma cezası vermişti.

Bakanlık müfettişlerinin raporunun ardından Çiftlik Bank, sosyal medyada yine gündeme oturdu...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
16
8
8
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolgahan Hasanoğlu

Bakanlıktan öyle bir açıklama gelmedi. Aradık öğrendik, haber yalanmış. Adamlar kendileri hakkında yalan haber yapan herkese dava açtılar. Bursadaki Arge te... Devamını Gör

mak

avrupayı bile sırtladılar ne diyorsun

rcpbyrm

ben arkadaşıma bakanlık suç duyurusunda bulunmuş diyorum adam bana facebookta ki açıklamayı gösteriyor böyle insanlar var !!! açıklamanın altında ki yorumlar... Devamını Gör

Sinan Kazak

jet fadıl bunu beğendi ...