Görüş Bildir
Haberler
Sorulduğunda Erkeklerin Asla Cevap Veremeyeceği, Yalnızca Kadınların Bildiği 19 Kelime

etiket Sorulduğunda Erkeklerin Asla Cevap Veremeyeceği, Yalnızca Kadınların Bildiği 19 Kelime

theolonius
24.05.2016 - 15:35

Sadece erkeklerin bildiği kelimeler de var tabii ki ama bunlar biraz farklı. Erkekler muhtemelen hiçbirini bir kız arkadaşı olmadan ya da evlenmeden duymayacaklar. 

Sadece kadınların bildiği ve kullandığı 19 kelimeyi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lame

1. Lame

Lame; gümüş renginde kumaşa ya da metal parlaklığı verilmiş deriye denir. Düğünlerde, mezuniyetlerde bol bol karşılaştığımız gümüş rengi parlak şeyler lamedir işte.

2. Anvelop

2. Anvelop

Bunu bir erkeğin bilmesine imkan yok zaten de epey şık bir şeymiş. Anvelop; elbise, bluz, etek ve ceketlerin iki yanının üst üste getirilerek kapatıldığı bir model. Fransızcada üstüne gelip kapamak gibi bir anlamı var. Son dönemlerde bayağı moda olduğu için görmeyen yoktur.

3. Roba

3. Roba
3. Roba

Robadan elbise diye bir tabir annesi ya da bir yakını terzi olanlar falan bilebilir ama normalde pek duyduğumuz bir şey değil. Roba; bir giyeceğin göğüsle omuz arasında kalan bölümüne eklenen parça anlamına geliyor.

4. Ombre

4. Ombre

Abi benim saçları yandan kısalt, üstler uzun kalsınla sınırlı bir tıraş vizyonu için epey iddialı bir kelime zaten ombre. Fransızcada gölge anlamına gelmekteymiş. Buradan da anlaşılacağı üzere ombre saç gölgeli saç oluyor. Bayağı da şık bir görünüşü var.

5. Jaluzi

5. Jaluzi

Jakuzi desek hemen bilirdiniz tabii. Jaluzi; şerit biçiminde ince metal ya da plastik levhalardan yapılmış, tül perde işlevi gören, dışarıdan görülmeksizin dışarıyı görmeyi sağlayan bir pencere kapama düzeni. Şimdi bildiniz tabii herkesin evinde vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bolero

6. Bolero

Daha çok bir dondurma ya da çikolataymış havası veren bolero, boyu beli aşmayan, kollu ya da kolsuz kadın ceketi anlamına geliyor.

7. Meç

7. Meç

Oooo ombresi var, perması var , meçi var baya zahmetli iş bu kadın olmak. Meç; saçın küçük tutamlar durumunda değişik renklerde boyanmış biçimi oluyor. Son yıllarda çokça tercih ediliyor.

8. Biye

8. Biye

Abiye olmasın o? Biye; genellikle kadın giysisinin yaka, kol ya da etek çevresine kendi kumaşından ya da başka bir kumaştan geçirilen ince şeritmiş. Battaniyelerde, yorganlarda falan da oluyor.

9. Dore

9. Dore

Altın rengi. Düz altın rengi desek olmuyor çünkü biraz simli bir altın rengidir. Düğün süslemelerinde falan çok kullanılır.

10. Jüpon

10. Jüpon

Jüpon, etek veya elbisenin bedene yapışmaması, içi göstermemesi amacıyla kadınlar tarafından tercih edilen bir iç giyim ürünüdür. Şimdi bunun bırak adını bilmeyi, varlığından bile haberdar olmadığını anlayanlar oldu okuyunca.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kalem etek

11. Kalem etek

Adı üstünde kalem gibi bir etektir. Eteklerinin ucu dar, yüksek ya da düşük belli modelleri olan genellikle diz hizasında biten etek çeşididir. Daha iyi anlamak için kalemi ters çevirdiğimizi düşünürsek, kalemin ucuna doğru bir daralma olmaktadır eteği böyle göz önüne getirebiliriz.

12. İndigo

12. İndigo

Daha çok bir animasyon filmi yıldızı ismini andıran indigo, içinde biraz mor da bulunan koyu bir mavi olarak tanımlanıyor. Mavi, yeşil, sarı gibi düz renkler dururken daha ne renkler öğreneceğiz acaba?

13. Pötikare

13. Pötikare

Küçük kareli kumaşa denir. Özellikle dikkat edelim kareler küçük olmalı büyük olunca adı değişiyor çünkü. Neden bu kadar karışık isimlendirmeler acaba neden?

14. Döpiyes

14. Döpiyes

Aynı kumaştan yapılmış etek ve ceketten oluşan iki parçalı kadın giysisine denir. Öğretmenler ve milletvekillerinden göz aşinalığımız var tabii, ismini de öğrenmiş olduk.

15. Hayalet külot

15. Hayalet külot

Görsele aldanmayın öyle bir şey değil. Hayalet külot, görünmeyen ve iz yapmayan bir iç çamaşırı. Bu yüzden kadınlar tarafından tercih ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kapitone

16. Kapitone

Görseli görünce bunun bir de adı mı varmış dediniz evet. Kapitone, döşemelik ya da giyim eşyası yapımında kullanılan, içi pamuk ya da yün vatkayla doldurularak dikilmiş kumaş. Evimizde koltuk takımlarında, kışın üstümüzde kullandığımız şey buymuş demek.

17. Ekru

17. Ekru

Evet bu da bir renk. Söylenişi baya güzel ama. Ekru, kirli beyaz veya kırık beyaz olarak tanımlanan renktir. Krem rengine de benziyor, biraz karışıklık var bu konuda.

18. Konsol

18. Konsol

Konsol denince aklına oyun konsolu gelen muhtemelen erkektir, duvara yakın yerleştirilerek üzerine ayna ve başka süs eşyası konulan, çekmeceleri olan, yüksek mobilya aklına gelen de muhtemelen kadındır.

19. Supla

19. Supla

Supla, Fransızcada tabak altı anlamına gelen genellikle yuvarlak şeklinde tabak boyutundan taşacak şekilde seçilmiş sofra düzeninin tamamlayıcısıdır. Şimdi o sofrada her şeyin bir adı vardır çok karıştırmayalım oraları.

BONUS: Daha fazlası için 😄

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
620
293
181
55
48
47
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sosyalist Bankacı

kadınlar bilmiyoruz diyor. erkekler de zaten biliyorduk diyor. bence bu işte bir terslik var

Pasif Kullanıcı

hayatımda duymadığım kelimeleri duyuyorum.

iclal.

Ya biz insan ırkının dişileri olarak bunların çoğunu duymadık. Bi yanlışlık olmasın?