Görüş Bildir
Haberler
Sony Walkman Geri Dönüyor

Sony Walkman Geri Dönüyor

Batuhan
21.07.2014 - 15:42

Sony Walkman Geri Dönüyor

Piyasaya çıkışının üzerinden 35 yıl geçen Sony şirketinin taşınabilir müzik çaları Walkman yeniden geri dönüyor.

İlk olarak 1979 yılında bir kaset çalarak olarak piyasaya çıkan taşınabilir müzik cihazı artık 700 dolarlık fiyatı ile üst düzey alıcıları hedef alıyor.

Sony'nin ZX1 olarak isimlendirdiği bu model birçok yönden Apple'ın ince iPod'u ile tezat oluşturuyor. Ağır ve büyük bir görüntüsü olan ZX1, ultra yüksek kaliteli müziklerin depolanması için 128 GB'lık bir depolama alanına sahip. Sony, gürültüyü azaltmak amacıyla her bir ZX1 üretiminde pahalı alüminyum bloklarına elle şekil verdiğini kaydetti.

Sony'nin ses prodüksiyon planlayıcısı Kenji Nakada, 'Tasarımcılarımızın ve mühendislerimizin mesajı: Maliyet konusunda endişelenmeden iyi bir ürün yaratın.' dedi.

Sony'nin daha önceki yüksek kaliteli elektronik ürünlerinin aksine ZX1'de satışlar oldukça iyi gidiyor. En azından Japonya'da. Aralık ayında piyasaya çıkmasının hemen ardından yeni Walkman hızla satıldı. Şubat ayından bu yana ürün Avrupa ve diğer Asya ülkelerinde de satışa sunuldu. Ancak ABD için henüz satış tarihi belirlenmedi.

Başarısına rağmen ZX1 hala bir niş ürün: Sony satış rakamlarını vermiyor ancak analistler Japonya'da yalnızca birkaç bir adet satıldığı tahmininde bulunuyor.

Ayrıca hiç kimse yeni Walkman'in –başarısına rağmen—Sony'nin kronik zararını durdurmasını beklemiyor. Şirket Mart ayında sona erken mali yılda 1,3 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. Şirket ayrıca Mart 2015'e kadar zarar bekliyor. Televizyonlar ve oyunlar hala Sony'nin tüketici elektroniğinde ana ürünler.

Yine de ZX1′in kazandığı popülarite taşınabilir müzik çalar alıcılarındaki değişimi yansıtıyor. Eskiden kullanım kolaylığını ses kalitesine tercih eden tüketiciler internet hızındaki ve depolama alanındaki gelişmeler nedeniyle artık hem ses kalitesine hem de kullanılabilirliğe önem veriyor. Eski jenerasyon dijital müzik çalarlar ses dosyalarını sıkıştırarak binlerce müziğin kaydedilmesine imkan tanıyordu. Ancak bu müziğin kalitesinden ödün vermek anlamına geliyordu. Şimdi ise daha hızlı ve büyük depolama alanı ve çipler ile birlikte hızlanan internet orijinal kayıtlardan çok fazla ödün vermeden 'yüksek çözünürlüklü ses' dosyalarını depolamaya ve aktarmaya imkan tanıyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0