Görüş Bildir
Haberler
Son Osmanlı Hanım Sultanı Toprağa Verildi

Son Osmanlı Hanım Sultanı Toprağa Verildi

Onedio Medya
11.04.2014 - 00:59 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 01:18

Son Osmanlı Hanım Sultanı Toprağa Verildi

Fransa'da yaşayan son Osmanlı sultanı Fevziye Osmanoğlu, Paris'te toprağa verildi. Padişah Abdülmecit 'in tahta çıkmayan oğullarından Mehmet Burhanettin Efendi'nin oğlu İbrahim Tevfik Efendi'nin kızı Fevziye Sultan'ın cenazesi, Paris Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Thiais mezarlığında defnedildi.

Mısır hanedan mensubu Prens Hayri ile evli olan Fevziye Sultan'ın cenazesinde konuşan eşinin kuzeni Mira Dariban, Fevziye Sultan'ın çok farklı bir hayat yaşadığını vurgulayarak, ''Bugün yengem bu kadar insanın kendi cenazesi için burda olduğunu bilseydi yüzü kızarırdı.'' ifadelerini kullandı. Fevziye Sultan'ın gösterişten uzak bir hayat yaşadığını belirten Dariban, ''Teyzem iki sürgün yaşadı. İlk olarak, Osmanlı hanedanının Türkiye'den gönderilmesi daha sonra ise Mısır hanedanıyla. Ama kimseden yardım almadan hayatını sürdürmeyi başardı.'' ifadelerini kullandı.

Fevziye Osmanoğlu'nun İsviçre'de yaşayan yeğenleri Nilüfer Sultan ve Şehzade Selim ise Fevziye Sultan'ın ölümünden iki gün önce haberdar olduklarını belirterek, ''Bu çok üzüntü verici bir durum. Osmanlı Hanedanı'nın Amerika'da bulunan reisi aynı zamanda Fevziye Sultan'ın da abisi Şehzade Beyazıt Osmanoğlu'nun da kardeşinin vefatından haberi yoktu.'' diye konuştular. Padişah Abdülmecit'in torunu İbrahim Tevfik'in kızı Nilüfer Sultan, Fevziye

Osmanoğlu'nun bir Osmanlı sultanı olduğunu belirterek, cenazeyi düzenleyenlerin Osmanlı hanedanından hiç kimseye haber vermemesi durumunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Cenazede bulunan 5. Murat'ın torunu Kenize Murat ise Fevziye Sultan'ın asaletiyle son Osmanlı Sultanı ünvanını hakkıyla taşıdığını ifade etti.

sabah

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/04...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0