Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemim Popüler Oyunu agar.io

Son Dönemim Popüler Oyunu agar.io

Tavsiye Lazim
12.05.2015 - 17:14 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 22:10

Son dönemde çok poüler olan tarayıcı tabanlı agar.io neredeyse bir fenomen halini aldı. Çünkü basit yapısı ve bağımlılık yapan hali insanlar arasında hıza yayıldı. Biz de agar.io nedir, nasıl oynanır bildirmek istedik.

■ agar.io nedir ? Kim Yapmıştır ?

agar.io aslına bakarsanız dünya çapındaki büyük platformlardan 4chan forumlarından bir kulanıcının yaptığı bir oyun. Aynı kişinin benzer oyunları var. Oyunda amaç çok basit. İlk oyuna başlarken bir giriş sayfası var. Buradan kendinize bir nick ve server belirliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra oyuna giriş yaptığınızda ufak bir yuvarlak balon olarak kendinizi diğer oyuncuların arasında buluyorsunuz. Etrafta var olan ufak topları yiyerek kendimizi büyütüyoruz. Aynı zaman da kendimizden ufak olan oyuncuları da yiyerek daha hızlı gelişebiliriz. Oyundaki asıl amaç da bu zaten. Tabi unutmayalım ki diğer oyuncular da bizi yemeye çalışıyor.

Oyunda fizik çok iyi ayarlanmış. Ufakken karakterimiz çok hızlı iken büyüdükçe hızı azalıyor. Bu sayede ufakken kaçmak kolay ike sonraları biraz daha zorlaşıyor. Oyun bir diktörtgen alanla çevrelenmiş ama çerçeve görünmüyor. Oynayarak alanı keşfediyorsunuz ve bu sayede bu alanları kullanarak başkalarını yiyebiliyorsunuz.

Oyundaki haritada yemer ve rakiplerin yanı sıra yeşil ve sabit alanlar var. Bunları testere olarak adlandırabiliriz. Bunlara çarptığımız taktirde bölünüyoruz. Yine aynı şekilde diğer oyuncular bölünüyor. Dolayısıyla iyi bir taktik parçası olabiliyor.

■ agar.io Nasıl Büyürüm

Oyuna ilk başladığınızda biraz zorlanacaksınızdır. Ancak daha sonra alışıyorsunuz. Çünkü oyun içinde bir temel mantık var. Ufakken yani 0-250 arasında ike hızlıca etraftaki yemleri yiyerek 250 üstüne çıkmaya çalışmalısnız. Çünkü bu noktada hızınız ve haraket kabiliyetiniz yüksektir.

250-500 arasındaki değerde ise artık diğer rakipleri yemeye yönelmelisiniz. Bunun için farklı taktikler kullanılabilir. Oyunun sınırlarını kullanmak işe yarayabilir. Köşelerde sıkışan acemileri toplamak gerçekten iyi bir taktik. Diğer yandan da etrafta büyümek için bölünenler olacatır. bu bölünen kişilerin ufak parçalarını avlayarak daha hızlı büyüyebilirsiniz.

500-2500 arasında ise artık sizin de bölünmeniz gerekecek. space tuşu ile bölünebilirsiniz. Bundaki amaç sizde hızlı olan oyuncuları yakalamaktır. Yakınlarına gelince sizden kaçacaklardır ancak bölünerek bir parçanızı fırlatabilirsiniz ve bu sayede yakalayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunda kendinize Nick belirlediğiniz için Türkçe isimler koymak bazen yararınıza olabiliyor. Çünkü büyümüş Türkler sizler için W tuşuna basarak yemler atabiliyorlar veya sizin yutabileceğinizi size doğru sürebiliyorlar.

■ agar.io Bölündükten Sonra Nasıl Birleşirim

Aslında bunun bir yolu var mı bilmiyorum. Ben oynarken rastgele olduğuna karar verdim. Eğer siz biliyorsanız yorum kısmından iletirisiniz eklerim.

■ agar.io Değerlendirme

agar.io ilk bakışta çok basit gözüken ama aşırı derecede bağımlılık yağan ve kendi içinde bir taktiği olan bir oyun olarak sizleri bekliyor. Eğer boş zamanlarınızı öldürmek istiyorsanız bir bakmalısınız. Ancak unutmayın ki başlayınca kolay kolay bırakamayacaksınız.

Oynamak için tıklayın :agar.io

Kaynak: http://tavsiyelazim.com/agar-io-oyun-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın