Görüş Bildir
Haberler
Son 53 Yılın En Büyük Su Baskını: Venedik'te OHAL İlan Edildi

Son 53 Yılın En Büyük Su Baskını: Venedik'te OHAL İlan Edildi

İtalya'nın Venedik kentinde 1966 yılından bu yana görülen en büyük su baskını sonrası hükümet, kentin de içinde yer aldığı Veneto bölgesinde OHAL ilan etti. Venedik kentine ve halkına yardım için ilk aşamada 20 milyon euro fon ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lagün üzerine kurulu ve kanallarla çevrili Venedik'in yüzde 80'inde, gelgitler, fırtına ve yağışların etkisiyle salı akşamı deniz seviyesi 187 santimetre yükseldi. Su seviyesi 187 santimetreye yükselen turistik kentte tarihi yapılar ve iş yerleri selden etkilendi.

Su seviyesi 1966'daki su seviyesine yaklaştı

Su seviyesi 1966'daki su seviyesine yaklaştı

Salı günündeki yağışlarda 187 santimetreye ulaşan su seviyesi 1966'da meydana gelen selde ulaşılan rekor su seviyesinden sadece yedi santimetre daha az. 

Bugün ise su seviyesi azalsa da deniz seviyesi bir ara 113 santimetre yükseldi. Venedik yönetimi, yarın kentte suların yeniden yükseleceği ve öğlene doğru 145 santimetreye ulaşacağı uyarısı yaptı.

Bakanlar Kurulu Venedik için toplandı

Bakanlar Kurulu Venedik için toplandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya'da Bakanlar Kurulu bugün, günlerdir tarihi yapıların, evlerin, iş yerlerinin deniz suyuyla dolması ve büyük hasara yol açan su baskınları üzerine Venedik'e yardım için özel gündemle toplandı. Toplantıda, Veneto bölgesinde hasara uğrayan yerler için OHAL ilan edilmesi kararlaştırıldı.

'Ülkemizin kalbine bir darbe'

'Ülkemizin kalbine bir darbe'

Kanalları ve tarihi yapıları ile ünlü Venedik'te sel hayatı felç ederken, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte seli 'ülkemizin kalbine bir darbe' şeklinde tanımladı. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro meydana gelen zararın 'yüzlerce milyon euroyu' bulacağını söyledi.  Luigi Brugnaro Venedik gibi San Marko Basilikası'nın da ciddi hasar gördüğünü söyledi. Meydana gelen zarar nedeniyle yardım toplanmaya başlandı.

Rezervasyonlar iptal ediliyor

Rezervasyonlar iptal ediliyor

Venedikteki otelciler birliğinden yapılan açıklamada sadece otel binalarının zarar görmediği, turistlerin gelecekteki rezervasyonlarını da iptal ettikleri ve bu nedenle zararın çok büyük boyutlarda olduğu vurgulandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak: BBC Türkçe, DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
35
21
8
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Demir Mine

şehri su bastı diye BAKANLAR KURULUMU toplanırmış... cahiller.. Bizim İstanbul her sene su basıyor.. Ankarayıda Allah allah ya..

Hulusi Baba

20 milyon euro fon ayırmışlar.. O da para mı? Bizim 1 günlük Suriyeli paramız...

Resho

Adamlar tarihi yerlerini nasıl ayakta tutarız, nasıl koruruz diye uğraşır, biz altın için göl kuruturuz, restorasyon adı altında katlederiz, kamera için 500 ... Devamını Gör