Görüş Bildir
Haberler
Sneijder: "Fenerbahçe'ye Asla Gitmem"

Sneijder: "Fenerbahçe'ye Asla Gitmem"

Enver K.
30.05.2015 - 10:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray ile sözleşme uzatması beklenen Wesley Sneijder, çok kesin konuştu.

Hollandalı yıldız futbolcu, iki kulüp arasındaki rekabeti çok iyi bildiğini söyleyerek, “Buraya ilk geldiğimde, Galatasaray tarihine adımı altın harflerle yazmak istiyorum demiştim. Benim hâlâ hedefim bu. Fenerbahçe’ye gitmeyi düşünmem bile” dedi.

Galatasaray’ın son şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Wesley Sneijder, hem bu sezonu, hem Galatasaray’ı, hem de sarı-kırmızılılarla ilgili durumunu anlattı.

Gazetecilerin karşısına çıkan Hollandalı yıldız futbolcunun konuşmasından dikkat çekenler şöyle:

  • Çok zor bir sezondu ancak zorlandığımızda kenetlenerek takım olmayı başardık.

  • 4. yıldız, kariyerimdeki en büyük başarılardan biri olacak. Çünkü kendime baktığımda neredeyse bütün maçlarda oynadım. Çok katkım olduğunu düşünüyorum.

  • Kontratım hakkında konuşmanın ne yeri ne de zamanı... Önümüzde Rizespor, önemli bir Türkiye Kupası ve Hollanda Milli Takımı’yla oynayacağım 2 önemli karşılaşma var. Bu maçlar bittikten sonra sözleşme konusu konuşulabilir. Ama ayrılmayı asla düşünmüyorum.

  • Buraya ilk geldiğimde, ‘Galatasaray tarihine adımı altın harflerle yazmak istiyorum’ demiştim. Banim hâlâ hedefim bu. Fenerbahçe’ye asla gitmem. Aradaki rekabeti biliyorum. Böyle bir şeyi düşünmem bile...

  • Prandelli zamanında zor anlar yaşadım ama kesinlikle ümitsizliğe kapılmadım. Hamza hocanın gelmesiyle performansımız yukarı doğru çıkmaya başladı. Belki her maçımızda çok iyi performanslar gösteremedik ama her maç sonrası takım olduk, kenetlendik, birbirimizin açığını kapattık.

  • Sezon öncesinde hakkımızda, ‘Takımda gruplaşmalar var, yerli-yabancı sorunu’ gibi birçok spekülasyonlar çıktı. Ben dünyanın bir çok takımında top oynadım ve tecrübeme güvenin, Buradaki arkadaşlığı, dostluğu gerçekten başka hiç bir takımda görmedim.

  • Başkan değişimleri takımı pek etkilemedi. Çünkü başkanlık makamı sahadan tamamen bağımsız... Hoca değişikliği bizi etkiler.

  • Yeni başkanımızın, “Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak” gibi bir hedefi varmış. Ben kesinlikle onunla beraberim. Daha önce o kupayı kazandım. Galatasaray’la Devler Ligi’ni kaldırmak rüya gibi olur. Artık onu kaç gün kutlarız bilmiyorum. Taraftarı ise düşünemiyorum. Hayal ettikçe çıldırıyorum.

  • İlgiden sıkılmıyorum ama bana değişik geliyor. Hollanda ve İtalya’da gördüğüm ilgiden değişik geliyor. Çünkü burada insanlar size daha fazla dokunmak, daha fazla temas etmek istiyor. Burada olduğum sürece çocuklarım İstanbul’da büyümeye devam edecektir.

  • Galatasaray’da hocalık görevi almak isterdim. Harika olurdu. Tercüman Mert de benim yardımcım olurdu.

  • Türkiye’de attığım en güzel gollerden birincisi Fenerbahçe’ye attığım gol. İkincisi de Fenerbahçe’ye!

  • Tabii ki Drogba gelsin isterim. Ama yaşlandı :)

Muslera’ya 2 golüm var

Hollanda ile Uruguay arasında oynanacak milli maçta Uruguay ile oynayacak olan Hollanda’nın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder’a, “Muslera’ya gol atabilir misin?” diye soruldu. Sarı-kırmızılı futbolcu, Lazio’ya karşı ve milli takımda ona iki tane gol attım” yanıtını verdi.

‘Yasin beni dinlesin yeter’

Şampiyonluğun Mersin İdman Yurdu maçıyla geldiğini dile getiren Wesley Sneijder, o maçı kazandıran Yasin Öztekin konusunda çok olumlu konuştu. Hollandalı oyuncu, “Yasin beni dinlesin yeter. Daha iyi olacak” ifadesini kullandı.

Aaa, kırmızı görmedik mi?

Sneijder, gazetecilerin, Galatasaray’ın bu sezon hiç kırmızı kart görmediğini hatırlatması üzerine ilginç bir tepki gösterdi. Hollanda basını, “Aaa, ligde kırmızı kart görmedik mi? Bence biz fair-play’de de şampiyon olduk” açıklamasını yaptı.

10 gol

16 gollü Burak Yılmaz’ın ardından Umut ile birlikte en çok gol atan ikinci isim olan Sneijder (10), 30 şutun yüzde 33’ünü sayıya çevirmiş oldu. Hollandalı oyuncu, sahada kalma süresi olarak da 2551 dakikayla, bir maç eksik oynadığı Selçuk’un 2803 dakikasının ardından da ikinci sırayı aldı.

Sneijder, son şampiyonlukla gelen 4. yıldızın kariyerinin en büyük başarılarından biri olacağını söyledi.

Skorer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0