Görüş Bildir
Haberler
Şizoid Kişilik Bozukluğu Testine Göre En Büyük Korkunu Söylüyoruz!

etiket Şizoid Kişilik Bozukluğu Testine Göre En Büyük Korkunu Söylüyoruz!

Şizoid kişilik bozukluğunu yaşayanlar; ömür boyu sosyal ilişki kurmaktan kaçınan ve yalnızlığı tercih eden kişilerdir. Biz şizoid testine göre senin içinde yatan en büyük korkuyu söyleyeceğiz. 

Haydi teste!

NOT: Bu test kesinlikle eğlence amaçlıdır. Teşhis için doktora gitmenizi tavsiye ederiz ;)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, her şeyini anlatabileceğin çok yakın bir arkadaşın var mı?

4. Peki doğum gününün nasıl geçmesini istersin?

5. Bir ömür boyu bu yerlerden birinde yaşayacağın söylense hangisini seçerdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biri senin hakkında eleştiri yaptığı zaman nasıl tepki verirsin?

7. Peki senin arkandan işler çeviren birini yakaladın. Ne yapardın?

8. Ve son olarak, tanımadığın birinin yolda çaresizce ağladığını görsen nasıl davranırsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yalnız kalmak!

Senin içinde yaşadığın en büyük korku yalnız kalmak. Çünkü sen sevdiklerinle birlikte olduğun zaman kendini daha mutlu ve huzurlu hissediyorsun. Hatta daha da güvende hissediyorsun. O yüzden yalnız kalmaktan içten içe korkuyorsun.  Kendin ile baş başa kaldığın zaman kafandan binlerce şey geçiyor. Sanki işin içinden çıkamayacakmışsın gibi oluyorsun. Düşünüp duruyorsun ve sürekli kendini üzüyorsun. Artık bu durum senin için çok korkunç bir hale dönüşüyor. Ama sevdiklerin yanında olduğunda seni kötü yapan tüm bu düşünceleri unutuyorsun. Kendini daha çok seviyor ve mutlu oluyorsun. Onların her zaman senin yanında olduğunu bilmek sana huzur veriyor. Tabii ki de dışarıdaki insanlara bunu yansıtmıyorsun. Çünkü bu durumu sen kendine bile itiraf edemiyorsun, dışarıya nasıl belli edesin. O yüzden içinde yaşadığın bu durumu kendince atlatmaya çalışıyorsun. Yalnız kaldığın zamanlarda kafanı meşgul edecek şeylerle uğraşırsan her şey senin için daha da güzel olacaktır.

Aldatılmak!

Sen karşındaki insana tüm kalbini açıyorsun ve bundan sonra hiç oradan çıkmayacağını düşünerek yaşıyorsun. Bundan dolayı kendini fazla kaptırıyorsun. Tüm sevgini ona hissettirmeye çalışıyorsun Aynı zamanda da herkesi kendin gibi zannedip, tüm içtenliğinle güveniyorsun. Aldatılmak dediğimiz şey sadece sevgili anlamında değil tabii ki de. Bunu arkadaş olarak çok sevdiğimiz ve güvendiğimiz birisi de yapabilir. Bu bahsettiklerimizin hepsini zamanında yaptın ve çoğu kişi hiç hak etmediğin halde seni bir şekilde üzmeyi başardılar. O yüzden bundan sonra insanlara yaklaşımında çok daha dikkatli davranıyorsun. O aldatılmak duygusunu yaşamak istemiyorsun. Çünkü sen de biliyorsun ki bu durum insanı çok yıpratıyor. Bundan sonrasında da kendisine gelmesi biraz zaman alıyor. Hatta zaman zaman insan artık kendini suçlayacak bir durumu geliyor.  Tüm bu duygu çatışmalarını yaşamamak adına insanlara çok daha dikkatli yaklaşıyor, aradaki mesafeyi çok iyi ayarlıyorsun. Kimsenin buna yapmasına izin vermiyorsun.

Başarısızlık!

Sen kendi içinde mücadele etmeyi ve başarmayı ant içmişsin. Yaptığın her işin altından mutlaka en mükemmel bir şekilde kalkmalısın. Bunun aksini düşünmek bile seni kötü hissettiriyor. Etrafındaki insanlar senin başarılarını konuşsun ve sürekli seni övsün istiyorsun. Bunun nedeni de küçüklüğünden itibaren gerek ailen gerek etrafındaki insanların senin sürekli başarılı olabileceğine inanmasından kaynaklanıyor. Sen de kendine bunu empoze ederek başarılı olma yolunda ilerlemeye çalışıyorsun. Sürekli çalışan ve kendini yenileyen bir insansın. Başarının yanında dış görünüşüne de dikkat eden birisin. Bundan dolayı insanlar senin hakkında sürekli konuşuyorlar. Böylece kendini çok daha iyi hissediyorsun. Ama başarısız olursan sen bile olacakları düşünemiyorsun. Şu hayattaki en büyük korkularından birisidir. Ama unutma, başarıya giden yol başarısızlıktan geçer.

Sevdiklerini kaybetmek!

Sen sevdiğin insanlara karşı kendini fazla kaptırıyorsun. O kadar çok bağlanıyorsun ki, çoğu zaman onları kaybedeceğini düşünüp üzülüyorsun. Bu da senin insanlara ne kadar değer verdiğini gösteriyor. İçinde hiçbir zaman kötü niyet olmaz ve herkese karşı bir iyi niyet beslersin. Kalbinin temizliği yüzüne o kadar vurmuş ki, insanlar seninle konuşurken huzur buluyor. Bundan dolayı etrafındaki insanlar da seni çok seviyor. İnsanların kalbini kırmak herhalde şu hayatta en son isteyeceğin şeydir. Çünkü bir gün onları kaybedeceğini düşünüyorsun ve bu seni daha iyi bir insan yapıyor. Gerçekten her insanın senin gibi bir arkadaşı ya da tanıdığı olmalı. Çünkü böyle senin gibi iyi niyetli insanlar çok az kaldı.

Kendini ifade edememek!

Senin içinde yaşadığın en büyük korku kalabalık ortamda  kendini ifade edememek. Bazen kendi arkadaş ortamında bile içindekileri dışarıya aktaramıyorsun. Aslında bu senin yapamadığından kaynaklanmıyor. Tamamen kafanda kurduğun 'Acaba insanlar ne der?' düşüncesinden dolayı oluyor. Bunun sen de farkındasın hatta bazen bu korkunun üstüne gitmeye çalışıyorsun. Çoğu zaman üstesinden gelsen de içindeki bu korkuyu tamamen yok edemiyorsun. Kendini bir rahat bıraksan, içinden geçeni olduğun gibi söylesen her şey yoluna girecek. O yüzden bu korkunu yenmen için atman gereken ilk adım bir hafta boyunca insanlara içinden geçeni olduğunu gibi söylemek olsun. Bunu denediğinde birçok şeyin fark edeceğini göreceksin. Tabii insanları üzecek, kıracak şekilde değil. Sakin bir şekilde söylersen daha etkili olacaktır. Bizden söylemesi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
636
112
107
71
49
32
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Çopkur

aldatılmak :/

Pasif Kullanıcı

Sosyal ilişki kurmaktan kaçınıp yalnızlığı tercih etmenin nesi kişilik bozukluğu

Roronoa Zoro

Asosyal yani sostopati bir kişilik bozukluuğudur, bunun nesi yanlış?

Kzlt

Saçma içeriğe saçma açıklama hiçbir şey boş akbille otobüse binmekten daha korkutucu olamaz.