Görüş Bildir
Haberler
Sizin Hesabınız da Ele Geçirilmiş Olabilir! 2017'nin En Kolay Tahmin Edilen Parolaları Listesini Açıklıyoruz

Sizin Hesabınız da Ele Geçirilmiş Olabilir! 2017'nin En Kolay Tahmin Edilen Parolaları Listesini Açıklıyoruz

Parola belirlerken hem bizden bir şey barındırmamasına dikkat ediyoruz hem de kendimiz hatırlayabilecek kadar erişilebilir karakterler seçmeye çalışıyoruz. Öyle ki bazen benzer fikirlerle yola çıkıp benzer sonuçlara vardığımız da oluyor. İşte biraz dünyadan biraz Türkiye'den 2017'nin talep gören parolaları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Password

Password

Adı üstünde: Parola. Amacını belli ediyor, parola nedir diye soran bir siteye verilecek en iyi yanıt tabii ki 'parola' olacaktır ama yıl boyunca basitçe tahmin edilmiş.

123456

123456

O artık gönüllerin efendisi, önemsiz hesaplarımıza verdiğimiz biricik parola. Bu yıl da yerini korudu, yıllar geçtikçe herkes bu paroladan uzaklaştığında en zor parolalar arasına gireceğinden şüpheliyiz.

12345678

12345678

'Parolanız 6 haneden uzun olmalıdır.' uyarısını aldıktan sonra 123456 bir anda 12345678'e evrilir. Nedense 7'de sona erdiği çok sık görülmez, çift hanede sonlandırmayı seviyoruz galiba.

Qwerty

Qwerty

Klavyedeki ilk 5 harf ilk 5 sayıdan daha zor tahmin edilebilir gibi görünüyor ama pek de öyle değil. Sıralı sayı ve harflerden insanlık olarak kurtarılmamız gerekiyor.

Football

Football

Hem dünyanın hem de parolacılık dünyasının gözdesi. Dünya genelinde daha yaygın olan bu parola ülkemizde pek yaygın değil, belki biz de diğer hobilerimizi parola olarak kullanıyoruzdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memleket plakası + Yaşanılan şehir plakası

Memleket plakası + Yaşanılan şehir plakası

Memleketiniz Samsun ise ve İstanbul'da yaşıyorsunuz, 5534 parolası akla ilk gelen parolalardan biri, güzel yanı sizi tanımayan birinin tahmin etmesi zor, kötü yanı yakınınızdakiler özellikle banka hesaplarınız konusunda 'biraz' bilgili olabilir.

Abc123

Abc123

Bu çanta moda dünyası için ne ifade ediyorsa abc123 de parolalar evreninde aynı şeyi ifade ediyor. Konforlu, güvenli hissiyatı veriyor ama pek de şık değil...

Starwars

Starwars

Yeni üçlemenin heyecanına web sitelerine verdiğimiz parolalar da ortak oldu. Starwars, 2017 yılında en çok kullanılan parolalar arasında üst sıralarda yerini buldu. Ne yazık, güç bizimle olamadı, çok da sık tahmin edildi.

123123

123123

Klavye üzerinde minimum hareketle maksimum güvenlik sağlamak isteyenlerin uğrak noktası olan bu parola da güvenli olduğu düşünülen fakat en kolay tahmin edilen parolalardan.

1453

1453

Eskimez, eskiyemez. Tarih bilincimizi gönülden, verilerimizi korurken göstermeye 2017'de de devam ettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Qazwsx

Qazwsx

İşte bu gerçekten tahmin edilmesi zor bir parola. Lakin öyle bir parola ki herkes uzun bir düşünce sürecinin ardından bu sıralamanın güvenli ve yaratıcı olduğuna kani olduğu için sıklığı hayli artmış.

Trustno1

Trustno1

Yani 'kimseyegüvenme'. Bu parolanın yeri gönlümüzde her daim ayrı zira hem kelime oyunu barındırıyor hem de tahmin edilse bile 'ben kimseye güvenmedim, bu parolanın tahmin edileceğini de tahmin ettim' deme lüksünü bize tanıyor. Bilgilerimiz ellerimizden kayıp gitmiş oluyor ama, olsun...

Aaaaaa

Aaaaaa

Aceleyle oluşturulan parolalardan bir diğeri de haykırma niteliğindeki bu parola. Popülerliğini yitirmemiş olması ilginç.

İsim + Doğum yılı

İsim + Doğum yılı

Parolaya isim dahil etmenin riski büyük, talebi de o oranda büyük. İsim sonuna doğum yılı eklenerek oluşturulan parolalar 2017'de de popülerliğini ve tahmin edilebilirliğini yitirmedi.

Zaq1zaq1

Zaq1zaq1

Parola listemizin sonunda bir kombinasyonun ürünü var fakat o da bu sıklık sarmalında yerini almış. Aslında tüm bu parolalar yüksek oranda kişisel bilgilerimizin yer aldığı web sitelerinde kullanımı kısmen yasaklanmış parolalar, yine de çoğu web sitesi bizleri uyarmıyor, bizler de kolaya kaçıyoruz. 'Kim benim parolamla ilgilensin?' diyerek kolay hatırlanacak parolalar bizleri üzmesin, 2018'de aman dikkat!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
25
24
12
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
breezy

allahgörüyor571

bunlar bildiğin Da Vinci'nin şifreleri nasl bulmuşlar yauw :S Taşşak geçmeyin insanlarla zaten aklı selim olan bu tarz bir şifre koymaz. Pornhub şifresi bunl... Devamını Gör

cehennnet

parolaya kalemlik koyan arkadaşım vardı. Kalemlik diye parola mı olur lab