Görüş Bildir
Haberler
Size Kendinizi Değersiz Hissettiren Bir İlişkide Olduğunuzu Anlamanız için 11 İşaret

etiket Size Kendinizi Değersiz Hissettiren Bir İlişkide Olduğunuzu Anlamanız için 11 İşaret

Radlands
12.11.2022 - 22:06 Son Güncelleme: 24.10.2022 - 23:41

Bir ilişkide zaman zaman mutsuz olmak tamamen normaldir. Ancak yaşamlarınız iç içe geçmiş olmaktan çok artık beraber bir şeyler paylaşmak zorluyorsa bu ciddi bir değişimin gerekliliğin göstergesi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinizi sürekli özür dilerken bulursunuz.

Yanlış bir şey yapmamış olsanız bile partnerinizden veya diğer insanlardan gereksiz yere özür dilemeye başlarsınız. Herhangi bir tartışmadan veya yüzleşmeden sonra aslında hatalı olabileceğinize inanmaya başlarsınız.

2. Partneriniz hakkında etrafınızdakilere bahaneler uydurursunuz.

Arkadaşlarınız ve ailenize karşı partnerinizi savunma ihtiyacı hissedersiniz. Partnerinizin davranışının kabul edilemez görüneceğini düşündüğünüzden ilişkinizle ilgili bazı detayları kendinize saklamaya ve partnerinizle ilgili şeyleri hayatınızdaki önemli insanlardan saklamaya başlarsınız.

3. Kendinizde bir sorun olduğunu düşünürsünüz.

Yeterince iyi hissetmemeye başlar ve partnerinizle aranızı düzeltemez hale gelirsiniz. Bunun sizin hatanız olduğunu ve daha çok denerseniz ya da daha iyisini yaparsanız ilişkinizin durumunun düzeleceğini düşünürsünüz.

4. Kendinizden çok başkalarının yargılarına güvenirsiniz.

Partneriniz bir ilişkide neyin normal olup olmadığı konusunda sizi şüpheye düşürmüştür. Partneriniz devamlı olarak 'Kavga etmemiz normal' veya 'İlişkiyi neyin iyi yaptığını bilmiyorsun' gibi şeyler söylüyordur. Bu nedenle kendi kararınızdan şüphe duyarsınız ve başkalarının sizden daha sağlıklı düşünebildiğine kendinizi ikna edersiniz.

5. Bir şeylerin ters gidebileceğini düşünürsünüz.

Eskisi kadar mutlu ve kendinden emin değilsinizdir. İçgüdüleriniz size ilişkinizde bir sorun olduğunu söylüyordur ama bunu kabul etmekten veya konuşmaktan korkuyorsunuzdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Partnerinizi vazgeçilmez görürsünüz.

Saygı ve hayranlık sevginin doğal bir parçasıdır, ancak bunun çok ileri seviyede olması, karşınızdakini kendinizden değerli görme burada bir problem olduğuna işarettir. Partnerinizi vazgeçilmez ve eşsiz görüyorsanız ve onsuz yapamayacağınızı düşünüyorsanız, bu değersiz hissettirilmiş olduğunuzu gösterir.

7. Kendinizi destekten eksik hissedersiniz.

Artık birlikte geçirdiğiniz zaman size iyi gelmiyordur. Desteklendiğinizi veya teşvik edildiğinizi hissetmiyorsunuzdur ve partnerinizin ihtiyaç duyduğunuzda sizin için orada olmasına güvenemiyorsunuzdur.

8. Partnerinizi olması gerekenden fazla kıskanırsınız.

Ara sıra biraz kıskançlık yaşamak gayet doğal olsa da kıskançlığınız sizi partnerinizin başarıları hakkında olumlu düşünmekten alıkoyuyorsa bu bir sorun haline gelebilir. Tamamen doğal bir insani duygu olan kıskançlığın yerini sürekli şüphe ve güvensizlik aldığında, ilişkinizde problemler olduğu açıktır.

9. Kendinizi sürekli kızgın hissedersiniz.

Zamanla hayal kırıklığı veya değersizlik birikebilir ve daha küçük bir problemi çok daha büyük bir uçurum haline getirebilir. Sürekli olarak kızgın ve kavgacı hissediyorsanız, bunun altında yatan daha derin sorunlar olabilir.

10. Kendi ihtiyaçlarınızı görmezden gelirsiniz.

Kavga başlatmak istemediğiniz için hoşunuza gitmeyen, aslında istemediğiniz durumları belirtmekten kaçınmak da değersizlik hissine işarettir. Partnerinizin yapmak istediği her şeyi sizin isteklerinize aykırı olsa bile kabul etmek, değersiz hissetme tepkisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sürekli içinde bulunduğunuz durumun değişeceğini umarsınız.

Başlangıçta ne kadar eğlendiğinizi ve mutlu olduğunuzu hatırladığınız için sürekli ilişkide kalmak ve o zamanlara geri dönmek istersiniz. Belki sadece kendinizi ve eylemlerinizi değiştirirseniz bu durumun da değişeceğini düşünürsünüz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
3
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın