Görüş Bildir
Haberler
Size Evlilik Kurumunu Sorgulatacak Boşanma Nedeni Oluşturabilen 13 Tuhaf Durum

Size Evlilik Kurumunu Sorgulatacak Boşanma Nedeni Oluşturabilen 13 Tuhaf Durum

nazlihfjg
18.10.2019 - 14:15

Aklınızda bulunsun. 😂😂

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Dedikodu yapmak.

Geçtiğimiz günlerde şiddetli geçimsizlik nedeniyle birbirlerine karşılıklı dava açan karı-kocanın davası görüldü. Kocasının sürekli evi terk edip gittiğini belirtmesine karşılık kadının devamlı kıyaslamada bulunduğu, erkeğin iktidarsız olduğuna dair dedikodu çıkardığının anlaşılmasıyla Yargıtay Hukuk Genel Kurulu erkeği haklı bularak boşanmalarına hükmetti.

2. Düğün yapmamak.

2010 yılında resmî nikahla evlendikten sonra düğün yapacağına söz verip 3 sene geçmesine rağmen düğün töreni yapmayan kocasına boşanma davası açan kadın çevresine küçük düştüğünü ileri sürerek boşanmak istedi.İşlerinin yolunda gitmemesi sebebiyle düğün yapamadığını belirten davalı, evlilik birliğinin sarsılmasında tam kusurlu bulundu ve boşanmalarına karar verildi.

3. Gizli kredi çekmek.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine haber vermeden kredi çeken erkeğin bu hareketini kusurlu buldu. Güven sarsıcı olarak nitelendirilip boşanmalarına hükmedildi. Eşten habersiz yüksek miktarda borç vermek ve banka kredisi çekmek güven sarsıcı davranış olarak sayılıyor. Eşten habersiz mal varlığını devretmek, eşten parasını gizlemek ise boşanma sebebi sayılıyor.

4. Eski sevgiliyi unutamadığını söylemek.

Eşinin sık sık eski sevgilisinden bahsettiğini, eşiyle evlenmekten pişman olduğunu ve eski sevgilisiyle evlenmiş olsaydı daha mutlu olacağını söylediğini belirterek boşanma davası açan erkek haklı bulundu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ortak hayatı temelinden sarsacak bir durum olduğuna karar verdi.

5. İntihara teşebbüs etmek.

Eşinin evdeki bütün eşyaları kırdığını, birkaç kez evde intihar girişiminde bulunduğunu ve köprüden atlamaya dahi çalıştığını belirten koca boşanma davası açtı. Kadın, aldatıldığını ve çocuklarına iyi bakılmadığını söyleyerek davanın reddini talep etti. Adli Tıp raporunda kadının bir akıl hastalığına saptanmasa da karşılıklı sevgi ve saygı anlayışının bitmesi, kocanın sadakat yükümlülüğüne aykırı davranması nedeniyle boşanmalarına karar verildi. Bu örnekte mevcut olmasa da akıl hastalığı boşanma sebepleri arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Eşin mesleğini beğenmemek.

Hakaret sebebiyle açılan boşanma davasından şaşırtıcı bir karar çıktı. Karısına hakaret eden erkek ile kapıcı olmasından dolayı kocasını sürekli aşağılayan, evi terk eden kadın eşit kusurlu bulundu. Kadına ödenmesine karar verilen tazminat ise Yüksek Mahkeme kararı ile bozuldu.

7. "Aptal, salak" demek.

'Sen delisin, akıl hastasısın, hastaneye yatman lazım.' diyen eşe karşılık kadının hakaret ve küfür ederek 'Sen erkek misin, salak.' demesi boşanma nedeni oldu. Ağır kusurlu bulunan kadının yoksulluk nafakası talebi ise reddedildi.

8. Özel günleri unutmak.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşini özel günlerde ve sosyal ortamlarda sürekli yalnız bırakmanın boşanma sebebi olduğuna karar verdi. “Özel günler” ifadesinde evlilik yıl dönümü, doğum günü, yılbaşı, bayram vb. günlerin, “sosyal ortamlar” ifadesinde ise düğünler, yurtiçi ve dışı geziler, konserler, açılışlar, kermesler vb’nin kastedildiği belirtildi.

9. Cimri olmak.

Eşlerden birinin aşırı hesaplı olmasının diğer eş için çekilmez hâle gelmesi, yani cimrilik durumunda boşanmaya hükmedilmesi gerekebiliyor. Cimrilik konusu ekonomik şiddet boyutunda değerlendirilebilir. Bu boşanmalardaki neden evlilik birliğinin temelden sarsılmasıdır.

10. Ağız kokusu konusunda tedaviden kaçınmak.

Ağız ve vücut kokusu başlı başına boşanma nedeni olmasa da bir rahatsızlığın olup olmadığı, tedaviden kaçınıp kaçınılmadığı, evlilik birliğini bozan ve eş için çekilmez bir durum haline gelip gelmediği belirlenmelidir. Uzmanlardan oluşan sağlık kurulunun raporu ile karar verilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Hasta eşi tedavi amaçlı üfürükçüye götürmek.

Konya'da bir kadın, hastalığı ile ilgilenmediğini ve doktor yerine üfürükçülere götürerek okunmuş su içirdiğini, evden dışarı çıkarmadığını belirterek kocasına boşanma davası açtı. Koca kusurlu bulundu, çiftin boşanmasına hükmedildi.

12. Eşin onayı olmadan bekar arkadaşları yatılı misafir etmek.

Davacı kadın rahatsız olduğunu belirtmesine rağmen eşinin, bekar erkek arkadaşlarının evlerinde zaman zaman yatılı kalmalarına izin verdiğini belirtmiştir. Eşin onayı olmadan gerçekleşen bu durum, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından hem boşanma hem de kişilik değerlerine saldırı oluşturarak tazminat nedeni sayılmıştır.

13. Sürekli yemeğe habersiz erkek misafir getirmek.

Sürekli erkek arkadaşlarını yemeğe davet ettiği ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açan kadın haklı görüldü. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı kararı sosyal medya hesabından 'Eviniz lokanta, eşiniz de o lokantanın aşçısı değildir.' mesajıyla duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
26
13
9
7
6
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

valla hiç de tuhaf degil,hepsi geçerli nedenler.

Pasif Kullanıcı

Sigara içmek ve horlamak da var. Ama bunlar tuhaf değil tabii. Hele de sigara içmek boşanmak için hayati bi sebep bence. Aynı evde yaşayan kişilerden birini... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

kesinlikle katılıyorum👍kokusu bile yeter.

r.i.p.

Üfürükçü için başka görsel yok muydu Gandalf'ı kullandın pislik skjdks