Görüş Bildir
Haberler
Siz Farkında Olmasanız da İnsanların Sizden İllallah Etmesine Neden Olan Davranış Biçimleri

Siz Farkında Olmasanız da İnsanların Sizden İllallah Etmesine Neden Olan Davranış Biçimleri

Sueda İlkyaz
25.09.2022 - 09:46

Umursamadığımızı düşünsek de içten içe her birimiz başkalarının hakkımızda ne düşündüğünü umursuyoruz çünkü insanlar sosyal canlılardır. Bu yüzden sevilmemek çok fazla canımızı acıtır. Daha da kötüsü: Ya bu sizin hatanızsa? Ya başkaları davranışlarınız nedeniyle sizden hoşlanmıyorsa? 

O yüzden başkalarının da sizden hoşlanmayabileceğini ve bunu inkar etseniz de önemsediğinizi kabul etmenin zamanı geldi. İşte insanların sizden hoşlanmamasına neden olabilecek bazı nedenleri sizinle paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kötü kişilik özelliklerinizle gurur duyuyor olabilirsiniz.

1. Kötü kişilik özelliklerinizle gurur duyuyor olabilirsiniz.
www.turktime.com

Herkesin kusurları olduğunu zaten biliyorsunuz. Zaten kimse sizden mükemmel olmanızı beklemiyor. Ancak kusurlarınıza karşı tutumunuz insanlar karşısında bir fark yaratır. “Kusurlarımın farkındayım, ama umursamıyorum” diye düşünüyor olabilirsiniz ama sorun bu değil. Kötü kişilik özelliğinizin farkında olup, bunu değiştirmek için hiçbir şey yapmadığınızda, bu sizi kibirli gösterir ve asıl sorun budur. Mantıklı gelmemiş olabilir ama aslında çevrenizdeki insanları değişmek yerine size uyum sağlamaya zorluyorsunuz. Kötü davranışınızın farkındaysanız ve düzeltmek için bir şey yapmıyorsanız bu sizin o davranış biçimini bilerek ve isteyerek seçtiğiniz anlamına gelir.

Kötü özelliklerinizi törpülemeye çalışın.

Kötü özelliklerinizi törpülemeye çalışın.

Herkesin kusurları vardır ve kim olduğunuzla gurur duymak tamamen normaldir. Ama kimse mükemmel değildir. Her zaman kendinizi bir adım daha ileriye götürebilirsiniz. Ancak kusurlarınızı fark ettiğinizde, onlar üzerinde çalışın. Bu hafta geliştirmek için yapabileceğiniz üç eylemin bir listesini yapın. Diyelim ki tahammülsüz birisiniz. Herhangi bir tahammülsüz anınızda su içebilir, düşüncelerinizi yazabilir veya egzersiz yapabilirsiniz. Birini seçin, neyin size iyi geldiğini görün ve uygulayın. Bu konuda kendinizi iyileştirmek zaman alabilir. Ancak kötü bir özelliğinizle asla gurur duymayın Özellikle de bu özelliğiniz başkalarını incitiyorsa.

2. Karşınızdaki sizinle konuşurken telefonunuzu kullanıyor olabilirsiniz.

2. Karşınızdaki sizinle konuşurken telefonunuzu kullanıyor olabilirsiniz.

Arkadaşınız konuşurken telefonunuzu kullanmak çok saygısızcadır. Bu hareketinizle, onlara dikkatinize layık olmadıklarını söylemiş olursunuz. Kasıtlı olmayabilir, ancak eylemleriniz düşüncelerinizi yansıtır. Arkadaşınızı dinlemek yerine telefonunuzu elinize aldığınızda, telefonunuzun daha ilginç olduğunu düşünmüş olursunuz. Arkadaşınız sıkıcı, saygıya değer olmadığını hissedebilir ve hatta bunun için size kırılabilir.

İşin püf noktası önceliklerinizi belirlemektir.

İşin püf noktası önceliklerinizi belirlemektir.

Telefonda vakit geçirmekten hoşlandığınız için kötü biri değilsiniz. Ancak canınız TikTok'ta gezinmekte istiyorsa, neden dışarı çıktınız? Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Bir arkadaşınızla buluştuğunuzda, önceliğinizin onlar olduğundan emin olun. Unutmayın, iletişim kelimelerin çok ötesine geçer. Konuşmuyorken bile hareketlerinizle etkileşimde bulunabilirsiniz.

3. İnsanların öz güvensizliklerine dikkat çekiyor olabilirsiniz.

İnsanların güvensizlikleri, özellikle fiziksel bir özellikse, bazen onları öne çıkaran şeydir. Birisi kilolu, kısa veya çok konuşkan olduğunda, bu göze çarpar. Bunu sohbet  başlatmak için kullanıyor olabilirsiniz ancak yaptığınız bu şey davranış karşınızdaki kişiyi kötü hissettirebilir. Şişman, kısa veya konuşkan olmak gibi özellikler için iyi veya kötü denemez. Önemli olan kişinin bu söylediğini nasıl algıladığıdır. Kişi kendi öz güvensizliklerinin farkında olsa bile, başkalarının bunu dile getirmesi hiçbir zaman hoş değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Şakayı asla kaldıramıyor olabilirsiniz.

4. Şakayı asla kaldıramıyor olabilirsiniz.

Mizah hassas bir konudur çünkü insanları gücendirmek kolaydır. Daha da kötüsü  şakalar, doğrudan olmasa bile insanların bazen öz güvensizliklerini içeriyor olabilir. Hakkınızda yapılan şakalardan rahatsız olduysanız genellikle tavır alırsınız ve arkadaşlarınız da rahatsız olduğunuzu fark eder. Şimdi, bunun arkadaşlarınızla her dışarı çıktığınızda yaşandığını hayal edin. Arkadaşlarınız yanınızdayken kendilerini diken üzerinde hissedeceklerdir. Bir laf etmeden önce iki kez düşünür ve sürekli yanlış bir şey söyleyeceklerinden endişe edebilirler.

Gerçekten yakın olduğunuz insanların konuşurken sizi üzmek ya da kırmak gibi kötü bir amacının olup olmadığını sorgulamalısınız.

İnsanlar doğal olarak sadece sevdikleri insanlarla takılır. Yani bir arkadaşınız yanında şaka yapıyorsa, senin yanında rahat demektir. Hiç kimse “Bugün arkadaşımla dalga geçeceğim çünkü ondan nefret ediyorum.” diyerek uyanmaz.

5. Zihniyetinizi değiştirin.

5. Zihniyetinizi değiştirin.

Öz güvensizlikleriniz sizin hakkınızda çok şey anlatır. “Beni çok kırdı.” diye düşünmek yerine, “Neden böyle bir tepki verdim?' diye kendinize sorun. Bu başlarda yorucu olabilir, ancak size değişmek için güç verir.

Herkes beğenilmek ister.

Herkes beğenilmek ister.

Ancak çoğu insan, herkes tarafından sevilmek zorunda olmadığımızı unutur. Bir milyon tane arkadaşa ihtiyacınız yok. Sadece güvenebileceğiniz birkaç samimi arkadaş yeterlidir. Klişe gibi gelebilir ama gerçek bu. Anca başkalarını memnun etmek için asla kendinizden ödün vermeyin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın