Görüş Bildir
Haberler
Senin Artık Bırakman Gereken Şey Ne?

Senin Artık Bırakman Gereken Şey Ne?

Hayatımıza, günlük yaşantımıza engel olan, psikolojimizi derinden etkileyen ve kısaca mutlu olmamızı engelleyen şey ne? Senin bırakman gereken şeyi söylüyoruz.

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Yaşını da öğrenelim!

3. Bir problemin olduğunda ne yapıyorsun?

3. Bir problemin olduğunda ne yapıyorsun?

4. Söyle bakalım hayatındaki olumsuzlukları neye bağlıyorsun?

5. Peki sen acını nasıl yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki yetiştirmen gereken bir işin var ama aynı zamanda çok sevdiğin birinin de yardıma ihtiyacı var. Neyi seçersin?

7. Zor günlerini hatırla. O günlerde yanında olan kişiler şu an da hayatında mı?

8. Kırgınlığını nasıl belli edersin?

9. Seni tanımlayan bir kelime seç.

10. Son olarak hangi durumu yaşamak daha zor.

10. Son olarak hangi durumu yaşamak daha zor.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçmişte yaşadığın şeyleri düşünmeyi bırakman gerek.

Sen artık geçmişte yaşadığın şeyleri düşünmeyi bırakmalısın. Senin bir şeylere varmanı engelleyen şey düşündüklerin... Takılı kaldığın, kıyamayıp atmadığın veya düşündükçe kendini iyi hissettiğin şeyler aslında seni bunaltan düşünceler. Kendini anlık olarak iyi hissetsen de zamanla özlemin artıyor ve sorgulamaya başlıyorsun. Kaçırdığın şeyleri, sonuçların neden böyle olduğunu, farklı olabilme ihtimalini sık sık düşünüyorsun. Geçmişte yaşadığın güzel şeylerin geçmişte kaldığını fark edememiş birisin. Geride kalan her şeyi bırakmalı ve önüne bakmalısın. Şu an hayatında yarım kalan ne varsa ve ne sonuca bağlanmıyorsa bunun sebebi unutamadığın şeyler. Hayatında bir şeylerin düzelmesi tamamen senin bundan sonraki adımlarına bakıyor. Eğer yine geçmişe takılıp, geçmişte kalan insanlar için çabalarsan aynı yerde saymış olacaksın. Bırakman gereken şey belki şu an seni sen yapan şeylerden biri. Bazı şeylerin sana faydası olduğu kadar hayatında tutman gerekir. Eğer hayatının devamında sana zarar veriyor ve seni incitiyorsa o şeyi hayatından uzaklaştırmak sana iyi gelecektir. Hayatında yeniliklere yer açmalı ve geride bıraktığın her şeyi gerçekten bırakmalısın.

Enerjini tüketen kişileri bırakman gerek.

Senin bırakman gereken şey, senin enerjini tüketen kişiler. Hayatında sürekli olumsuz konuşan, mutsuzluğunu yaşayan ve yansıtan, hatta zamanla konuşmalarıyla seni de mutsuzlaştıran kim varsa bırakman gerekiyor. Bu tarz insanlar yanındaki insanların ilerlemesinden de mutlu olmasından da hoşlanmazlar. Bu nedenle sadece enerjileri ile değil hayatlarında yaşadıkları her olayla kişiyi mutsuzlaştırabilirler. Senin kurtulman gerek şey her kelimesi ile seni üzen ve enerjini çeken insanlar. Hayatında tabii ki mutsuz olduğun anlar olabilir, bazen dayamayacak gibi de olabilirsin ama bütün bunların gelip geçici olduğunu da bilirsin. Yani sen her ne kadar kötü şey yaşadıysan aynı şekilde iyi şeyler de yaşayabileceğin ihtimalini unutmuyorsun. Bardağın dolu tarafını görmeyi seçmek senin elinde olan bir şey. Sürekli hayatın acımasız tartına odaklanırsan zamanla sen de kendine acımaya başlarsın. Etrafında her hareketi ile seni hayattan soğutan birileri varsa bunlardan acil kurtulman gerekiyor. Sana, enerji veren ve mutlu olmayı bilen kişiler lazım.

Yaşanılan şeyler için susmayı bırakman gerek.

Sen artık yaşanılan şeyler için susmayı bırakmalısın. Hayatında sessiz kalmayı tercih eden birisin. Yaşadığın her olayda bir kenara çekiliyor ya kendini suçluyorsun ya da içten içe birilerine kızıyorsun. Sana haksızlık yapan, kendi çıkarları için uğraşan ve bu nedenle senin duygularını, hislerini, hayallerini görmezden gelen kişilere karşı susuyorsun. Belki kalp kırmamak için belki sevdiğin için bunu bilemesek de bu susmalar zamanla sana zarar veriyor. Yaşanılan şeyleri görmezden gelmeye çalışman içinde büyük boşluklara neden oluyor. Yani senin artık hayatında kararlı bir şekilde ilerlemen gerek. Bu kararların başında da hiçbir şeye susmayacağın gelmeli. İnsanlara çok fazla güvendiğin için üstü kapalı konuşmalarda yaptıkları imaları anlamıyor ya da anlamak istemiyorsun. Herkese karşı 'O hayatta böyle bir şey yapmaz.' desen de en çok darbeyi de çok güvendiğin kişilerden alıyorsun. Yaşadığın her şeye tepki göstermek bir daha aynı şeyleri yaşamanı engeller. Eğer sen susmaya devam edersen çok güvendiğin herkesten, her zaman aynı davranışları görürsün.

Ne yaparlarsa affettiğin insanları bırakman gerek.

Senin her zaman affettiğin insanları bırakman gerek. Ya da bu kadar fazla affedici olmayı bırakman da gerekebilir. Yani hayatında yeri dolmayan, bazen fazla aşktan, sevgiden gözünün hiçbir şeyini görmediği anlarda her şeyi sineye çekebiliyorsun. Bazı insanların sana davranışlarını, hatalarını görmelisin. Her koşulda affettiğin, problemleri yok saydığın ve her zaman sana gelebileceklerine inandırdığın insanları bırakmalısın. Bu tutumun hem kendini değersiz hissetmene hem de insanların seni değersiz hissettirmesine neden oluyor. Bu özelliğinin temelinde sevgi yatıyor. Yani sen sevgi duygusunu o kadar yoğun yaşıyorsun ki hemen herkesi affedebiliyorsun. Sana yaptıkları şeyleri görmezden gelebiliyorsun. Çünkü onları özlüyorsun. Senin için zor olsa da seni inciten, kıran insanları hayatından çıkartman gerekiyor. Her hatasında senin kapını çalabileceğini düşünmeleri sana diledikleri gibi davranmalarını da beraberinde getirir. Sen illa birini affedeceksen, sana değer veren ve kırmamak için özen gösteren kişileri affet. Bu özelliğinden kurtulursan, hayatından da seni kaybetmekten korkmayan insanların çıktığını göreceksin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
30
9
8
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Yaşanılan şeyler için susmayı bırakman gerek.

cansu ersan

Enerjini tüketen kişileri bırakman gerek.

Gizem Yenikler

Enerjini tüketen kişileri bırakman gerek.