Görüş Bildir
Haberler
SİYAD 2015’in En İyi Yabancı Filmini Seçti: Mad Max Fury Road

SİYAD 2015’in En İyi Yabancı Filmini Seçti: Mad Max Fury Road

Batuhan
03.02.2016 - 16:40

Sinema Yazarları Derneği 'Mad Max Fury Road'u 2015'in en iyi yabancı filmi seçti. Dernek Türkiye Sineması Ödülleri En İyi Kısa Film adaylarını da açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 2015’in en iyi yabancı filmi olarak “Mad Max Fury Road”u seçti.

SİYAD üyeleri tarafından geçen yıl Türkiye’de vizyona giren tüm yabancı filmler arasında yapılan oylama sonucunda en çok oyu olarak birinci sırada yeralan Mad Max Fury Road’u sırasıyla Leviathan ve 45 Yıl izledi.

Aldıkları oy sırasına göre SİYAD’ın seçimleri şöyle: Mad Max Fury Road , Leviathan, 45 Yıl , Foxcather Takımı, Turist , Whiplash, Sessizliğin Bakışı , Birdman, Ters Yüz , Mommy, Toprağın Tuzu , Gizli Kusur, Burgonya Dükü , Beyaz Tanrı, , Sicario, Citizenfour , Peşimdeki Şeytan, The Lobster , Amy.

Mad Max Fury Road’un ithalatçısına ödülü 2 Mart’ta Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törende verilecek.

Kısalar

SİYAD Kısa Film Kurulu’nun belirlediği 2015 En İyi Kısa Film adayları da şöyle: Ah Geceler! ; Çığlık; Orman ; Salı; Savaş Bölgesi .

İçeriğin Devamı Aşağıda

SİYAD üyelerinin bu beş kısa film arasında yapacağı oylamayla en iyi kısa film ödülünün sahibi belirlenecek. Kazanan 2 Mart’taki törende açıklanacak.

2015 Türkiye Sineması ödüllerinin diğer kategorilerindeki adaylar geçen ay açıklanmış ve Emin Alper’in çektiği Abluka 11 dalın onunda adaylık elde etmişti. 

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
21
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Güzel olmuş. Çok ilginç ve üzerine düşünülmüş bir film bence Mad Max. Sevindim :D

Barney

bence de kesinlikle Mad Max, güzel seçim..

Rukawa Kaede

Ya bırakın ya Mad Max ne arkadaş. Niye güzel filmlerin her salona gelmediği anlaşılıyor. O listede kesinlikle en iyisi Mad Max değil.