Görüş Bildir
Haberler
"Six Feet Under" Dizisini Sevenlerin İzlemekten Keyif Alacağı Muhteşem Diziler

"Six Feet Under" Dizisini Sevenlerin İzlemekten Keyif Alacağı Muhteşem Diziler

Eğer 'Six Feet Under' dizisini severek izlediyseniz ve onun tarzında başka bir dizi arayışı içindeyseniz bu liste tam size göre. Bu listede yer alan her bir dizi, 'Six Feet Under'ın bağımlılık yapıcı etkisine sahip olacak nitelikte. İyi seyirler! 👇,

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Big Love, 2006-2011

20. Big Love, 2006-2011

IMDb: 7.7 

Özet: Dizi, Bill Henrickson'ın Salt Lake City banliyösündeki yaşamı, üç karısından yedi çocuğu, üç yeni evi ve yeni açtığı hırdavat dükkanının ihtiyaçlarını dengelemesinin hikayesini anlatıyor. Bill'in babasıyla ilgili rahatsız edici haberler geldiğinde, Utah kırsalındaki köktendinci bir yerleşkede yaşayan çok eşli ailesiyle yeniden bağlantı kurmak zorunda kalır. 

Oyuncular: Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny 

Yaratıcılar: Mark V. Olsen, Will Scheffer

19. Sharp Objects, 2018

19. Sharp Objects, 2018

IMDb: 8.0 

Özet: Kendisine zarar verdiği için yıllarca akıl hastanesinde kalan Camille, bir adli muhabirdir ve iki küçük kızın cinayetini araştırmak için memleketi Wind Gap, Missouri’ye geri döner. Görevi dolayısıyla aralarında zarar verici bir ilişki bulunan, her şeyin kusursuz olmasını isteyen, küçük kasaba sosyetesinin üyesi annesi Adora’nın yanına dönmek zorunda kalan Camille, hafızasından silip atmaya çalıştığı çocukluk trajedileriyle ve şımarık üvey kardeşi Amma ile yeniden yüzleşecektir. 

Oyuncular: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina 

Yaratıcı: Marti Noxon

18. American Horror Story

18. American Horror Story

IMDb: 8.0 

Özet: Dizi, cinayet dolu geçmişi olan bir ev, bir akıl hastanesi, bir cadı meclisi, bir ucube gösterisi, bir otel, Roanoke'de bir çiftlik evi, bir tarikat, kıyamet ve bir yaz kampı da dahil olmak üzere farklı karakter ve mekanlara odaklanmaktadır.

Oyuncular: Lady Gaga, Kathy Bates, Angela Bassett 

Yaratıcılar: Brad Falchuk, Ryan Murphy, Halley Feiffer

17. Dead Like Me, 2003-2004

17. Dead Like Me, 2003-2004

IMDb: 8.1 

Özet: Hayatı aniden sona eren George, ölümün hiç de sandığı gibi bir şey olmadığını keşfeder. Başkaları ölürken onların ruhlarını toplamak için görevlendirilen George, bir anda kendini Grim Reaping adında varlığından bile haberdar olmadığı bir iş kolunun isteksiz bir katılımcısı olarak bulur.

Oyuncular: Ellen Muth, Callum Blue, Jasmine Guy 

Yaratıcı: Bryan Fuller

16. Homeland, 2011-2020

16. Homeland, 2011-2020

IMDb: 8.3 

Özet: Irak'ta öldürüldüğü tahmin edilen bir Amerikan askeri, kaybolduktan 8 yıl sonra geri döner. Ancak eve dönüş sevinci sona erdikten sonra, onun gerçekten bir Amerikan kahramanı olup olmadığı ya da bir terör saldırısı planlayan uyuyan bir hücrenin parçası olup olmadığı konusunda şüpheler ortaya çıkar. 

Oyuncular: Claire Danes, Mandy Patinkin, Damian Lewis 

Yaratıcılar: Alex Gansa, Howard Gordon

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Leftovers, 2014-2017

15. The Leftovers, 2014-2017

IMDb: 8.3 

Özet: Tom Perrotta’nın aynı isimdeki romanın uyarlanacak olan dizi, “Ani Dönüş” olarak bilinen bir baygınlık olayı sonrası insanların bir anda yok olduğu görülen küçük bir kasabayı konu alıyor. Ana hikaye kasabanın başkanı Kevin Garvey’nin ailesinin engellemelerine rağmen 100 insanın kaybolduğunu gören halkına yardım etmeye çalışması etrafında toplanıyor. 

Oyuncular: Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston 

Yaratıcılar: Damon Lindelof, Tom Perrotta

14. Rectify, 2013-2016

14. Rectify, 2013-2016

IMDb: 8.3 

Özet: Genç kız arkadaşına tecavüz etmek ve öldürmek suçundan 19 yıl idam cezasına çarptırılan Daniel Holden evine dönüyor. Yeni DNA kanıtları nedeniyle mahkumiyeti iptal edilir. Şimdi artık tanımadığı bir dünyaya dönmek zorundadır ve dış dünyaya yeniden girişi hapishane kadar acımasız olabilir. Daniel'ın peşini geçmiş bırakmaz, şimdiki zamana takılır ve geleceğinden emin değildir. Yeni hayatına uyum sağlamaya çalışırken, eve dönüşü küçük bir kasabanın korkularını yeniden alevlendirir ve ailesinin kırılgan huzurunu bozmakla tehdit eder.

Oyuncular: Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron 

Yaratıcı: Ray McKinnon

13. Carnivàle, 2003-2005

13. Carnivàle, 2003-2005

IMDb: 8.4 

Özet: Carnivàle, Büyük Buhran ve Dust Bowl döneminde Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen bir Amerikan televizyon dizisidir. Birbirinden farklı iki grup insanın hayatlarını konu alan dizi, iyi ile kötü arasındaki savaşı ve özgür irade ile kader arasındaki mücadeleyi anlatmakta; Hıristiyan teolojisini gnostisizm ve masonluk, özellikle de Tapınak Şövalyeleri ile harmanlamaktadır. 

Oyuncular: Michael J. Anderson, Adrienne Barbeau, Clancy Brown 

Yaratıcı: Daniel Knauf

12. Twin Peaks, 2017

12. Twin Peaks, 2017

IMDb: 8.5 

Özet: Dizi, Laura Palmer isimli bir genç kızın öldürülmesi ile başlar ve sonrasında gelişen olaylar üzerine şekillenir. FBI özel ajanı Dale Cooper cinayeti çözmek ve katili yakalamak için bu küçük kasabaya gönderilir. Başlangıçta masum görünen kasaba insanlarının derinlerine inildikçe karanlık yönleri ortaya çıkar ve farklı bir yaşam sürdükleri görülür. 

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Michael Horse 

Yaratıcılar: Mark Frost, David Lynch

11. Boardwalk Empire, 2010-2014

11. Boardwalk Empire, 2010-2014

IMDb: 8.6 

Özet: İnsanlar ikiye ayrılır. Ekonomik krizi ‘fırsata’ dönüştürmeyi başaranlar ve bu fırsatı es geçenler. 1920’li yılların Büyük Buhranı’ndan bir gangsterler imparatorluğu yaratmayı başaran Al Capone, şüphesiz ki 20. yüzyılın gördüğü en kurnaz ve en illegal iş insanlarından biriydi. Belalı yaşam öyküsü ve Chicago sokaklarında yükselişi sinema filmlerine defalarca konu olan, organize suçun babası Al Capone’nun altın çağı, bu sefer bir televizyon dizisinde seyircilerin karşısına çıkıyor. 

Oyuncular: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon 

Yaratıcı: Terence Winter

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mad Men, 2007-2015

10. Mad Men, 2007-2015

IMDb: 8.7  

Özet: Dizi, 1960'ların New York'unda geçer ve prestijli bir reklam ajansı olan Sterling Cooper'ın çalışanlarının kişisel ve profesyonel hayatlarını ele alır. Dizi, özellikle yaratıcı direktör Don Draper'ın karmaşık karakterini ve o dönemin toplumsal cinsiyet, ırk ve sınıf gibi konularına yönelik tutumlarını vurgular. Reklamcılık dünyasının parlak ve çekici yüzünün ardındaki kişisel çatışmaları, ahlaki belirsizlikleri ve dönemin toplumsal değişimlerini gösterir.

Oyuncular: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser  

Yaratıcı: Matthew Weiner

9. Dexter, 2006-2013

9. Dexter, 2006-2013

IMDb: 8.7 

Özet: Dizi, Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analisti olarak çalışan ve seri katilleri gizlice öldüren bir seri katil olan Dexter Morgan'ın hikayesini anlatıyor. Dexter, çocukluğunda yaşadığı travmatik bir olaydan dolayı öldürme dürtüsüne sahip olmuştur ancak bu dürtüsünü 'kod' adını verdiği bir dizi kuralla yönlendirir. O yalnızca suçlu olduğu kanıtlanmış kişileri öldürmektedir.

Oyuncular: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas 

Yaratıcı: James Manos Jr.

8. Oz, 1997-2003

8. Oz, 1997-2003

IMDb: 8.7 

Özet: Hikaye, Oswald State Correctional Facility adlı kurgusal bir hapishanenin Emerald City adlı deneysel bir bölümünde geçer ve burada mahkumlar ve gardiyanlar arasındaki güç mücadelelerini, ittifakları ve çatışmaları gösterir. Dizi, mahkumların geçmişlerini, suçlarını ve hapishane içindeki hayatta kalma mücadelelerini derinlemesine inceler, aynı zamanda hapishane sistemini ve adaleti sorgular.

Oyuncular: Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen 

Yaratıcı: Tom Fontana

7. Succession, 2018-2023

7. Succession, 2018-2023

IMDb: 8.9 

Özet: New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor. 

Oyuncular: Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin 

Yaratıcı: Jesse Armstrong

6. True Detective, 2014-

6. True Detective, 2014-

IMDb: 8.9   

Özet: Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle ve Martin Hart bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır.   

Oyuncular: Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams   

Yaratıcı: Nic Pizzolatto

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fargo, 2014-2024

5. Fargo, 2014-2024

IMDb: 8.9 

Özet: Her sezonunda farklı karakterler, suçlar ve hikayeler olan bir antoloji dizisidir. Coen Kardeşler'in aynı adlı filminin atmosferini ve kara mizah anlayışını benimseyerek Kuzey Dakota ve Minnesota'da geçen suç ve gizem dolu hikayeler sunar. 

Oyuncular: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman 

Yaratıcı: Noah Hawley

4. Better Call Saul, 2015-2022

4. Better Call Saul, 2015-2022

IMDb: 9.0   

Özet: Breaking Bad dizisinin öncesinde geçen ve küçük bir avukat olan Jimmy McGill'in Saul Goodman'a dönüşümünü anlatan bir drama dizisidir. Jimmy'nin ahlaki sınırlarını zorlayan ve onu sonunda suç dünyasına bağlı bir avukat haline getiren olayları ve ilişkileri anlatır. 

Oyuncular: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks   

Yaratıcılar: Vince Gilligan, Peter Gould

3. The Sopranos, 1999-2007

3. The Sopranos, 1999-2007

IMDb: 9.2   

Özet: New Jersey'deki mafya hayatını ve suç ailesinin başındaki Tony Soprano'nun kişisel ve profesyonel yaşamını anlatan bir dizidir. Tony'nin suç dünyası ile aile hayatı arasındaki çatışmaları, psikolojik sorunlarını ve mafya içindeki güç mücadelelerini gözler önüne serer. 

Oyuncular: James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco   

Yaratıcı: David Chase

2. The Wire, 2002-2008

2. The Wire, 2002-2008

IMDb: 9.3   

Özet: Dizi, Baltimore şehrinin sokaklarında geçen ve şehrin uyuşturucu ticareti, liman işçileri, hükümet, eğitim sistemi ve medya gibi çeşitli yönlerine odaklanır. Bir uyuşturucu çetesini takip eden polislerin ve çete üyelerinin hikayeleriyle başlar ve her sezon şehrin farklı bir yönüne odaklanarak geniş bir perspektif sunar. 

Oyuncular: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn   

Yaratıcı: David Simon

1. Breaking Bad, 2008-2013

1. Breaking Bad, 2008-2013

IMDb: 9.5   

Özet: Kanserden öleceğini öğrenen bir kimya öğretmeni, ailesinin geleceğini garanti altına almak için metamfetamin üretip satmak üzere eski bir öğrencisiyle kafa kafaya verir.   

Oyuncular: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn   

Yaratıcı: Vince Gilligan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın