Görüş Bildir
Haberler
Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce Lekeleri İçin Kesin Çözüm Önerileri…

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Sivilce Lekeleri İçin Kesin Çözüm Önerileri…

Şebnem Sucu
14.10.2021 - 10:27

Hem cilt görünümünü hem de insan yaşamını psikolojik açıdan olumsuz etkileyen sivilceler en çok ergenlik döneminde görülür. Yanlış tedavi sonucu iz veya leke kalabilir. Cildin genel görünümünü bozan sivilce lekeleri genellikle iltihaplı bir lezyonun ürünüdür. Sivilce lekelerini gidermede cerrahi müdahaleler hem ağrılı hem de pahalı bir çözüm olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden evdeki malzemelerle kolay hazırlanan bitkisel yöntemlere ilgi fazladır.  Peki, sivilce izleri nasıl geçer? İşte sivilce lekeleri için kesin çözüm önerileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivilce herkeste oluşabilen rahatsız edici bir cilt sorunudur. Bu cilt deformasyonları patlatıldığında izler bırakır. Vücudun birçok bölgesinde oluşabilen sivilceler, genellikle vücudun yağlı ve nemli bölgesinde oluşma eğilimi gösterirler. Çoğu zaman yüz bölgesinde meydana gelen sivilcelerin bırakmış olduğu lekeler için bitkisel çözümler ve bitkisel kürler etkili sonuçlar doğurur. Peki, sivilce izleri nasıl geçer? İşte sivilce lekeleri için kesin çözüm önerileri…

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izlerini geçirmek için kimyasal peeling, IPL lazer, radyofrekans ve iğneli lazer gibi birçok cerrahi yöntem bulunur. Bu yöntemler kısa sürede cevap almak isteyenler için uygundur. Ancak ciltteki lekelerin giderilmesinin en iyi yolu doğal yöntemlerdir. Birçok uzman sivilce lekeleri için doğal çözümleri önermektedir. 

Ayrıca sivilce lekeleri için piyasada birçok leke kremi bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerle bütçenizi zorlamak istemiyorsanız sivilce lekelerine veda etmek için sivilce izleri ile benzer etkiler gösteren aşağıdaki yöntemleri evinizde deneyebilirsiniz.

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri

Gül Suyu Maskesi

Gül suyu cildi kir ve bakterilerden arındırmanın en iyi yollarından biridir. Cilt gözeneklerine kadar ulaşan, sıkılaştıran ve lekeler için birebir bir yöntem gül suyudur. Düzenli kullanımda sivilce lekelerini giderecek gül suyu maskesinin yapımı şu şekildedir;

Gül suyu maskesi yapmak için 110 ml gül suyu, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı bal ve E vitaminini uygun bir kapta karıştırın. Pamuk yardımı ile cildinize uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kadar bekletin ve durulayın.

Elma ve Bal Maskesi

Sivilce izlerini gidermek için verebileceğimiz bir tarif ise elma ve bal maskesidir. Vitamin etkisi ile cildinizin yenilenmesine yardımcı olacak. Tarif şöyle;

Bir adet elma rendelenir, 4 yemek kaşığı bal ile karıştırılır. Krem kıvamını aldıktan sonra cilde nazikçe uygulanır. 10-15 dakika bekledikten sonra su ile durulayıp temizleyebilirsiniz.

Bal ve Limon Maskesi

2 yemek kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı limon suyunu bir kabın içerisinde karıştırın. Karışımı 2-3 dakika kaynatın. Ilıdığında problemli bölgeye sürerek 20 dakika bekleyin. Son olarak ılık su ile durulayabilirsiniz.

Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Sivilceler, yüzde olabildiği gibi sırtta meydana gelebiliyor. Patates kızartması, fast food gibi bol yağlı yemekler, sivilce oluşmasına neden oluyor.

Öncellikle bol yağlı yemekleri azaltarak, sivilce oluşumuna neden olacak sebepleri ortadan kaldırılabilir.

A vitamini takviyesi ve vücutta bakteri üremesini etkileyen kremler de sivilcelerin iz kalmadan sonlanmasını sağlayabilir.

Eğer sivilceleriniz rahatsız edici boyutlara gelmişse, en kısa zamanda doktora gözükülmesinde yarar var.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın