Görüş Bildir
Haberler
Sırtınızdaki Sivilcelerden Bir An Önce Kurtulmak İstiyorsanız Bu Öneriler Tam Sizin İçin!

Sırtınızdaki Sivilcelerden Bir An Önce Kurtulmak İstiyorsanız Bu Öneriler Tam Sizin İçin!

Vücudunuzda akne oluşumunun birçok nedeni vardır. Vücudunuz sebum adı verilen bir yağ üretir. Bu, saç foliküllerine bağlı olan bezlerden yapılır. Sivilceler, ekstra sebum ve ölü cilt hücreleri oluştuğunda oluşur. Kısacası, saç folikülü duvarı şiştiğinde, beyaz bir sivilce oluşturur. Tıkalı gözenek havaya maruz kaldığında, siyah uçlu sivilceler oluşur. Bu oluşumu engellemek için deneyebileceğiniz önerileri sizler için derledik.

Kaynak: 1, 23

1. Spordan sonra duş almaya özen gösterin.

Bir egzersiz sonrası ter ve kirin cildinize oturmasına izin vererek sivilce oluşturmasında büyük katkıda bulunabilirsiniz. Egzersiz sonrası mutlaka duş almaya çalışın. Ayrıca çıkardığınız giysilerinizi de yıkamadan giymemeye özen gösterin.

2. Kozmetik ürünlerden yardım alın.

Vücdunuzdaki ekstra yağdan kurtulmak için salisilik asit içeren peeling veya diğer ürünlerden kullanabilirsiniz. Bu, gözenekleri tıkayabilecek ölü cilt miktarını azaltmaya yardımcı olabilir.

3. Bol, gevşek giysiler giyin.

3. Bol, gevşek giysiler giyin.

Egzersiz yaparken giydiğiniz giysiler sivilcelere sebep olabilir. Örneğin sıkı kıyafetler, kir ve terleri tutabilir ve gözeneklerinizi kapatabilir. Hiç kıyafet giymemek veya kirli giysilerle çalışmak da sıkıntı yaratabilir. Cildinizin nefes almasına ve terden uzaklaşmanıza yardımcı olan pamuklu ve gevşek giysiler için alışverişe çıkın.

4. Çay ağacı yağını kullanmayı deneyin.

4. Çay ağacı yağını kullanmayı deneyin.

Çay ağacı yağı, Avustralya'daki bir ağacın yapraklarından yapılır. Avustralyalılar tarafından çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde yıllardır kullanılıyor. Bugün, bu maddenin kullanıldığı çok sayıda losyon, temizleyici ve krem ​​bulabilirsiniz. Ekstra bakterileri öldürerek akne tedavisinde yardımcı olabileceğini öne süren bazı kanıtlar var.

5. Saçlarınızı sırtınızdan uzak tutun.

Uzun saçlar sırt derisine yağ veya kir ilave ederek akne salgınlarına neden olabilir. Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın ve özellikle terleyebileceğiniz durumlarda bir topuz ya da at kuyruğu şeklinde toplayın. Ayrıca duş alırken kremin veya şampuanın sırtınızdan aşağı akmasına izin vermeyin. Bu ürünlerdeki içerikler tıkanmış gözeneklere neden olabilir.

6. Güneş koruyucunuzu dikkatli seçin.

Özellikle çıplak sırtınızı ortaya çıkarıyorsanız cildinizin zarar görmesini engellemek önemlidir. Fakat yağlı güneş koruyucular da gözenekleri tıkayabilir. Yağsız bir cilt için hafif bir ürün seçtiğinizden emin olun.

7. Sağlıklı beslenin.

Sağlıksız bir beslenme şekli bedenlerimizi çeşitli şekillerde etkileyebilir. Vücudunuz akne oluşumuna meyilli ise bazı gıdalar tetikleyici olabilir. Araştırmalar, glisemik indeksi (GI) yüksek gıdaların, sivilceleri artırabildiğini gösteriyor. Bu gıdalar arasında beyaz ekmek, makarna, pirinç ve patates bulunur. Sağlıklı ve dengeli bir beslenmeyle çok sayıdaki sivilceyi yok edebilirsiniz.

8. Bir dermatoloğa görünün.

8. Bir dermatoloğa görünün.

Akne temizlemeye gelince bazı insanlar biraz ekstra yardıma ihtiyaç duyarlar. Tüm önerileri gerçekleştirdiniz fakat aknelerden kurtulamadıysanız bir uzmana görünmekte fayda var. Bu konudaki uzman kişi, sırttaki sivilcelerin nedenlerini ve tetikleyicilerini bulmanıza yardımcı olabilir.

9. Hafif nemlendiriciler uygulayın.

9. Hafif nemlendiriciler uygulayın.

Yüz ve cildiniz hızlı bir şekilde kurur fakat duş aldıktan sonra vücudunuzun diğer bölümleri özellikle de sırtınız aynı miktarda nemlendiriciyi gerektirmez. New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nden dermatolog Angela Lamb, bacak ve kollarınıza nemlendirici uygulamanızı ancak göğsünüzde ve sırtınızda hafif bir dokunuş kullanmanızı öneriyor. Bu bölgeler daha fazla yağ bezlerine sahiptir ve ilave bir nemlendiriciye ihtiyaç duymayabilir.

10. Nevresimlerinizi düzenli bir şekilde temizleriyle değiştirin.

Siz uyurken ölü cilt hücreleri ve vücut yağları nevresiminizle temas halindedir. Buradaki kirlilik gözeneklerinizin tıkanmasına sebebiyet verebilir. Havlu, sütyen ve pijama için de aynı şey geçerli: Cildinize dokunan her şeyi temiz tutun.

11. Tuz banyosunu deneyin.

Epsom tuzları sadece kaslarınızı rahatlatmakla kalmaz, aynı zamanda iltihaplı cildi yatıştırabilir ve yağlı gözenekleri kurutabilir. Ayrıca yulaf ezmesi banyosu, cildinizdeki fazla yağ emer. Banyo suyunuza bir bardak epsom tuzu veya yarım fincan sade, tatsız yulaf ekleyin ve 20-30 dakika kadar içinde bekleyin. İki gün plaja giderek güneş ve denizin tadını çıkartarak da sivilcelerin kurumasını sağlayabilirsiniz.

12. Doğal elma sirkesi uygulayabilirsiniz.

12. Doğal elma sirkesi uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi cildinizin PH'ını düzenler ve cildin daha düzgün bir hal almasını sağlar, yağlı lekeleri kurutur. Elma sirkesini suyla seyrelterek her gece yatmadan önce bir pamuk yardımıyla sırtınıza sürün. Uzmana danışarak beslenmenize eklediğiniz elma sirkesi, cildinize yardımcı olabilir. Bir bardak suda 1-2 çorba kaşığı elma sirkesini inceltin ve günlük olarak için.

Bonus: Stresli yapınızı kontrol altına alın ve gerekirse bir uzmanla görüşün.

Stres vücudumuzu etkileyen en önemli unsurlardan biri. Stresli bir yaşamınız varsa bu durumu kontrol altına almaya çalışmanız her yönden size olumlu şekilde yansıyacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
51
14
13
13
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aybüke Aydınlı

stres stres bitmiyo amk dertler

Ganymedes

bunları yapsam sırtımdaki sivilceler değil hayatımdaki bütün problemler çözülür biraz daha gerçekçi olun psikoloğa gidecek olsam sırtımdaki sivilceler için g... Devamını Gör

Mert Karakaya

Ula ben bunları becerebilsem peygamberliğimi ilan ederim zaten. Günlük hayatta iki dakikalık nefes almaya dinlenmek der olduk onda da çay ağacı yağı ararım amk