Görüş Bildir
Haberler
Singapurlu Firma İHA'ları Restoranda Kullanmaya Başladı

Singapurlu Firma İHA'ları Restoranda Kullanmaya Başladı

Onedio Medya
10.02.2015 - 13:27 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Drone’lar kesinlikle 2014 yılına damgasını vuran teknolojilerden. Aslında uzun süredir üzerinde çalışılan bu insansız hava araçları, 2014 yılında son kullanıcıya daha kolay ulaşmaya başladı. Bugün kişisel kullanım için her bütçeye uygun çeşitli insansız hava araçları mevcut.

Tabii ki gelişen yeni bir teknoloji mevcut sektörleri ve iş alanlarını da etkiliyor. Amerika’da Amazon ve Dominos’un drone’lar ile siparişleri ulaştırma projeleri ve denemeleri, Fransa Posta Servisi’nin bazı postaları drone’lar ile vatandaşlara ulaştırma projesi bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bu örneklerin en yenisi ise Singapur’da restoranların içinde servis aracı olarak drone kullanılmaya başlaması. Singapur merkezli Infinium Robotics tarafından geliştirilen drone’lar ile yine Singapur’da hizmet veren Timbre @ The Substation isimli mekan drone’ları siparişleri götürmesi ve boş, kirli tabakları getirmesi için kullanıyor.

Infinium Robotics CEO’su Woon Junyang’ın aktardığı bilgilere göre drone’lar tamamen özerk hareket ediyor ve çevreyi sürekli kontrol eden sensörlere sahip. Böylece restoran içinde hareket eden garsonlar ve diğer drone’larla çarpışma manevralarla önleniyor.

Ancak drone’ların tabakları masaya yerleştirmesi elbette söz konusu değil. Siparişler ve kirli tabaklar yine bir garson yardımıyla drone üzerine yerleştiriliyor ve alınıyor.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/02/10/singap...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0