Görüş Bildir
Haberler
Sinemalarda Bu Hafta: Tom Cruise'lu 'Top Gun: Maverick'ten Pek Çok Türk Filmine 11 Yapım Vizyonda

Sinemalarda Bu Hafta: Tom Cruise'lu 'Top Gun: Maverick'ten Pek Çok Türk Filmine 11 Yapım Vizyonda

claude cahun
27.05.2022 - 14:04

Sinemaya gitmek istiyorum ama 'Sinemalarda bu hafta hangi filmler vizyona girecek?', 'Vizyonda hangi filmler var?' araştırmaya üşeniyorum mu diyorsunuz? Hiç dert etmeyin. Her hafta olduğu gibi bu hafta da sinema salonlarında ne var ne yok en ince ayrıntısına kadar araştırdık. Kısaca söz edecek olursak 27 Mayıs haftası sinema salonları 6'sı yerli, 5'i yabancı toplamda 11 filmi konuk edecek. Vizyondaki filmler listesinde bu hafta uzun süredir merakla beklenen ve Tom Cruise'un başrolde olduğu 'Top Gun: Maverick'  başta olmak üzere komediden korkuya pek çok türde çekilmiş Türk filmleri ile bir o kadar da yabancı film yer alıyor. Hazırsanız filmlere daha detaylı göz atalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Benim Güneşli Maad'ım (My Sunny Maad)

1. Benim Güneşli Maad'ım (My Sunny Maad)

Özet: Çek bir kadın olan Herra, Afgan bir adam olan Nazir'e âşık olur. Taliban sonrası Afganistan'ın durumundan bir haber olan genç kadının nasıl bir aileye dâhil olduğu hakkında da en ufak bir fikri yoktur.

Oyuncular: Eliska Balzerova, Hynek Cermák, Berenika Kohoutová

Yönetmen: Michaela Pavlatova

2. İçimdeki Kahraman

2. İçimdeki Kahraman

Özet: Film henüz küçük bir çocukken babası tarafından süper kahraman olduğuna inandırılan Kahraman'ın içindeki cevheri ortaya çıkarma hikâyesini takip ediyor. Çok sevdiği babasının ölümünden kendisini sorumlu tutan ve süper güçleriyle onu geri getirmeye çalışan Kahraman'ın hayatı, 24 yaşında tanıştığı tuhaf bir adam sayesinde tümden değişiyor. 

Oyuncular: Ahmet Melih Yılmaz, Ulvi Kahyaoğlu, Öykü Naz Altay

Yönetmen: Sinan Sertel

3. Müsfer: Cin Kabilesi

3. Müsfer: Cin Kabilesi
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Uzun yıllardır köyüne ayak basmayan Kadir, amcasının ölümü vesilesiyle memleketine geri döner. Ancak kendisini esrarengiz olayların içinde bulur. Peki Kadir'in amcası neden ölmüştür? Sakladığı sır nedir?

Oyuncular: Engin Kahya, Zülfü Hamit Altın, Murat Duran

Yönetmen: Massimo Manjjed

4. Pi Sonsuzluk

4. Pi Sonsuzluk
  • IMDb puanı henüz belirsiz. 

Özet: Özel bir okulda fizik öğretmenliği yapan ve sayılara karşı takıntılı olan Burak hakkında, ders anlatımını tasvip etmeyen bir grup velinin şikâyeti üzerine soruşturma açılır. Burak ise bu sırada çocukluğunda en sevdiği oyuncağı olan abaküsünü bulur ve sabaha kadar bir çocuk gibi onunla oynar. Ertesi gün okula gittiğinde sıra dışı bir şey olur: Burak kimsenin tanımadığı biridir. 

Oyuncular: Umut Özalp, Wilma Elles, Güney Kılınç

Yönetmen: Yılmaz Aydın

5. Örümcek ve Kız (Das Mädchen und die Spinne)

5. Örümcek ve Kız (Das Mädchen und die Spinne)

Özet: Ev arkadaşları Lisa ve Mara'nın hayatı, Lisa'nın evden ayrılamaya karar vermesiyle bir değişime girer. Mara ise bu sürece hiç hazır değildir. İkili arasındaki ilişki yer yer gerilimli bir biçimde ilerlerken onların bu sürecine farklı farklı insanlar ve bir de örümcek eşlik eder. 

Oyuncular: Henriette Confurius, Liliane Amuat, Ursina Lardi

Yönetmenler: Ramon Zürcher, Silvan Zürcher

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu

6. Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamına dair bir belgesel olan 'Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu'na Selin Söğütlügil, Bedri Baykam, Müjdat Gezen gibi isimlerle yapılan röportajlar ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar eşlik ediyor.

Oyuncular:

Yönetmenler: Onur Öğden, Görkem Uludüz

7. Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera (Hopper et le hamster des ténèbres)

7. Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera (Hopper et le hamster des ténèbres)

Özet: Yarı tavuk yarı tavşan özellikleri taşıyan Chickenhare, Kral Peter'ın evlatlığıdır. Tüm farklılıklarına rağmen uyum sağlamayı ve sevilmeyi arzulayan kahramanımız maceraya da bir o kadar düşkündür. Babasının düşmanı kötü bir adam hapisten kaçıp da kralın güvenliği tehdit edildiğinde Chickenhare, iki dostuyla birlikte dillere desten bir yolculuğa atılır.  

Oyuncular: Thomas Solivérès, Chloé Jouannet, Nicolas Maury

Yönetmenler: Ben Stassen, Benjamin Mousquet

8. Rüzgargülü

8. Rüzgargülü
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Birbirinden uzakta yaşayan beş çocuk, dedelerinin onlar için planladığı bir oyun şatosundaki oyunla bir araya gelir. Çocuklar oyunda ilerledikçe dedelerinin hayata dair mesajlarını da öğrenirler. 

Oyuncular: Murat Akkoyunlu, Hande Katipoğlu, Yılmaz Gruda

Yönetmen: Meryem Beyza Er

9. İkinci Seans: AEEP

9. İkinci Seans: AEEP
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Kusma ve yıkanma fobileri yüzünden hayatı kâbusa dönen Demet, bir süre sonra da aynalardan ve yansıyan yüzeylerden korkmaya başlar. Eşinin kendisini terk etmesiyle psikolojisi iyice bozulan ve psikolojik destek alan Demet, tedaviden sonra temizliği hiç umursamayan birine dönüşür. Çöplerle dolu evinde dünyadan kopuk ve bir başına yaşamaya devam eden Demet, fobilerinin iyice tetiklenmesiyle kendisini korkunç olayların içinde bulur. 

Oyuncu: Güler Aşık

Yönetmen: Gökhan Murat Toktamışoğlu

10. Dijital Esaret

10. Dijital Esaret
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Dijital dünyada işlenen suçlar için bir cezaevi vardır. Hackerlar, fenomenler ve dijital platform kullanıp da suç işleyen herkes burada cezalandırılmaktadır. Gençler buradan çıkmanın bir yolunu ararken beklenmedik bir sürprizle karşılaşacaklardır. 

Oyuncular: Rasim Öztekin, Özgün Çoban, Kaan Sevi

Yönetmen: Emre Kavuk

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Top Gun: Maverick

11. Top Gun: Maverick

Özet: Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yıldan fazla süre hizmet veren Pete 'Maverick' Mitchell, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi eğitirken bulur. Peter, kendisini yere indirip karaya bağlayacak her türlü ihtimalden kaçar ve gökyüzündeki sınırlarını zorlar. Ancak her işin bazı zorlukları vardır... Film, 1986 tarihli kült yapım 'Top Gun'dan tam 36 yıl sonra, ikinci devam halkası olarak çekildi.

Oyuncular: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly

Yönetmen: Joseph Kosinski

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın