Görüş Bildir
Haberler
SINAV ANINDA NET ARTTIRAN TAKTİKLER

SINAV ANINDA NET ARTTIRAN TAKTİKLER

SINAV ANINDA NET ARTTIRAN TAKTİKLER

Uzun zamandır yoğun tempoyla sınava hazırlanıyorsunuz. Bu yolda kah yoruldunuz, kah eğlendiniz, kah ağladınız ama çalışmayı hiç bırakmadınız. Şimdi ise sınav anı geldi çattı ve sizler 2 – 3 saat sürecek maratonda şimdi de kurdeleyi göğüsleyerek yarışı bitirmeye çalışacaksınız. Peki bu yarış buraya kadar mı? Sınav anında da net arttırmak için yapılacak çalışmalar yok mu? Tüm bu soruların cevabını bir Sosyolog, Rehber öğretmeni ve Eğitim koçu Merve GÜLERCE sizler için cevaplayacak ve sizlere çok etkili taktikler öğretecek.

Evet sevgili üniversite adayları eğer cevabınız tabi ki yok ben zaten çok çalıştım sınav anında ne yapabilirim ki diyorsanız şimdiden elendiniz. Sınav maratonu aslında sınav bitimine kadar süren bir maratondur ve sizler sınavınız bitip o bitiş sirenini duyana kadar netlerinizi arttırmak için basit hamleler yapabilirsiniz. Peki nedir bu hamleler haydi gelin bir bakalım.

Kaynak: https://www.instagram.com/egitimkocum...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınava En İyi Olduğun Bölümden Başla!

Sınavda bildiğimiz sorular kadar bilmediğimiz sorularda olacak. Bu nedenle sınav anında moral ve motivasyonunuzun yüksek olması oldukça önemli. Bunu sağlamanın en basit yolu da bu kadar stres yaratan bir sınavda en iyi bildiğin bölüme bakmaktır.

Bütün Soruları Oku!

Sınavda kendini bütün soruları cevaplandırmaya şartlarsan bu durum seni gerer ve kasılırsın. Buda sınav anında moralini bozmana ve kaygı düzeyinin artmasına neden olur. Unutma bizim önceliğimiz tüm soruları cevaplamak değil bildiğimiz soruları kaçırmadan doğru yapmaktır. Eğer soruları okumazsanız o sorular içinde iyi bilinen ve kolayca çözebileceğiniz sorular yer alabilir. Bu nedenle sınavda tüm sorulara bakmaya çalış ve en azından hepsini cevaplandırmasan bile oku.

Bulunan Cevap Optiğe İşaretlenecek!

Pek çok öğrenci sınavda optiği süs olarak görüp işaretlemeyi hep en sona bırakmakta. Peki ya süre yetişmez ve o cevaplar optiğe işaretlenemezse? İşte bu uzun süren çalışma bir anda püf diye uçar. Sorularınızı en azından her sayfayı bitirdiğinizde işaretlerseniz bu size hem zaman kazandırır hem kaydırma yapmanıza engel olur hem de sınavınızı zamanında yetiştirmenizi sağlar.

Gözün Sürekli Saatte Olmasın!

Sınavda en çok yapılan hatalardan biri de anlık olarak saate bakmaktır. Bu sizin hem kaygı düzeyinizi arttırır hem de zamanınızın daha verimsiz kullanılmasına neden olur. Bunu önlemek için her 15-20 dakikalık periyotlarla saate bakmak daha yararlıdır.

Soru Köküne Dikkat!

Cevabı bilmek kadar soruyu iyi anlamakta oldukça önemli. Sınavlarda soru kökleri yanıltıcı olabilir ve yanlış yapmamıza neden olabilir. Bu nedenle soru köklerini dikkatle okumalı ve vurgulanan yerlerin altını çizerek buralara dikkat etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turlama Tekniği Önemli!

Turlama tekniği sınav anında netinizi arttırmanız için oldukça önemli bir teknik. Bu teknik ile tüm soruları görebilir ve kaçırmanız muhtemel olan kolay soruları hiç kaçırmadan çözerek sınav sonunda kurdeleyi zaferle göğüsleyebilirsiniz.

Sakin Kalın ve Yapabileceğinizin En iyisine odaklanın

Sınavlara artık sayılı günler kaldı. Kalan zaman azımsanacak kadar az değil rehavete kapılacak kadar çok değil. Dişinizi sıkıp son bir gayret daha gösterin çok yakında emeklerinizin karşılığını alacağınız huzur dolu günler sizi bekliyor olacak.

Kaynak: https://mervegulerce.com/blog/turlama...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın