Görüş Bildir
Haberler
Sık Sık Duyuyoruz! Kripto Borsasında Adı Çokça Geçen Lindy Etkisi Nedir?

etiket Sık Sık Duyuyoruz! Kripto Borsasında Adı Çokça Geçen Lindy Etkisi Nedir?

Ali Aydemir
18.07.2021 - 15:00

İşte kripto dünyasıyla birlikte aşina olmamız gerekenlerden bir yenisi daha! Lindy Etkisi neymiş bakalım...

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu Lindy Etkisi?

Adını komedi gösterilerinin tartışıldığı bir New York şarküterisinden alan Lindy Etkisi'nin hikayesi oldukça ilginç ve uzun yıllara dayanıyor. Bir muhabbet esnasında ortaya çıktığına dair önemli duyumlarımız var. Lindy Yasası olarak da bilinen bu kavram, bozulmayan bir nesnenin yaşam beklentisinin, ne kadar uzun süre dayandığıyla bağlantılı olduğunu savunuyor. Dayanıklılığıyla varlığının doğru orantılı olduğunu söylüyor demek de yanlış olmaz. Bunun komedi şovları için geçerli olduğu düşünülürken kim bilir aynı zamanda belki de dijital para birimleri için de geçerlidir!

👇

Bu teoriye göre, nesneler daha uzun süre var oldukça, yaşam beklentileri de artar. 'Peki bunların kripto dünyasıyla ilgisi nedir?' diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Tamam tamam hemen açıklıyoruz.

Lindy Etkisi'nde; varlığını sürdürmek, varlığını sürdürdüğü süre kadar var olmaya devam edecek olmak demek.

Lindy Etkisi kripto paralar için de önemli. Örneğin Bitcoin üzerinden gidelim. Çıktığı ilk dönemlerde çeşitli saldırılara uğrayabileceği veya bu yeni ve riskli yatırım aracının başarısız olabileceği endişeleri vardı. Görüldüğü üzere beklendiği gibi olmadı. Kimi zaman büyük düşüşler ve çeşitli arızalarla karşılaştı ama varlığını sürdürmeyi başarabildi.

Değerinin artabileceği öngörülüyor.

Lindy Yasası'na göre Bitcoin daha uzun süre var olmaya devam ettikçe adını daha fazla duymaya devam edeceğiz. Buradan her şeyin eşit olduğunu, Bitcoin'in  kendini kanıtladıkça zaman içinde değerinin daha da fazla artabileceğini anlıyoruz.

Değişimler şaşırtabilir.

Aslında, Lindy Yasası hızlı fiyat değişimlerini açıklayamıyor olsa da genel hatlarıyla konuya bu açıdan bakıyor. 2017 yılında, yükselen bir değer olarak yorumlanan BTC, o zamanki sıçramaları düşünülünce görece büyümekte geri kaldı denilebilir. Şimdi ise kimi yatırımcılar tarafından kötü anılmasına rağmen her an hızlı bir değişimle yatırımcıları şaşırtabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın gibi yatırım araçlarının güvenini kazanması zaman alacak.

Bu hipotezler bize farklı argümanlar da veriyor. Bitcoin sadece on yıldan biraz fazla bir süredir var. Bu, yatırımcılar ve yatırım dünyası açısından uzun bir süre değil. Devamlılığını yalnızca bir 10 yıl daha sürdürecek olsa bu pek de iyi bi gelişme olmazdı. Bitcoin için birkaç yıl boyunca yatırım ortamının tepesine yerleşecek kadar yeterli başarıyı gördük, ancak altın gibi bir varlığın güveni ve zamansızlığına yaklaşacak kadar değil. Bitcoin her geçen yıl daha güvenilir bir yatırım aracı haline geliyor, ancak daha yerleşik varlıklarla karşılaştırıldığında hala gitmesi gereken bir yol olduğu düşünülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın