Görüş Bildir
Haberler
Sevtap Parman Kimdir? Sevtap Parman'ın son hali merak ediliyor

Sevtap Parman Kimdir? Sevtap Parman'ın son hali merak ediliyor

Taha Çiftçi
06.05.2022 - 23:34 Son Güncelleme: 06.05.2022 - 23:35

Türk sinema tarihine damga vurmuş, mankenlik hayatına ek olarak çeşitli dergilerin kapaklarına taşıdığı, bir çok otoritenin dönemin en güzel aktör ve mankenleri arasında gösterdiği Sevtap Parman'ın biyografisi ve son hali merak ediliyor. Son olarak 2011 yılında ekranlarda boy gösteren Parman son yıllarda sadece işletmecilik yapıyor. Fakat Sevtap Parman'ın yaşamı başarılarla dolu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevtap Parman Kimdir?

Sevtap Parman Kimdir?

Sevtap Parman 1962 yılı İstanbul doğumlu Türk manken ve sinema sanatçısıdır. Henüz 6 yaşında ailesi tarafından sanata yönlendirilen Parman bu amaçla baleye yazdırıldı. 

18 yaşındayken  Neşe Erberk ajansına bağlı olarak mankenlik yapmaya başlamıştır. Podyumlarda dikkat çeken Parman'ın güzelliği Vizon Dergisi tarafından fark edilmiş ve Parman o dönem bu dergi tarafından yılın güzeli seçilmiştir.

1986 senesinde Playmen Dergisi için verdiği pozlar ile dikkat çeken Parman aynı tarihlerde bir çok sinema filmi ve televizyon dizisinde rol almaya başladı.

İlk sinema deneyimi 1985 yılında dönemin en ünlü jönlerinden biri olan Tarık Akan ile 'Paramparça' olan Sevtap Parman, 1986 yılında İrfan Tözüm‘ün yönettiği “Çağdaş Bir Köle”de ve 1988 yılında Zülfü Livaneli‘nin yönettiği “Sis” filminde rol buldu.

Bu filmlerde birbirinden cesur sahnelerde yer alan Parman, yönetmenler tarafından 'kaprissiz' olması nedeniyle de tercih edilen bir oyuncu haline geldi.

Sevtap Parman'ın Kariyeri Başarılarla Dolu

Sevtap Parman'ın Kariyeri Başarılarla Dolu

1980'ler bitmeden sinema eserlerinin ve dizilerin aranan oyuncusu haline gelen Parman, o dönemde de televizyon dizisi olarak yayınlanmış olan 'Yaprak Dökümü'nün 1988 yılında TRT'deki versiyonunda adeta oyunculuk resitali sergilemiş ve büyük takdir toplamıştı.

Son olarak 2011 yılında Nuri Alço, Şahin K. ve Coşkun Gogen ile birlikte 'Günah Keçisi' filminde rol alan Sevtap Parman, 11 yılı aşkın süredir televizyonlarda pek görünmemektedir.

Sevtap Parman'ın Son Hali

Sevtap Parman'ın Son Hali

Şu an 61 yaşında olan Sevtap Parman yıllara meydan okuyor. Yıllar süren kariyeri boyunca güzelliğiyle dikkat çeken Parman kameralar karşısına geçtiğinde hala ışıl ışıl görünüyor.

Sanatçının rol aldığı filmlerden bazıları şöyle;

Sıcak Tatlı Yaz, Kıskaç, Sarhoş, Çağdaş Bir Köle, Şüphe, Bir Çember Kırılırken, Işıkta Kaybolanlar, Yirmidört Saat, Kocamın Karısı, Sis, Meçhul Tohum, Kırmızı Gece, Belki Yarın, Garip Bir Cinayet, Atlı Karınca, Fosforlu, Bir Yabancı, Hoşçakal, Issızlığın Ortasında, Ölümüne Sevda, Bir Sevgi Anonsu, Mum Kokulu Kadınlar, Tersine Akan Nehir, Yangın Ayşe, Canısı, Marziye, Hain Geceler, İbret, Sensiz Yaşanmaz, Oğlum İçin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın