Görüş Bildir
Haberler
Sevgililer Gününde Kadınları Baştan Çıkarma Rehberi

Sevgililer Gününde Kadınları Baştan Çıkarma Rehberi

14.02.2014 - 11:30

Sevgililer Gününde Kadınları Baştan Çıkarma Rehberi

İşin doğrusu, yukarıda başlık biraz aldatıcı görünüyor. Kadınları etkilemenin en güzel zamanı sevgililer gününün gerçekleştiği gün değildir.

En güzel zamanı sevgililer gününü yaşadıktan sonraki gündür. Birkaç ay önce bir arkadaşım bana “Geleneksel Tepki Günü” denen kültürden bahsetmişti. 15 Şubat’a verilen bir isimdi. Bu tabii ki Türkçeye çevrilmiş halidir. Kelimenin orijinalini Alman dilinde öğrenmiştim.

Sevgililer günü geleneğinin tarihine kısaca bir bakalım. Eminim ki çoğunuz bu romantik günün tarihine şaşıracaktır. Öncelikle Sevgililer gününün İngilizcesini bilmeyen varsa söyleyeyim, Valetine’s Day Valentine ismi, Hıristiyan bir azizin isminden yayılmaya başlamıştır. Zamanla Valentine ismi, Şubat aylarında kuşların çiftleşme dönemine verilen bir isim olmuştur. Yıllar ilerledikçe, durum iyice ahlaksızlaşmış ve Valentine ismi, ilginç bir ritüel haline gelmiştir.

Erkeklerin kavanozlardan rastgele seçtiği kadın isimleriyle, o gece sevişebileceği seks partnerini seçtikleri bir ritüel haline gelmiştir. Yüz yıllar sonra da İngiliz kültürüyle yola çıkarak tüm dünyaya yayılan romantik bir gün ilan edilmiştir.

Bu hikayeyi okuduktan sonra bazılarınızda “Keşke o günleri geri getirebilseydik.” Düşüncesi oluşabilir ama merak etmeyin. İşin gerçeğine gelince, sevgililer gününden sonraki gün, bu ritüeli bize biraz olsun hatırlatabilecek bir gündür.

Sevgililer günü kadınlara çok karmaşık duygular yaşatabilir. Herkes için mutlu (ya da tatmin edici) bir gün olmayabilir. Ciddi bir ilişkisi olan kadına özgüven patlaması yaşatacak bir gündür çünkü “doğru yolda” olduklarını hissederler. Fakat birine duygusal bağı olmayan ya da hiç ilişkisi olmayan kadınlar için acı verici bir gündür. 14 Şubat, “uyan artık” dedirtecek bir anlam da kazanabilir.

Sevgililer günü, toplum tarafından duygusal anlam yüklenmiştir ve insanların bu zamanda aşkı kutladıkları bir gün olmuştur. Bu yüzden bir sevgiliyle duygusal bağı olmayan hatta hiç ilişkisi olmayan kadınlar için ızdırap dolu bir gündür. Belki biriyle birliktedir ama duygusal bağları yok diyelim… Bu çoğu kadın için daha da acı vericidir. Sonuç itibariyle sevgilisi olsun ya da olmasın… Her kadının sevgililer gününde mutlaka vereceği bir tepkisi vardır.

Bekar Kadınlar Sevgililer Gününde Nasıl Tepki Verirler?

Bu özel günde bekar kadınların verdiği 3 çeşit tepki vardır. Bunların hepsini sırayla inceleyelim:

1)Hüzünlü: Bu kategorideki kadın daha da sessizleşirler ve kendi başına takılmayı tercih eder. Sevgililer gününde iyice hüzünlenen kadın, eline bir çikolata alıp tüm gün evinde vakit geçirir. Sevgilisiz olmasını negatif bir durum olarak algılar ve kendini kötü bir ruh haline sokar. “Neden benim de bir sevgilim yok?” düşüncesiyle savaşır.

2)Muhalefet: Muhalefet ile karşılık veren kadını sevgililer gününde bu sözlerle fark ederiz: “Sevgililer günü mü? Hahayt! Kimin ihtiyacı var böyle bir şeye? Yılın en gereksiz kutlaması!”. İnsanların böyle bir günü kutlamasını, kendilerine karşı bir saygısızlık olduğunu düşünürler. Bu gün için paylaşılan hediyeleri (kalpleri ve gülleri) iğrenç ve çocuksu bulabilirler.

3)Aydınlanmış: Bu kategorideki kadına aydınlaşmış diyorum çünkü bu kişi hayatının büyük bir bölümünü belirli bir işe adamıştır (kariyere, araştırmalar, projelere, hobilere, tutkulara…). Bu süreçte romantizmi ve saf duygularını tamamen görmezden gelmiştir ve hayatında önemli bir parçanın eksik olduğunun farkında değildir. Fakat bir sevgililer günü daha gelir ve kadınımız bir anda aydınlar. “Belki artık hayatımın erkeğini bulmalıyım.” Düşüncesi zihnini sarıverir. Bir erkeğe duygusal yatırım yapmak için kendini açar.

Şimdi düşünmeni istiyorum. Bu 3 tip bekar kadınlardan hangisi, sevgililer gününde çekici bir erkekle birlikte olmak için daha uygun olacaktır? İyi düşün!

Yazının devamı için tıklayın

Kaynak: http://cicibebeler.com/erkek-kadin/be...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın