Görüş Bildir
Haberler
Serdar Vatansever Yazio: 5 Maddede Bir Sadakatsiz Kendini Nasıl Belli Eder?

etiket Serdar Vatansever Yazio: 5 Maddede Bir Sadakatsiz Kendini Nasıl Belli Eder?

Serdar Vatansever
22.12.2020 - 12:21 Son Güncelleme: 22.12.2020 - 15:12

Hepimiz biliyoruz ki çekilen dizilerin kahramanlarını toplum olarak içselleştiriyoruz. Arka Sokaklar’ın Hüsnü Çobanı ünlü tiyatrocu Özgür Ozan’ı yolda çevirip komiserim diyen bir toplum sadakatsiz Volkan’a neler yapmaz. İsmi Volkan olanlara bile bir garip bakıyoruz şu aralar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisinin de attığı tweet işin üzerine ne kadar yapıştığını destekler şekilde

Kendisinin de attığı tweet işin üzerine ne kadar yapıştığını destekler şekilde

İşin en garip kısmı bu diziyi fark etmem; dizi çıktıktan bir gün sonra kliniğimin telefonlarının ‘aldatılma vakaları’ ile ilgili yaklaşık 4 kat daha fazla çalması oldu. Peki soruyorum: Sizce dizi mi aldatılmalara sebep oldu, yoksa çatlak temelli ilişkilere deprem etkisi mi yaptı? 

Diziden sonra çoğu kadının eşinin arabasına gizlice gidip yedek telefon aradığını biliyor muydunuz? Tam bir kısır döngü! Tabi aldatma eyleminin sadece erkeğe özgü olmadığını unutmamak lazım.

5 maddede bir sadakatsiz nasıl kendini belli eder?

5 maddede bir sadakatsiz nasıl kendini belli eder?

1) Aşırı Kıskançlık veya aşırı kıskanmama ‘’Umursamama’’ durumu: Karşınızdakinin aşırı kıskanç olması, kıskanılacak durumları gözünde canlandırabiliyor olması ile mümkündür. Bu da onun zihninin bir parçası demektir. Kültürel olarak buna ‘Kişi kendinden bilir işi’ de denebilir. (Çok kaygılı bir kişi de aşırı kıskanç olabilir) 

2) Gizli ve habersiz işler: Eğer partneriniz bir ajan değilse, güncel hayatının sırlarla dolu olması sizden bir şeyler sakladığı ihtimalini düşündürebilir. 

3) Davranışlarla söylemlerin uymaması: Partnerinizin olduğunu söylediği yerden başka bir yerde çıkması güçlü bir göstergedir. Bunda ne var diyebilirsiniz fakat asıl konu size konumunu belirli nedenlerle de olsa doğru aktarmamış bir kişi size sevgisi, ilgisi azaldığında da söyleyemeyecektir. 

4) Terk edilmekten aşırı korkmak. Üzülmekten, acı çekmekten o kadar korkarlar ki acıyı yaşamaya fırsat vermemek için bir dalı tuttuktan sonra diğer dalı bırakırlar. Bu dal her zaman için başka bir aşk olmak zorunda değil. Projeleri başarılı olduktan sonra uzaklaşan, arkadaşlarıyla barıştıktan sonra ilişki sınırlarına önem vermeyen biri de buna örnek olabilir. Bu onların kendilerini savunma biçimleridir. 

5) En önemli madde: Sadakatsiz insan kendini belli eder ama siz anlamak isterseniz anlarsınız. Çoğu kişi bu belirtilerin hepsini yaşasa da karşısındakine konduramaz çünkü ‘aldatılan’ sıfatını kendine yakıştırmaz. Bu yüzden ilişkiyi adaletli bir şekilde değerlendirmekte fayda var. 

Önemli Not: Yukarıda okuduğunuz bir davranışın çok farklı nedenleri olabileceğini unutmamalı ve bu durumları aşırı şüpheci bir tavırda incelememelisiniz.  Sadakatsizlik sadece bir aldatma değildir. İlişkiye ve ilişkinin kurallarına sadık olmamaktır yani bir ilişki kuramama biçimidir. Bu yüzden bu yazıyı okurken aklınızda canlanan sadece ‘’sizi başkasıyla aldatan bir eş olmasın!’’ 

Bir ilişkinin en temel 3 bileşeni; güvenli bağ, ulaşılabilir olma, kimliğe saygıdır. Güvenli bağ; sağlıklı bir güven ortamının olduğu ilişkidir. Ulaşılabilir olmak ise; partnerinizin size her daim yanında olduğunuzu hissettirmesidir. Son olarak kimliğe saygı ise; birbirinizin kişiliklerine, sınırlılıklarına, alanlarına duyduğunuz saygıyı kapsar. Bu bileşenlerden biri bile eksikse ilişkide partnerlerin birbiriyle dansı (hayatı sürdürmesi) mümkün olmayacaktır. Bu sebeple bu bileşenlerde eksilen yanlarınız varsa geç olmadan bunun farkına varıp o yanlarınızı güçlendirmek ilişkiniz için yapacağınız en doğru tercih olacaktır. Bu süreçte profesyonel bir destek almaktan çekinmeyin. 

Instagram 

Twitter 

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
k4dir

Bir ilişkinin en temel 3 bileşeni; güvenli bağ, ulaşılabilir olma, kimliğe saygıdır. Çok doğru gerçekten.