Görüş Bildir
Haberler
Senin Beynin Dünyaca Ünlü Hangi Psikolog Gibi Çalışıyor?

etiket Senin Beynin Dünyaca Ünlü Hangi Psikolog Gibi Çalışıyor?

Psikoloji, birçok dalı olan , davranışları ve bunların altında yatan nedenleri inceleyen bir bilim dalıdır. Yüzyıllar boyunca bu bilim dalına oldukça çarpıcı ve aydınlatıcı çalışmaları ile bir çok psikolog yön vermiştir.

Peki ya senin beynin, dünyaca ünlü hangi psikolog gibi çalışıyordur hiç merak ettin mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Basit bir soru ile başlayalım. Aşağıdakilerden hangisini tercih ederdin?

2. Diyelim ki psikoloji alanında dünya çapında bir araştırma yapma şansı yakaladın. Hangi alanda çalışma yapmayı tercih ederdin?

3. Şimdi biraz psikolojinin derinliklerine dalıyoruz!

3. Şimdi biraz psikolojinin derinliklerine dalıyoruz!

Peki sen yukarıda tanımı yapılan psikoseksüel aşamalara inanıyor musun?

4. Bilinç altını en iyi yansıtan şeyler rüyalardır. Peki sen rüyalarında genellikle ne görürsün?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sence hangisi daha önemli?

6. Düşünce tarzını genel olarak nasıl tanımlarsın?

6. Düşünce tarzını genel olarak nasıl tanımlarsın?

7. Şimdi de bu görsellerden sana en yakın geleni seç bakalım!

8. Sence bir insanı insan yapan en önemli olgu aşağıdakilerden hangisidir?

9. Son soruya geldik. Şimdi de aşağıdaki sözlerden en beğendiğini seç ve testi bitirelim!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sigmund Freud!

Sigmund Freud!

Senin beynin şüphesiz psikoloji biliminin yapı taşlarından biri olan Freud gibi çalışıyor. Cinsellik, ahlak, aile ve bireyin öz kimliğini keşfetmesi gibi konular oldukça dikkatini çekiyor. Gerek fikirlerin gerekse de davranışların ile çoğu zaman farklı olmayı ve dikkat çekmeyi başarıyorsun. Çünkü daima kimsenin söylemeye ya da yapmaya cesaret edemeyeceği şeyleri yapıyorsun bu bakımdan öz güveninin oldukça yüksek olduğunu da söyleyebiliriz. Kimseyle de kolay kolay arkadaş olamıyorsun çünkü sana bir şey katmayacağını, bir şeyler öğretmeyeceğini düşündüğün insanlar ile iletişim kurmanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorsun. Ayrıca gerek karşı cinsle ilişkilerinde gerek arkadaşlık ilişkilerinde kimseye kolay kolay güvenemiyorsun. Eğer psikoloji alanında bir kariyerin varsa ya da yapacak olsaydın özellikle psikanaliz ve parapsikoloji gibi alanlarda oldukça başarılı olacağına eminiz!

Carl Gustav Jung!

Carl Gustav Jung!

Senin ilgi alanın kesinlikle bilinçaltı! Bu konu tıpkı Carl Jung gibi senin de inanılmaz ilgini çekiyor ya da çok güçlü bir bilinçaltın var. Aynı zamanda çok da kuvvetli bir gözlem yeteneğine sahipsin. Karşındaki kişi hakkında zevklerinden, davranışlarından hatta mimiklerinden bile anında doğru tespitlerde bulunabiliyorsun. Öğrenmeyi ve araştırmayı çok seviyorsun ancak elde ettiğin bir bilgiyi asla olduğu gibi kabul etmeyip daima sorguluyorsun. Hatta bu yüzden zaman zaman bulunduğun ortamda sivriliyor ve yanlış anlaşılıyorsun. İnsanların kişiliklerinin doğduğu anda oluştuğuna inanıyor bu yüzden kimsenin değişebileceğini düşünmüyorsun. Senin için insanlar değişmez sadece bazı konularda farkındalıkları değişebilir. Psikoloji alanında bir çalışma yapacak olsan parapsikoloji ve psikanaliz kadar ilgileneceğin bir diğer konu da şüphesiz rüyalar olurdu!

Ivan Pavlov!

Ivan Pavlov!

Sen oldukça meraklı bir insansın ve hemen hemen her konuda seni gerçeğe götürecek cevapları bulmak için yapamayacağın hiçbir şey yok. İnsanlara ve topluma karşı ilgin olduğu aşikar ancak bunlar kadar anlamak istediğin bir diğer konu da hayvanların davranışları ve psikolojisi olurdu. Öğrenmeyi ve araştırmayı çok seviyorsun bu nedenle ilgi alanını tek bir şey ile sınırlaman zor. Öyle ki seni sürekli aynı anda birkaç şeyi birden yaparken görmemiz mümkün. Hem bu özelliklerin hem de kendine güvenen ve sabırlı yapınla tıpkı gerek fizyoloji gerekse psikoloji alanındaki çalışmaları ile psikofizyoloji ve deneysel psikoloji alanlarını derinden etkileyen Ivan Pavlov gibisin!

Muzaffer Şerif!

Muzaffer Şerif!

Sen bir psikolog olsan kesinlikle toplumsal çalışmalar yapardın çünkü beynin sosyal psikolojinin kurucularından, dünyaca ünlü Türk psikolog Muzaffer Şerif gibi çalışıyor! Çevrendekileri bireysel olarak değerlendirmektense onların sosyal çevrelerinde nasıl davrandığına odaklanıyor, sürekli gözlem yapıyorsun. Hem bu özelliklerin hem de uyumlu biri olduğun için gerek iş gerekse arkadaş ortamlarında çok seviliyorsun. Aile kavramı ise senin için çok değerli bir kavram. Ayıca ekip çalışmasını, bir şeyler planlamayı ya da organize etmeyi de çok sevdiğini söyleyebiliriz. Senin belirgin bir diğer özelliğin ise çocuklarla fazlasıyla iyi anlaşman.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1433
477
227
122
83
66
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
korkuluk penguen

Carl Gustav Jung! Senin ilgi alanın kesinlikle bilinçaltı! Bu konu tıpkı Carl Jung gibi senin de inanılmaz ilgini çekiyor ya da çok güçlü bir bilinçaltın va... Devamını Gör

breezy

Can Manay

psyhedelichead

Carl Gustav Jung! Severim kendisini yine yeniden nokta atışı onedio :) elde ettiğim bilgiyi asla olduğu gibi kabul etmem daima sorgularım e yani olması gerek... Devamını Gör