Görüş Bildir
Haberler
Senaryosu Yapay Zeka Tarafından Yazılmış Kısa Bilim Kurgu Filmi

Senaryosu Yapay Zeka Tarafından Yazılmış Kısa Bilim Kurgu Filmi

Sinema sektörünün son dönemlerde iyice ekmeğini yediği ve pek çok filme konu olan yapay zekalar bu sektöre de el atıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefonlarımızdan birbirimiz ile mesajlaştığımızda bazen işimize yarayan, ama çoğunlukla sinirimizi bozan bir şey vardır; otomatik mesaj düzeltme sistemi. Daha önceden yazdığınız ve sık kullandığınız kelimelere göre klavyeye girdiğiniz harflerden ne yazacağınızı tahmin eden bu sistem, çok da sağlam olmasa da bir yapay zeka ürünü olarak karşımıza çıkmakta.

Tabii bu sisteme güvenip attığınız mesajlar bazen son derece saçma, bazen de sizi karşı tarafa rezil eden, yüz kızartan kelimeler içerebiliyor. Şimdi bu sistemin bir film senaryosu yazdığını düşünün.

Oyuncular arasındaki diyaloglar, tamamen yüklenen film senaryolarındaki cümleleri kullanan yapay zeka tarafından seçilmiş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otomatik mesaj düzeltme sistemine onlarca kült bilim-kurgu filminin senaryosunu yükleyen Ars Technica ekibi, ardından bu filmlerin içinden birinin senaryosundan ufak bir bölümü baz alarak kısa filmin konusunu ve konuşulması gereken konuyu seçmiş. Ardından ise oyuncular arasında yapılacak diyaloglar, tamamen yüklenen film senaryolarındaki kelime ve cümleleri kullanan yapay zeka tarafından seçilmiş. Bu arada kısa filmin başrolünde Silicon Valley dizisinden de tanıdığımız Thomas Middleditch bulunmakta.

Webtekno

Onedio Video'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
22
17
10
9
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yapay zeka programcıları Allah rızası için Türk dizilerine de senaryo yazın. REZALET senaryoları var.

Türk dizilerinin senaryosunu da yapay zekaya yazdırsak güzel şeyler ortaya çıkabilir.Malum bizde malzeme bol hem de hertürlüsünden.

Scheisse

Malzeme hiç de bol değil. Aslında yapay zekalar yapsa bunların yaptıklarından daha iyi işler çıkar belki.

Faruk Yurtseven

şuna hayrına bir Türkçe çeviri yapacak bir babayiğit yok mu ?