Görüş Bildir
Haberler
Senaryo, Blog, Kısa Film Hazırlama Lise Müfredatına Girdi

etiket Senaryo, Blog, Kısa Film Hazırlama Lise Müfredatına Girdi

Onedio Medya
19.02.2016 - 14:11 Son Güncelleme: 20.02.2016 - 09:05

MEB liselerde okutulan dil ve anlatım dersiyle Türk edebiyatı dersini birleştirdi. Türk dili ve edebiyatı adını alan yeni dersin içeriğine senaryo, blog, e-posta, kısa film hazırlama gibi konular da eklendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı, lisede okunan Türk edebiyatı ile dil ve anlatım derslerini birleştirdi. Yeni dersin adı Türk dili ve edebiyatı oldu.

Hürriyet’in haberine göre, MEB haftada beş saat görülecek dersi Talim Terbiye Kurulu tarafından illere gönderilen yazıyla duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca müfredata öğrencilerin günlük hayatta kullandığı yeni konular da eklendi. Senaryo, e-posta, günlük, blog, hazırlıklı konuşma, dinleme, açık oturum ve panel, senaryo yazma, kısa film hazırlama, şiir dinletisi sunma gibi sözlü ve yazılı ifadenin geliştirilmesine yönelik konular bunlardan bazıları.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
271
59
39
8
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

Bunlar iyi güzel de 60'lık edebiyat hocaları nasıl öğretecek bunları?

Beriş

Aslında olacak şey: ''Siz Ygs ye gireceksiniz bırakın bu işleri. Çıkarın test çözün, dil bilgisi çalışın. Boş boş oturmak yok''

Serhat Gökçe

üniversitesini okuyan biri olarak diyorum hiç bir bok öğretemezler.Çünkü bu tip bilgileri kavrayıp öğrenebilmek için iyi bir okur olması lazım insanın, bizim... Devamını Gör