Görüş Bildir
Haberler
Selülite Çözüm; Kuru Vücut Fırçalama

Selülite Çözüm; Kuru Vücut Fırçalama

Melda Köksal
09.06.2014 - 12:02 Son Güncelleme: 09.06.2014 - 12:50

7/24Saglik.org Haber Ekibi

Selülit sorununa bir çok farklı yöntem olsa da en etkililerinden biri şüphesiz, Avrupa’da da son derece yaygın olan kuru vücut fırçalaması yöntemi. Bu yöntem ölü deri hücrelerini temizliyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve lenf sistemini uyarıyor. Uygulamadan sonra ise bir masaj eldiveniyle hafif dokunuşlarla cilde vurulması, kolajen liflerini yumuşatıyor ve yağ hücrelerini vücudunuzdan söküp atmak üzere harekete geçiriyor. bu nedenden kuru vücut fırçalaması yöntemi selüliti engelleme de son derece etkili bir yöntem.

Nasıl fırçalayacaksınız?

Yumuşak, doğal kıllara sahip uzun saplı bir fırça ile sırtınızı fırçalayın. Kolunuzun uzanabildiği her yeri fazla bastırmadan fırçalamaya devam edin. Daha sonra yavaş yavaş alt bölgenize geçin, bacak, kalça ve karnınızı fırçalayın. Fırçalarken lenf sistemini uyarmak için omuzlarınızda ve sırtınızın üzerinde aşağıya doğru, kol ve bacaklarınızda çalışırken yukarıya doğru fırçalayın. Bütün bu işlemler birkaç dakikanızı almalı, daha fazla değil.

Duşa girdiğinizde, suyun sıcaklığı ile oynayarak bu uygulamanın etkisini daha da artırabilirsiniz. Yıkandıktan sonra suyun sıcaklığını azaltın ve soğuk suyla birkaç dakika durulanın. Sonra suyun sıcaklığını tekrar arttırın ve bir dakika kadar böyle kalın. Duşunuzu beş saniyelik bir soğuk su şoku ile tamamlayın. Sıcaklık değişiklikleri kılcal damarları hareket ettirip dokuları güçlendirerek kan dolaşımını hızlandırır. Varisli damarların üstü gibi cildinizde sorunlu bir bölge varsa, buraları hiç bir zaman fırçalamayın. Kuru vücut fırçalamasını bir ay düzenli uygulayarak, vücudunuzdaki sonuçları görebilirsiniz.

haber kaynağı: 724saglik.org/estetik-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın