Görüş Bildir
Haberler
Selcen Bahadır Toplumun En Büyük Tabularından Biri Olan Kadın Orgazmı Hakkında Merak Edilenleri Cevaplıyor

etiket Selcen Bahadır Toplumun En Büyük Tabularından Biri Olan Kadın Orgazmı Hakkında Merak Edilenleri Cevaplıyor

Pelin Çini
14.09.2022 - 21:54 Son Güncelleme: 14.09.2022 - 22:00

Jinelolog /seksolog doktor Selcen Bahadır'ın yeni kitabı Kadın Orgazmı çıktı! Uzun süredir sosyal medyadan takip ettiğim, elinde klitoris kuklası ile esprili eğitim videoları çeken bu tatlı kadını yakaladım. Ben sordum o cevapladı. Mevzu derin. Kitap okunmalı. 

- Öncelikle kitap hayırlı olsun. Daha çok yeni sanıyorum. Ne zaman çıktı?

- Öncelikle kitap hayırlı olsun. Daha çok yeni sanıyorum. Ne zaman çıktı?

Pelin öncelikle çok teşekkür ederim. Kitabım ağustos sonu çıktı. Ben zaten yıllardır cinsellik çalışıyorum ama özellikle pandemi dönemi sosyal medya ve Instagram kullanımı arttırmıştım. Orada hem canlı yayınlar yaptım hem de cinsel eğitim içerikli postlar paylaştım. Altına yazdığım yazılar demek beğenilmiş ki hem arkadaşlarım hem takipçilerim keşke bunları kitaplaştırsanız demeye başladı. 

- Konu zor bir konu, tabu...

Cinsellik öyle bir konu ki Pelin hem en az bildiğimiz hem çok bildiğimizi sandığımız. Hem çok sustuğumuz hem en çok merak ettiğimiz. Ama genelde cinsel eğitimin olmadığı bizim gibi ülkelerde hem de tabu haline gelmişken hep sus pus oluyoruz. Yokmuş gibi, yaşamıyor gibi davranıyoruz. Konuşanı, bilgi vermeye çalışanı bir kulağımızla dinleyip başka bir yerlerde yadırgıyoruz. İki yüzlüyüz cinsellik konusunda kısaca. 

- Okuyucuyu beklentin var mı? Bir de biz kitap kapağı rengi pembe diye söylenmiş bir milletiz. Sence bu kitabı kitapçıdan alırken çekinenler olur mu yine?

Kitapçıdan alırken çekinilir mi diye düşündük evet. Kitabın adını daha az belirgin mi yapsak diye de konuştuk. Bu kitap kadın orgazmına giden yolu anatomik, fizyolojik ve psikolojik olarak anlatıyor. Adı da net olmalıydı. Kadın orgazmı... Artık bir tuşa basıp alabiliyoruz kitapları. Almak isteyen rahatlıkla internetten alabilir yani.

- Mesleğini duyunca sana farklı yaklaşanlar oluyor mu? Tacize uğradın mı?

- Mesleğini duyunca sana farklı yaklaşanlar oluyor mu? Tacize uğradın mı?

Ben gerçekten yaptığım işten son derece memnunum. Öte yandan taciz boyutlarına varan mesajlar alabiliyorum bazen. Kimilerini uyarıyorum veya engelliyorum. Yasal sürece ulaşacak boyutlara henüz ulaşmadı tabi ki. Ama penis fotoğrafını gönderenler, fantezilerini paylaşanlar, benim özel hayatımı sorgulayanlar olmuyor değil. 

- Erkekler bu konuda uzmanlaşmış bir kadından korkmuyorlar mı? Nedense ilgi çekeceği kadar korkutacağını da düşünüyorum.

Güzel bir soru. Bu konu hakkında sorunlarım var Pelin gerçekten. Sanırım biraz korktular ya da ben öyle hissediyorum bilemiyorum. İlgi çekiyor tabii ki sohbet masalarında, arkadaş ortamlarında orası kesin. Ama iş özel hayata gelince oralarda bazı sorunlar olabiliyor. Yurdum erkeği ekranlarda vibratör üzerinden bir şeyler anlatan bir kadından biraz çekiniyor. 

- Yayınlarından yola çıkarak soruyorum: Sahi klitorisin ne olduğunu bilmeyen insan sayısı bu kadar çok mu? 

Sadece biz de değil dünyada da klitorisin yapısı son 10-15 yılda net olarak çözüldü. O yüzden tabii ki bizim toplumumuzda çok sayıda kişi klitorisin şahane anatomisinden bi haber. Aslında klitoris ile penis aynı. 'Penis dışa doğru büyür, klitoris içe doğru' diyorum. Bunu anlaması gerçekten zor olabiliyor. Neden? Penise bakınca görebiliyoruz. Klitoris ise içerilerde bir yerlerde. Baksak göremiyoruz, elimizle net kavrayamıyoruz. Bu da bilinmezliği arttırıyor. Büyük bir yapı aslında.

- Flu Tv’de program yapıyorsun. Yayın günleri ne zaman?

- Menopozdan sonra kadının cinsel isteğinin azaldığı, emekliye ayrıldığı erkeklerin daha şanslı oldukları söylenir. Bu ne kadar doğru?

Menopoza yüklenen anlamlar toplumumuzda çok negatif. Evet bir takım hormonal değişikliklerin olduğu kesin. Bu nedenle kadının cinsel isteğinde azalma olabiliyor, cinsel uyarılma evresi uzayabiliyor ve orgazma giden yolda daha çok çaba sarf etmek gerekebiliyor. Oysa bunlar doğru hormon destekleriyle atlatılabilir. Ayrıca menopoz döneminde ne kadar çok cinsel birliktelik yaşanırsa bu olumsuz durumların oluşması o kadar gecikiyor. 

Erkeklerde ise menopozun karşılığı çoğu kişinin aşina olduğu andropoz. 40’lı yaşlardan sonra cinsel işlevlerinde hafif hafif gerilemeler başlıyor. Özellikle sertleşme sorunları ve geç boşalma gibi durumlar yaşanabiliyor. Menopoz ve andropozun her birimizin kapısını bir gün çalacağını bilerek ama aynı zamanda son nefesimize kadar cinsel varlıklar olduğumuzu unutmadan destek alarak cinselliğimize devam edebiliriz.

- Sekste penis boyunun bir önemi var mı? Penise yüklenen bunca anlam gerekli mi? 

Yine en çok konuşmayı sevdiğimiz konulardan biri. Yapılmış çalışmalara bakılınca erkeklerin penis boylarını dert ettiği ortada. Ama kadınların bunu erkekler kadar dert etmedikleri ortada. Erkeğin penis boyu ile kendi orgazmı, sertleşmesi veya boşalması arasında bir ilişki yok. Ama erkek penis boyunu kafaya taktığında, olumsuz düşünceleri nedeniyle yaşadığı kaygı sebebiyle cinsel işlev sorunu yaşamaya yatkın olabiliyor. Evet kadın karşısında büyük bir penis gördüğünde bundan etkilenebilir ama bunun kadının orgazmına fizyolojik olarak katkısı yoktur. Hatta çok büyük penisler ile olan cinsel ilişkilerde ağrı yaşayan kadınlar mevcuttur. Ve her zaman derim penisin boyundan çok kadının cinsel fizyolojisini bilen, kadına uyarılması için yeterli süre tanıyan kişi olmak önemli olan.

Instagram

Facebook

Twitter

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
21
7
6
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Bu olayların en büyük sorunu porno bağımlılığı ve anlatılan her şeye inanmak aslında psikolojik olarak izlenilen materyalin gerçekliğine inanmak ve kişilerin... Devamını Gör

Mavi Balik

Bu soruların hepsinin cevabı google’da yüzlerce kaynakta var, merak edilen ve bilinmeyen hangi spesifik soruya cevap verilmiş ben çözemedim.

yeşilzytn

bir kadin olarak penis boyunun onemli olduguna inaniyorum... boyu uzunsa islevi de yogun olur

Diğdem Çakır

Kardeş konuyu uzun penisten "dayak"a nasıl bağladın? Hayır cinsellik anını konuşuyoruz. Ona bakarsan evlilikte her şey dayak yiyip yememekte değil. Mesela ço... Devamını Gör