Görüş Bildir
Haberler
Selami Şahin Kimdir? Şarkıcı Selami Şahin Kaç Yaşındadır, Nerelidir?

Selami Şahin Kimdir? Şarkıcı Selami Şahin Kaç Yaşındadır, Nerelidir?

Taha Çiftçi
08.05.2022 - 13:08 Son Güncelleme: 08.05.2022 - 13:12

Sahnelerin popülaritesi hiç azalmayan ve her dönemin başarılı isimleri arasında ön sıralarda yer alan Selami Şahin, gerek dillere pelesenk olmuş şarkıları, gerek özel hayatı ve açıklamaları ile gündemdekini yerini sürekli koruyor. Hayranları Selami Şahin'in yaşamı hakkında bilgi sahibi olmak isterken, ünlü ismin kaç yaşında ve nereli olduğuna dair sorular da merak konusu haline gelmiş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selami Şahin Kimdir?

Selami Şahin Kimdir?

15 Ağustos 1948 doğumlu, 73 yaşındaki Türk besteci, söz yazarı ve sanatçı Selami Şahin Hatay'ın Yayladağı ilçesi doğumludur. Selami Şahin'in annesi Mısır'dan Hatay'a göç etmiş biriyken babası Türk bir subaydır. altı kardeş olan Şahin, bu altı kardeşin dördüncüsüdür.

Henüz ilkokula giderken müziğe yeteneği göze çarpan Selami Şahin, bu yeteneği kendisinde de görmüş olacak ki, henüz 15 yaşına gelmişken Hatay'dan ayrılma kararı alır ve müzik kariyeri için çevre illere gider. Fakat müzik piyasasının İstanbul'da olduğunu fark eden Selami Şahin, bu amaçla İstanbul'un yolunu tuttu.

Selami Şahin'in Müzik Kariyeri

Selami Şahin'in Müzik Kariyeri

İstanbul'da müzik aşkıyla çalmadık kapı bırakmayan Şahin, dönemin ünlü sanatçısı İrfan Özbakır'a gitti. Selami Şahin'deki yeteneği anında fark eden Özbakır, kendisine 1966 yılında ilk 45'liği yaptı ve Selami Şahin böylece müzik dünyasına resmen 'Merhaba' demiş oldu. Bu 45'likte 'Zeynebim' isimli şarkıyı seslendiren sanatçı sesi ve yorumuyla kendisine hayran bıraktı.

Fakat Selami Şahin'e asıl şöhreti getiren bundan 2 sene sonra, 1968 yılında çıkardığı 'Sabır Taşı' 45'liği oldu. Bu yıllarda ders bile almadan, sadece kitaplarla kendi yeteneği ile nota öğrenen Şahin 1969'tan sonra kendi bestelerini ve sözlerini de yazmaya başladı.

Bir dönem Sen Mevsimler Gibisin ile 4. Altın Kelebek / Yılın Şarkısı ödülü de kazanan Selami Şahin, yıllar içerisinde bir ustaya dönüştü. Öyle ki bir çok şarkıcı ve sanatçı Şahin'in bestelerini ve şarkılarını yeniden yorumlamak için sıraya girdi.

Başarılarla geçen 57 yıl

Başarılarla geçen 57 yıl

Müzik piyasasında 57. yılını dolduran Selami Şahin, geriye dönüp bakıldığında;

  • 25 adet 45'lik plak

  • 7 adet 33'lük plak

  • 13 adet kaset veya CD ile şarkıları dilden dile yayılmış büyük bir usta olarak anılmaktadır.

Neredeyse 150 parçası döneminden bugüne hit olan Şahin'in bu eserleri arasında;

Alışmak Sevmekten Zor, Ben Bir Tek Kadın Sevdim, Ben Sevdalı Sen Belalı, Boş Vere Boş Vere, Bulamazsın, Dostlarım (İçkim & Sigaram), Eskimeyen Dost, Gitme Sana Muhtacım, Gözler Kalbin Aynasıdır, Hesabım Var, Islak Mendil, Kadere Şikayetim Var, Namert Olayım, Ne Duamsın Ne Bedduam, Özledim, Sen Mevsimler Gibisin, Seni Sevmediğim Yalan, Senin Olmaya Geldim, Seninle Başım Dertte, Sensiz Olmuyor, Tanımam Senden Başka, Tanrım, Tapılacak Kadınsın, Ya Seninle Ya Sensiz ...

Selami Şahin'in Özel Hayatı

Selami Şahin'in Özel Hayatı

Türkçe dışında Arapça da bilen Selami Şahin, Türk&Arap Müziği sentezi üzerine de çeşitli çalışmalara sahip.

1985 yılında Didem Şahin ile evlenen usta sanatçı, 37 yıldır başarıyla sürdürdüğü evliliğinde üç çocuk sahibi olmuştur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın