Görüş Bildir
Haberler
Sekiro’dan Elden Ring’e: Oyun Dünyasında Zorluğuyla Nam Salmış 10 Souls Tarzı Oyun

Sekiro’dan Elden Ring’e: Oyun Dünyasında Zorluğuyla Nam Salmış 10 Souls Tarzı Oyun

Onat Yılmaz Çakalcı
04.11.2022 - 10:35 Son Güncelleme: 15.10.2022 - 11:43

From Software'ın elinden çıkan Souls oyunları yıllar içinde büyüyüp popülerleşti ve oyun dünyasında kendi adlarıyla anılan bir türe dönüştü. Her yıl birbirinden farklı Souls benzeri oyunlar çıkış yapıyor ve oyunculara sinir krizi geçiriyor. Durum böyle de olsa Souls sevenler bu yapımlardan bir türlü uzak kalamıyor, sürekli yenisini ve daha fazlasını istiyor. Bugünkü yazımızda sizlere saç baş yolduracak Souls tarzı oyunlara bakacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dark Souls

1. Dark Souls

Souls türünün ilk adımları her ne kadar Demon Souls ile atılmış olsa da serinin bugünkü popülaritesine ulaşmasının en büyük sebebi ilk Dark Souls oyunuydu. Size sunduğu bossları, getirdiği birleşik bağlı dünyalar sistemi, oturaklı dövüş sistemi, yaşattığı macera hissiyatı ve tabi ki de zorluğuyla Dark Souls, oyun dünyasını değiştiren isimlerden.

2. Sifu

2. Sifu

Sifu 2022'in en zor yapımlarından birisi. Sifu'nun odaklandığı tek birşey var: O da yumruk yumruğa yakın dövüş. Bunun dışında kalan herşey oyunda arka planda. Sekiro'yu andıran gelen saldırıyı karşılama ve sonrasında harekete geçme mekaniği ilk başlarda sizi zorlasa da alıştıktan sonra verdiği tatmin hissi ve akıcılığıyla sizi kendine bağlıyor.

3. Sekiro

3. Sekiro

Sekiro From Software'ın elinden çıkma başka bir Souls oyunu. Alışageldiğimiz Souls formülünün üstüne değişiklikler yaparak bize farklı bir dövüş sistemiyle gelen Sekiro, en ussa Souls oyuncularını bile terleten ve iki defa düşünmesine sebep olan bir yapım. Diğer oyunlardaki staminaya bağlı yavaş ve ağır savaşların yerine Sekiro çok daha hızlı ve dinamik bir dövüş sistemine sahip.

4. Ninja Gaiden: Master Collection

4. Ninja Gaiden: Master Collection

Ninja Gaiden özellikle zorluğuyla nam salmış bir oyun serisi. İçinde barındırdığı üstüne düşünülmüş oturaklı savaş mekanikleri ve çeşit çeşit düşmanlarıyla Giaden, zorluk konusunda da oldukça sabır isteyen bir yapım. Oyuncuların Giaden'ın zorluğu konusunda sık sık 'adaletsiz' ve 'abartılı' diye yakınmaları, bu oyuna başlamadan önce iki defa düşünmeniz gerektiği anlamına geliyor.

5. Nioh 2

5. Nioh 2

Nioh serisi Dark Souls oyunlarının en büyük takipçilerinden. Nioh 2 de ilk Nioh oyununun üstüne ekleyerek ve daha büyük, daha iyi mottosuyla hazırlanmış zorlu bir oyun. Samuray olarak Japon mitolojisine yolculuk yaptığımız bu oyunda çeşit çeşit farklı canavarlar, silahlar ve dövüş teknikleri bulunmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elden Ring

6. Elden Ring

Elden Ring doğrudan From Software'in elinden çıkmış açık dünya bir Souls oyunu. Sunduğu içerik ve çeşitlilik açısından diğer Souls oyunlarına kıyasla katbekat yukarıda olan bu yapım, yeri geldiğinde zorluğuyla size saç baş yoldurabiliyor. Durum böyle olsa da yaşattığı tatmin ve verdiği keşif hissiyle Elden Ring, sadece Souls türünde değil oyun dünyasında oynayabileceğiniz en iyi yapımlardan birisi.

7. Lords of The Fallen

7. Lords of The Fallen

Lords of The Fallen zorluğuyla öne çıkan bir yapım. Deck 13 ve CI Games tarafından geliştirilen The Fallen'da hikayeye verdiği önemle de dikkat çeken bir oyun. Normalde Souls oyunlarında gördüğümüz hikayenin arka plana atılış durumu burada da olsa sunulan sinematikler ve kendini açıklayıcı diliyle Lords of The Fallen'da bir yandan düşmanlarınızla savaşıp terleyebilir bir yandan da kendinizi hikayeye kaptırabilirsiniz.

8. Star Wars Jedi Fallen Order

8. Star Wars Jedi Fallen Order

Souls benzeri bir Star Wars oyunu görmek uzun yıllar boyunca kimsenin aklına gelmeyen bir düşünceydi fakat bu durum Star Wars Jedi Fallen Order ile bozuldu. Souls ile tamamen aynı olmasa da savaş sisteminde benzer mekaniklerin yer alması, oyunun can tamlama sistemi, Souls serisindeki 'bonfire' sisteminin doğrudan alınmış olması ve genel zorluğuyla bu yapım Star Wars temalı bir Souls oyunu olmak konusunda çok iyi adımlar atıyor.

9. Mortal Shell

9. Mortal Shell

Mortal Shell ufak bir ekip tarafından geliştirilmiş bağımsız bir aksiyon macera Souls oyunu. Oyunun Souls oyunlarına olan benzerliği daha ilk andan görselliğinden bile anlaşılıyor. Mortal Shell zorluk konusunda oyuncuları From Software yapımları kadar zorlamıyor. Gene de oynanış kısmındaki çeşitlilik sağlayabilen mekanikler ve genel dizaynı bu oyuna en azından bir şans vermeniz için yeterli.

10. Code Vein

10. Code Vein

Hep gerçekçi duran karanlık atmosferli Souls oyunlarından sıkıldınız mı? O zaman sizi Code Vein'e alalım. Alışageldiğimiz Souls oyunlarının aksine Code Vein kendine anime tarzı bir estetik seçiyor. Bandai Namco'nun elinden çıkan bu yapım için basitçe anime estetiğine sahip bir Souls oyunu diyebiliriz. Oyun zorluk kısmında da oyuncuları bol bol terletmeyi iyi başarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın