Görüş Bildir
Haberler
Şeker Hamurlu Pasta Tarifi: Şeker Hamurlu Pasta Nasıl Yapılır?

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi: Şeker Hamurlu Pasta Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
07.02.2022 - 10:15

Özel günleriniz için ihtişamlı bir pasta yapmak isterseniz şeker hamurlu pasta tarifi harika bir seçenek. Şeker hamurlu pasta yaparken figürler oluşturabilir ve hayalinizdeki pastayı yapabilirsiniz. Dilediğiniz meyvelerle hazırlayabileceğiniz şeker hamurlu pasta tarifi için kolları sıvayıp hemen harekete geçebilirsiniz. Peki, şeker hamurlu pasta nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? İşte lezzeti ve sunumu ile göz dolduran şeker hamurlu pasta tarifi…

Doğum günlerinin vazgeçilmezi şeker hamurlu pasta tarifi, evde de kolaylıkla hazırlanan bir lezzet. Hazırlarını almak yerine kendi hayal gücünüzle dilediğiniz süslemeleri yapabileceğiniz şeker hamurlu pasta yapımından keyif alacaksınız. Şeker hamurlu pasta hem midenize hem de gözünüze hitap edecek. Ayrıntılı anlatımızla zorlanmadan hazırlayabileceğiniz şeker hamurlu pasta tarifini sizler için sunduk. Şeker hamurlu pasta yapımında kullanacağınız malzemeler, yapım aşaması ve püf noktaları aşağıda yer alıyor.

Şeker Hamurlu Pasta Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Malzemeleri

• 300 gram şeker hamuru

• 1 su bardağı toz şeker (200 gram)

• 1 su bardağı un + 2 çorba kaşığı tepeleme un

• 4 tane yumurta

• 3 kutu krema

• 5 çorba kaşığı su (ılık)

• 1 paket vanilya

• 300 gram çikolata (kuverter)

• 1 paket kabartma tozu

Şeker Hamurlu Pasta Yapmanın Püf Noktası

Şeker Hamurlu Pasta Yapmanın Püf Noktası

Şeker hamurunu açmadan önce mutlaka yoğurarak yumuşatın. Eğer hamur kuru olursa açması ve şekil vermesi zor olacaktır. Tezgah üzerinde açarken biraz nişasta serpiştirerek hamuru daha kolay açabilirsiniz. Aynı zamanda pastayı şeker hamuru ile kaplamadan önce mutlaka kremanın soğuması için bekleyin. İsterseniz pastanızı kreması ile hazır edip ertesi gün şeker hamuru ile kaplayabilirsiniz. Böylelikle erime gibi olası sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Kaplama işleminden sonra hamurun erimesini önlemek için pastayı mutlaka buzdolabına kaldırın.

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

• Yumurtaları sarı ve beyazlarından ayırın. 4 adet yumurta sarısı, ılık su ve toz şekeri iyice karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ayrılan yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ekleyin ve karıştırarak kek karışımının içine ilave edin. Bu aşamada nazikçe karıştırmaya özen gösterin. Pastanın kekini hazırladıktan sonra fırına vermek üzere bir kelepçeli kalıba alın. 180 derece fırında yarım saat pastanın pandispanyasını pişirin.

• Krema için ilk olarak 2 paket kuru kremayı mikser yardımı ile koyulaşana kadar güzelce karıştırın. Ardından kremayı tencerede kaynatmadan hafifçe ısıtın. İçerisine çikolataları kırarak karıştırın. Bu karışımı buzdolabına kaldırın.

• Krema soğurken şeker hamurunu pastadan yaklaşık 5 cm daha büyük olacak şekilde açın. Keki ortadan ikiye kesin, ortasına ve yan kısımlarına soğuyan kremayı sürün. Açılan şeker hamuru ile pandispanyayı tamamen kaplayın. 

Pastanın üzerini süslemek ise tamamen size kalıyor. Dilediğiniz renklerde ve şekillerde şeker hamuru ile pastayı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın