Görüş Bildir
Haberler
Milföy Pasta Nasıl Yapılır? Çilekli Milföy Pasta Tarifi…

Milföy Pasta Nasıl Yapılır? Çilekli Milföy Pasta Tarifi…

Şebnem Sucu
10.01.2022 - 09:18 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:08

Milföy hamuru; böreklerden, pizzalara, mantıdan çörek yapımına kadar birçok tarifte kullanılmaktadır. Kolay kullanımı ve lezzetli hamuru ile onu bir kez de pasta yapımında kullanmak isterseniz milföy pasta tarifi tam size göre. Çıtır çıtır pasta dilimlerinin krema, pudra şekeri ve çilekle uyumuna inanamayacaksınız. Peki, Milföy pasta nasıl yapılır? İşte çat kapı misafirleriniz için en iyi alternatif çilekli milföy pasta tarifi…

Milföy pasta zamanını saatlerce pasta yapımına ayırmak istemeyenler için eşsiz bir tariftir. Milföy pasta pratik olduğu kadar da son derece lezzetlidir. Bu pastayı çilekli yaptıktan sonra bir de muzlu denemenizi tavsiye ediyoruz. Yemesi her ne kadar biraz efor gerektirse de özellikle çocuklar milföy pastaya bayılacaklar. İşte çilekli milföy pastaya dair tüm bilinmesi gerekenler…

Milföy Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Milföy Pasta İçin Gerekli Malzemeler

- 7 adet milföy hamuru

Kreması için;

- 2 yemek kaşığı un

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 500 ml. süt

- 1 yemek kaşığı mısır nişastası

- 2 adet yumurta sarısı

- 1 çay kaşığı vanilya özütü

- Yarım yemek kaşığı tereyağı

Araları için;

- Çilek dilimleri

Üzeri için;

- Yarım su bardağı pudra şekeri

- Yarım su bardağı file badem (isteğe bağlı)

Milföy Pasta Tarifi

Milföy Pasta Tarifi

- Pastayı hazırlamadan önce ilk yapmanız gereken şey; milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletmektir. Ardından milföy hamurları merdane yardımıyla unlanarak açılır.

- Kare şeklinde açılan hamurlar iki parçaya bölünür. Sonuç olarak 14 adet dikdörtgen milföy hamuru elde etmiş olacaksınız.

- Hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine çatal yardımı ile delikler açılır. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

- Kremayı hazırlamak için un, süt, mısır nişastası, toz şeker, vanilya ve yumurtalar bir tencereye alınır. Çırpma teli ile iyice karıştırılarak güzel bir krema pişirilir.

- Kremanın parlaklık kazanması için tereyağı eklenir ve mikserle yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpılır. File badem kullanacaklar bu aşamada kremaya ekleyebilirler. Hazırlanan krema 10-15 dakika buzdolabına kaldırılır. 

- Milföy hamurları fırından çıktıktan sonra hafice üzerlerine bastırılır. Muz dilimleri hazırlanır. Buzdolabından alınan krema, krema poşetine alınır.

- İlk olarak milföy hamuru tabağa alınır, üzerine krema sıkılır ardından muz dilimleri konarak diğer hamur üzerine kapatılır. İşlem 3 kat olacak şekilde aynı böyle devam edilir. En üst kısma ise pudra şekeri ve çilek ya da muz dilimleri yerleştirildikten sonra servis edilir. 

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın