Görüş Bildir
Haberler
Kolay ve Pratik Kremalı Cheescake Tarifi! Cheescake Nasıl Yapılır?

Kolay ve Pratik Kremalı Cheescake Tarifi! Cheescake Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
20.12.2021 - 10:22

En az lezzeti kadar kıvamı ile de unutulmaz bir tatlı olan chesscake, yapım aşamasında biraz özen gerektiriyor. Pürüzsüz üst yüzeyinin en az tadı kadar önemli olduğu cheescake’in Türkçe karşılığı “peynirli kek” dir. Canınız çektiğinde ya da özel günlerde hazırları yerine evinizde kolay, taze ve tabi ki çok lezzetli cheescake yapabilirsiniz. Peki, cheescake nasıl yapılır? İşte kremalı cheescake tarifi…

En az lezzeti kadar kıvamı ile de unutulmaz bir tatlı olan chesscake, yapım aşamasında biraz özen gerektiriyor. Pürüzsüz üst yüzeyinin en az tadı kadar önemli olduğu cheesecake’in Türkçe karşılığı “peynirli kek” dir. Canınız çektiğinde ya da özel günlerde hazırları yerine evinizde kolay, taze ve tabi ki çok lezzetli cheescake yapabilirsiniz. Peki, cheesecake nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik kremalı cheesecake tarifi…

Cheescake Malzemeleri

Cheescake Malzemeleri

Tabanında kullanmak için;

• 50 gram toz şeker

• 70 gram tereyağı

• 3 paket bisküvi (yulaflı)

Kreması İçin 

• 1 su bardağı toz şeker

• 900 gram labne peyniri

• 3 adet yumurta

• 1 su bardağı süzme yoğurt

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 yemek kaşığı mısır nişastası

• 1 yemek kaşığı limon suyu

Cheesecake Yapılışı

Cheesecake Yapılışı

1. Cheescake yapmak için öncelikle mutfak robotunuzu hazırlayın. İçine bisküvileri kırarak toz halini almasını sağlayın. Hemen tereyağını eritin ve şekerle birlikte bisküvilerin üzerine ilave ederek karıştırın.

2. Bir adat kelepçeli kalıba ihtiyacınız olacak. Kalıbın içini kaplamak için de yağlı kağıda. Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirin ve çizdikten sonra makas yardımıyla kesin.

3. Tabana kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız bisküvi karışımını kalıba yayarak üzerine bardak ile bastırın. Bu sayede düz bir zemin elde edebilirsiniz.

4. Fırınınızı 165 dereceye alıp ısıttıktan sonra 10 dakika kadar bisküvi tabanını pişirin.

5. Kremasını hazırlamak için yapılacaklara geçecek olursak;

6. Karıştırma kabına labne ve şekeri alarak karıştırın. Bu aşamada mikser kullanacaksanız düşük ayarda sakince karıştırmalısınız. Hazırlanan kremaya süzme yoğurt ilavesi yapın ve karıştırın.

7. Ardından yumurtaları eklemeniz gerekiyor ancak yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılmalıdır. Şimdi nişasta ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Kalıbın içine bu karışımı düzgün bir şekilde dökün.

8. Kalıbınızın kenar kısımlarını folyo ile sarın. Daha sonra yayvan bir tepsi üzerinde fırına verin. Bu etapta tepsinin yarısına kadar sıcak su dökün.

9. Fırınınızı 165 derecede ısıttıktan sonra 50-60 dakika dikkatli bir şekilde pişirin. Kalıbı salladığınızda oynamıyorsa fırın kapağını aralayarak soğumaya bırakın. Kalıplı halde buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

10. Keki kalıptan ayırarak dilimleyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın