Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü Kıbrıs Tatlısı Tarifi…

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü Kıbrıs Tatlısı Tarifi…

Şebnem Sucu
30.11.2021 - 00:17

Akşam sofralarının vazgeçilmezi Kıbrıs tatlısı tarifi ve malzeme listesi ile herkesin gözde tatlısı olarak karşımıza çıkıyor. Hem sütlü hem de şerbetli tatlı ihtiyacınızı yatıştırmak istiyorsanız Kıbrıs tatlısı tam sizlere göre. Yavru vatan Kıbrıs’a özgü bu tatlıyı tam 20 dakikada hazırlayabilirsiniz. Cevizli ve Hindistan cevizli keki ile lezzeti artan tatlının üzerinde yer alan krem şanti, ağızlarda enfes bir lezzet bırakıyor. Malzemeleri tam kıvamında konduğunda son derece güzel ve pratik olan Kıbrıs tatlısını neredeyse sevmeyen yoktur. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte tam ölçülü Kıbrıs tatlısı tarifi…

Kıbrıs tatlısı, Kıbrıs’a has olan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizde de çok sevilen bu tatlıyı sizlerde evinizde kolaylıkla yapabilir ve bu karşı konulmaz lezzeti konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kıbrıs tatlısı hem kendine özgü lezzeti hem de tarifi ile sofraların yeni gözdesi olamaya hak kazanan bir tatlıdır. Pratik yapımı ile de dikkatleri üzerine toplayan Kıbrıs tatlısını dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte daha önce denenmiş tam ölçülü Kıbrıs tatlısı tarifi…

Kıbrıs Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Kıbrıs Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Keki için;

- ½ su bardağı toz şeker

- 3 tane yumurta

- ½ su bardağı sıvıyağ

- 1 su bardağı galeta unu

- 1 su bardağı Hindistan cevizi

- 1 su bardağı çekilmiş ceviz

- 1 paket kabartma tozu

Kreması için gerekenler;

- 1 su bardağı mısır nişastası

- 1 litre süt

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 paket krem şanti

- 1 paket vanilin

Şerbeti için;

- 1 su bardağı toz şeker

- 1,5 su bardağı su

- 2 damla limon suyu

Üzeri için;

- 1 su bardağı Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Yapımı

Kıbrıs Tatlısı Yapımı

1. Kıbrıs tatlısının şerbetinin soğuk dökülmesi gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlamakla tatlının yapımına başlayalım. Şerbeti için toz şeker ve su derin bir tencereye alınır ve şekerler eriyene kadar iyice karıştırılır. Ardından 15 dakika şerbet kaynatılır. Şerbet koyulaşmaya başladığında limon suyu ilave edilir ve altı kapatılır. Pişen şerbet kenara alınır.

2. Tatlının keki için şeker ve yumurtalar karıştırma kabına alınır ve köpürene kadar çırpılır. Daha sonra galeta unu, ceviz içi, Hindistan cevizi, sıvı yağ ve kabartma tozu eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kalıbınızı yağladıktan sonra kek karışımı eşit şekilde yayılır. Ve 160 derecede 30 dakika kadar pişirilir. Kek fırından alındıktan sonra şerbet dökülür ve soğuması beklenir.

3. Bu sırada toz şeker, nişasta, süt tencereye alınarak tatlının kreması hazırlanır. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya özen gösterin. Krema koyulaştığı esnada ocağın altını kapatmadan vanilyayı ekleyin, karıştırın ve ocağı söndürün.

4. Toz krem şantiyi ocaktan aldığınız krema ile harmanlayın. Şerbetini çeken kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayın. Son aşamada rendelenmiş Hindistan cevizini tatlının üzerine dağıtın. Tatlınız hazır, buzdolabına kaldırın ve soğuduğunda artık servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?