Görüş Bildir
Haberler
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Fincan Tatlısı Tarifi…

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Fincan Tatlısı Tarifi…

Şebnem Sucu
04.01.2022 - 10:06

Hindistan cevizlerine bulanarak adeta kartoplarını andıran fincan tatlısı, sık tercih edilen sütlü tatlılar grubunda yer alıyor. Fincan tatlısı sade yapılacağı gibi isteğe göre kakaolu hazırlanabilir ya da farklı sos ve meyvelerle de süslenebilir. Seçimi tamamen sizin damak tadınıza bırakarak kolları sıvıyor ve hemen tatlının yapımına geçiyoruz. Peki, fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte fincan tatlısı malzemeleri, püf noktaları ve yapılış aşamaları…

İçeriğimizde sütlü tatlılardan vazgeçemeyenlere özel, şık sunumu ile göz dolduran bir tatlı tarifine yer verdik: fincan tatlısı. Adını şekil vermek için kullanılan fincandan alan bu tatlı, kabaca klasik muhallebinin fincanlara döküldükten sonra hindistan cevizine bulandığı bir sütlü tatlıdır. Fincan tatlısı şıklığının yanı sıra bir o kadar da sevimli görünümü ile ilgi uyandıran hafif bir lezzettir. Peki, fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte evde dakikalar içinde hazır edebileceğiniz fincan tatlısı tarifi…

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

- 1 litre süt

- 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin

- 2 kahve fincanı un

- 2,5 kahve fincanı toz şeker

- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

- 1 paket vanilya

Üzeri için

- 5-6 adet çilek ya da muz dilimleri

Fincan Tatlısı Yapılışı

Fincan Tatlısı Yapılışı

1. Bir tencerenin içine süt, şeker ve un konarak çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. 

2. Muhallebi kaynayıp kıvam aldığında vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Ardından ocağın altı kapatılır.

3. Pişen muhallebi ıslak kahve fincanlarının içine alınır. Muhallebi oda sıcaklığında geldiğinde buzdolabında 4 saat kadar bekletilir. 

4. Soğuyan muhallebiler fincandan hafifçe sallanarak çıkarılır. Çıkarılan tüm muhallebi topları hindistan cevizine bulanır. Üzerleri muz, çilek gibi istenen meyvelerle süslenerek servise sunulur.

Tüm deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Fincan Tatlısının Püf Noktaları

Hazırlanan muhallebiler fincanlara sıcak olarak konmalıdır. Bu tatlıyı yaparken önemli olan diğer husus ise tatlının rahat çıkabilmesi için fincanların ıslatılmış olması gerektiğidir. Hatta fincanların dibinde bir çay kaşığından biraz az su bırakabilirsiniz. Çıkarma aşamasında fincanın dibini hava aldırmanız kâfidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın