Görüş Bildir
Haberler
Seçtiğin Harry'e Göre Sen Milenyum musun Yoksa Z Kuşağı mısın?

Seçtiğin Harry'e Göre Sen Milenyum musun Yoksa Z Kuşağı mısın?

GNS
18.09.2023 - 14:17

Biliyorsunuz ki son yıllarda 'kuşak' tabirini çok fazla duymaya başladık. Sosyal medyada her gün karşımıza çıkan 'ah şu Z kuşağı yok mu' başlıklı videolara aşinasınızdır. Bir de Z'den önce gelen milenyumlular var elbette. Peki basit bir soruyla sen Z kuşağına mı, yoksa milenyum kuşağına mı aitsin öğrenmek ister misin? Gel bakalım seçtiğin Harry'e göre hangi kuşağa aitsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biliyorsunuz kuşak ayrımları teknoloji ve yepyeni aplikasyonların hayatımıza gitmesiyle birlikte keskin bir hale gelmeye başladı.

Biliyorsunuz kuşak ayrımları teknoloji ve yepyeni aplikasyonların hayatımıza gitmesiyle birlikte keskin bir hale gelmeye başladı.

Milenyum dediğimiz Y kuşağı ve ardından gelen Z kuşağı, en popüler gruplar halinde. X kuşağı şimdilerde geride kalmış durumda. Fakat milenyumlular ve Z'ler arasında her ne kadar büyük bir fark olmasa da, ince nüanslar çizgileri belirliyor diyebiliriz.

Bunun en basit örneklerinden bir tanesi sosyal medyada gördüğünüz karşılaştırmalar olabilir.

Bunun en basit örneklerinden bir tanesi sosyal medyada gördüğünüz karşılaştırmalar olabilir.

Bir Z kuşağının ve milenyumlunun beden diliyle araba camını indirmeyi göstermesi, telefon etmeyi göstermesi ve daha pek çok detay o kuşak farkını belirleyebiliyor.

Biz de sizlere bir soru soracağız ve hangi kuşağa ait olduğunu söyleyeceğiz. Söyle bakalım, Harry kim?

Biraz düşün, ardından cevap ver. Biri sana 'Harry' dediğinde ya da 'Harry kim?' diye sorduğunda aklına kim geliyor?

Aklına gelen ilk Harry hangisiydi?

Expelliarmus, sen milenyumlusun!

Expelliarmus, sen milenyumlusun!

Eğer ilk aklına gelen isim, büyülü dünyanın kahramanı Harry Potter olduysa, kesinlikle bir milenyum çocuğusun! Çocukluğun ve gençliğin boyunca büyülü bir dünyanın parçası oldun ve Harry Potter'ın hayranı olarak büyüdün. Sinema salonları ve kitapçılar senin için adeta birer sığınak oldu. Sosyal etkinlikler ve farklı deneyimler arayışında olman, senin maceracı ruhunu yansıtıyor. Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda yaşaman rağmen, gerçek dünyadan kopmamayı tercih ediyorsun. Ancak, hayal dünyasına kaçmak istediğinde, seni geçmişe götüren ve defalarca okuyup izleme keyfini asla yitirmediğin kitaplar ve filmler senin en büyük dostların. Ayrıca senin için rutine dönmüş düzenlerin çok önemli. Hayatında her şey yolunda gitmeli. Düzenli bir gelirin, görüşmek için zaman yarattığın arkadaşların ve ayırdığın bir bütçen olmalı. Maalesef ekonomik konularda kendini biraz tutumlu olmaya alıştırmışsın. Tüketim çılgınlığı senin için inanılmaz geliyor. 

Y kuşağı olarak, mizah anlayışın ve zekanla çevrendekileri şaşırtmayı başarıyorsun. Komik ve eğlenceli kişiliğin, parlak zekan ve yaratıcı düşünme yeteneğinle birleşince, herkes senin nereden ne çıkaracağını merak ediyor. Fark yaratmak ve özgün olmak senin için son derece önemli. Kendini göstermekten ziyade, yaptığın işlerle fark edilmekten hoşlanıyorsun. Durmak ya da geride kalmak senin için asla bir seçenek değil. Her zaman öğrenmeye, gelişmeye ve çalışmaya devam ediyorsun. Bu duruşunla, milenyum çocuklarının enerjik ve hırslı ruhunu temsil ediyorsun.

Watermelon sugar hi, buram buram Z kuşağısın!

Watermelon sugar hi, buram buram Z kuşağısın!

Eğer aklında hemen parıldayan ilk isim, sahnelerin enerjik ve karizmatik yıldızı, şarkılarıyla bizi hem hüznün derin vadilerinde dolaştıran hem de neşeyle yerimizde zıplamamıza neden olan Harry Styles olduysa, kesinlikle bir Z kuşağı bireyi olduğunu söyleyebiliriz. Senin için müzik, hayatının en büyük ve en önemli parçalarından biri. Hatta öyle ki, müzik dinlemeden nefes almanın bile mümkün olmadığını düşünüyorsun.

Sosyal medya dünyasında da oldukça aktif ve bilgili bir kullanıcısın. Magazinsel olaylardan tutun da, yeni jargonlara, popüler akımlara ve sosyal medyayı şekillendiren her türlü yeniliğe kadar her konuda bilgi sahibisin. Kendine has bir mizah anlayışın var ve bu mizah anlayışın zaman zaman başkaları tarafından tam anlaşılamıyor olabilir. Sosyal medya jargonu ise diline adeta yer yapmış durumda. Tahmin edelim, her durumda 'Şaka mı?' şeklinde tepki veriyorsun.

Teknolojiye olan ilgin ve yeteneğin, içinde doğduğun bu çağın en büyük avantajlarından biri. İnternetin sunduğu tüm yeniliklere ve potansiyel teknolojik gelişmelere karşı oldukça açık bir zihine sahipsin. Farklı platformlar ve uygulamalar aracılığıyla kendine yeni dünyalar açmayı çok iyi biliyorsun.

Geçmiş kuşakların sürdürdüğü geleneksel iş anlayışı senin tarzına pek uymuyor. Kendi işinin patronu olmak için elindeki tüm teknolojik imkanları sonuna kadar kullanmaya hazırsın. Senin için iş, sadece para kazanmak için yapılan bir zorunluluk değil, aynı zamanda keyif alman gereken bir aktivite. Yerinde duramayan, enerjik, interaktif bir ortam senin için çalışma motivasyonu yaratır. Bu tür bir ortam yoksa, o iş tercihlerin arasında bile son sıraya yerleşemez.

Arkadaş çevrenden de benzer bir enerji ve anlayış bekliyorsun. Dijital tüketim ve üretim konularında Z kuşağı olarak başı çekiyorsunuz.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
banu barutlu

Ne Milenyum ne de Z, Bu dünyayı "Alfa" lar değiştirecek. Geliyorlar yakında 😄

Gizem Yenikler

Öğrencilerim ağırlıklı olarak Alfa yaş gurubundalar zehir gibiler valla cin gibi zeki bir kuşak, nesil.

Gizem Yenikler

Expelliarmus, sen milenyumlusun! BU DOĞRU Eğer ilk aklına gelen isim, büyülü dünyanın kahramanı Harry Potter olduysa, kesinlikle bir milenyum çocuğusun! Çoc... Devamını Gör

Ç Ç

Bu kusak isleri koskoca bi zirva. Her gelen bi oncekini aratiyo. Cehalet ise teknolojiyle ters orantili. Ellerde akilli telefonlar, beyinlerde ortacagdan kal... Devamını Gör