Görüş Bildir
Haberler
Sayıştay Raporundan: Ovit Tüneli'nde 19.5 Bin TL'lik İş İçin 17 Milyon TL Ödenmiş

etiket Sayıştay Raporundan: Ovit Tüneli'nde 19.5 Bin TL'lik İş İçin 17 Milyon TL Ödenmiş

Sayıştay, Cengiz Holding'in yaptığı Ovit Tüneli inşaatında 19.5 bin liralık iş için 17 milyon lira ödendiğini tespit etti. Sayıştay raporunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 'Bu nasıl vicdan. Uykularım kaçtı' diye isyan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'nün haberine göre Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyen Sayıştay, Ovit Tüneli'nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için müteahhit firmaya 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı. 

Sayıştay raporunu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2.95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım” diye isyan etti.

Aydınlatmaya 6 milyon yerine 21.5 milyon

Aydınlatmaya 6 milyon yerine 21.5 milyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan Ovit Tüneli'nin açılışını Haziran 2018'de yapmıştı.

Kuşoğlu, Ovit Tüneli'nin aydınlatması için 6 milyon yerine 21.5 milyon lira ödendiğini de söyleyip, “Bu vebaldir, günahtır” dedi.

Başur Köprüsü'nün bir ayağı 2.95 metre kısa yapılmış

Başur Köprüsü'nün bir ayağı 2.95 metre kısa yapılmış

Sayıştay, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaptırılan Başur Köprüsü'nde proje değişikliğine gidildiğini, üstelik üst makamlardan onay dahi alınmadığını belirtti. 

Raporda, “Köprü çıkış kenar ayak ile orta ayak arasında şev stabilitesi sorunu bulunduğu, çatlaklar oluştuğu, orta ayak yüksekliğinin onaylı projesine göre 2.95 metre daha kısa yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Sayıştay'ın köprü inşaatlarında müteahhit firma ile denetim elemanlarının proje üzerinde birlikte değişiklik yapıldığı tespitini de okuyan Kuşoğlu, “Ne demektir bu? Biliyorsunuz, bunu bilmek için müteahhit olmaya gerek yok. Bunların hesabını sormayacak mıyız? Hepimiz için bu vebaldir, günahtır” dedi.

963 milyon ödenmiş, kayıtlara 31 milyon olarak geçirilmiş

963 milyon ödenmiş, kayıtlara 31 milyon olarak geçirilmiş

Sayıştay'ın Avrasya Tüneli'yle ilgili çarpıcı tespitlerine de işaret eden Bülent Kuşoğlu, Avrasya Tüneli Projesi'nde idarece verilen talep garantilerinin hatalı muhasebeleştirildiğini, 2019 -2025 dönemi için toplam 963 milyon lira garanti ödemesi öngörülmesine rağmen kayıtlarda bunun 31 milyon lira olarak yer aldığını söyledi.

 Kuşoğlu, “Bu nasıl hesaplamalardır, bunlar nasıl kayıtlara geçiriliyor? Anlamak mümkün değil” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
537
138
74
19
15
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SU

Bu adama oy verenlerin hepsinin Allah belasını gani gani versin!

Mehmet Tek

Ee noldu şimdi. Hesabı sorulacak mı? Bunların gittiği zaman daha arkalarından neler neler çıkacak, düşünmek bile istemiyorum. Tek isteğim adaletin bu dünyada... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tebrik ediyorum bunları, bu milletin amına harbiden sağlam koydular...

rcpbyrm

sözünün eri çıktılar maşallah maşallah !!!