Görüş Bildir
Haberler
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kimdir? Metin Yener Sayıştay’a Yeni Başkan Oldu

Sayıştay Başkanı Metin Yener Kimdir? Metin Yener Sayıştay’a Yeni Başkan Oldu

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 255 oy alarak Sayıştay’ın yeni başkanı oldu. Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy ile yarışan Metin Yener, büyük çoğunluğun oyunu almayı başardı. Sayıştay’ın yeni başkanı Metin Yener’in hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Metin Yener kimdir, kaç yaşındadır ve eğitimi nedir? İşte Metin Yener’in hayatı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metin Yener Kimdir?

Metin Yener Kimdir?

Metin Yener, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Yener, Gazi Üniversitesi'nde İktisat Politikası, Indiana Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Devletin çeşitli kademelerinde görev alan Yener, 2012 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığına, 2014'de ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atandı.

2018 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Yener, evli ve iki çocuk sahibi.

Sayıştay’ın Görevleri Nelerdir?

Sayıştay’ın Görevleri Nelerdir?

Anayasa’nın 160'ıncı maddesine göre Sayıştay, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir. Ayrıca mahalli idarelerin hesap ve işlemlerinin denetimi ve kesin hükme bağlanması da Sayıştay tarafından yapılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın